Coronamaatregelen

Op 13 oktober is bekendgemaakt dat de coronamaatregelen vanaf woensdagavond 14 oktober 22.00 uur opnieuw aangescherpt worden. De nieuwe maatregelen per 14 oktober hebben als doel dat contactmomenten en reisbewegingen beperkt worden. Op die manier wil de overheid bereiken dat het aantal coronabesmettingen daalt. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet welke maatregelen er in de periode na 27 oktober nodig zijn.

Horeca dicht
De grootste maatregel die de golfsport treft, is het sluiten van de horecagelegenheden op golfbanen voor ten minste vier weken. Golfers kunnen dus voor en na een rondje golf daar niet meer terecht voor eten en drinken.

Mondkapje
Het clubhuis, de golfshop en de toiletten mogen geopend blijven. Kleedkamers moeten wel worden gesloten en het dragen van een mondkapje (personen vanaf 13 jaar) in ruimtes op de golfbaan wordt verplicht zodra dat juridisch geregeld is, aldus premier Rutte in de persconferentie. Tot die tijd geldt het als een dringend advies.

Wedstrijden
Wedstrijden tussen clubs zijn niet toegestaan. Clubwedstrijden, zoals de dames- en herendag, kunnen wel doorgang vinden ongeacht de leeftijd, mits er geen groepsvorming vooraf en achteraf is en natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. 

Laatste update: 2/11 – 14:13 uur