Nieuwsbrief 13 augustus 2021

Green 2 open & Masterclass 21/8

De green van hole 2 is inmiddels open! Wij zijn benieuwd naar uw reacties. De green ziet er perfect uit en wij rekenen op uw medewerking om dit zo te behouden: repareer a.u.b. uw pitchmarks.
Op zaterdag 21 augustus kunt u gratis deelnemen aan de GREEN 2 MASTERCLASS. Onze golfprofessionals voorzien u dan van tips & tricks over o.a.:

  • het goed aanspelen van de nieuwe green
  • alle chip- en pitchmogelijkheden rondom de green
  • het putten op de nieuwe green.

De GREEN 2 MASTERCLASS wordt u gratis aangeboden door de Golfschool, u kunt zich inschrijven via golfschool@dehoogerotterdamsche.nl . U wordt ingedeeld tussen 15.00 en 17.00 uur en de MASTERCLASS duurt ongeveer 30 minuten.

Persoonlijk aanmelden bij de receptie

Nu de Covid-19 maatregelen weer wat meer ruimte bieden vragen wij u vriendelijk om het aanmelden per persoon weer in ere te herstellen (dus niet per flight). Wij vragen u dit mede om de baanbezetting beter te kunnen managen. Er lopen vaak andere leden in de baan lopen dan gereserveerd in het EGolf4U-systeem en dat zorgt voor logistieke problemen bij onze caddiemasters. Bovendien kunnen wij de no shows op deze wijze beter monitoren.

Hartelijk dank voor uw medewerking! 

Informatieavond 9/8

Afgelopen maandagavond werd de informatieavond gehouden voor certificaathouders om de toekomst van de certificaten te bespreken.
De voorzitter opende de avond met een inleiding n.a.v. de notitie met de denkrichting van het bestuur.

Daarna was het verzoek om per tafel (er waren 6 tafels van 8 certificaathouders) een drietal stellingen uit de notitie te bespreken en om die naderhand per tafel te presenteren aan de aanwezigen. Het was een interessante avond waarin veel ideeën en oplossingen en ook vragen werden aangedragen.

De tweede informatieavond wordt gehouden op donderdag 2 september om 20.00 uur in het clubhuis, daarvoor kunt u (certificaathouder) zich nog opgeven via secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl. Na de tweede informatie avond zal het bestuur alle certificaathouders op de hoogte brengen middels een kort verslag.

 

Samen Trainen: al 200 deelnemers, nog enkele plekken beschikbaar

In oktober gaat het derde seizoen van Samen Trainen van start. Trainen in de periode van oktober 2021 t/m mei 2022 onder leiding van een golfprofessional die oefeningen uitzet om allerlei situaties te trainen. Dit helpt u om uw golfvaardigheid te vergroten en is tevens een uitstekende manier om in een ontspannen sfeer andere leden te leren kennen. Het trainen gebeurt in groepsverband met maximaal acht personen.

Vanaf dit seizoen is het aanbod uitgebreid met een Plus pakket, voor de golfers die graag nog intensiever trainen:

  • Samen Trainen: 10 trainingen, waarvan twee uur baantraining, voor € 99,- (niet-leden € 139,-)
  • Samen Trainen Plus: 14 trainingen, waarvan twee uur baantraining, voor € 139,- (niet-leden € 179,-)

Inschrijven
Anders dan voorgaande jaren schrijft u dit jaar direct in op een beschikbare plek. Na het afronden van het betalingsproces bent u verzekerd van een plek op de opgegeven startdatum. Een volledig overzicht van alle trainingsdata vindt u hier. U kunt met maximaal twee personen tegelijk inschrijven.

Inschrijven kan op deze pagina. De inschrijving sluit op 26 augustus.

Golfschool Jachttrofee – 28/8

Doe mee aan één van de leukste wedstrijden van het jaar! Op zaterdag 28 augustus gaat u in teamverband de strijd aan met de golfprofessionals Jelle, Jan & Raymond. Deelname is voor alle leden, ongeacht uw lidmaatschap.

De golfpro’s lopen voorafgaand aan de wedstrijd 18 holes en bepalen met hun scores de par voor de wedstrijd. Maken zij bijv. een birdie op hole 2 dan is de par van hole 2 een 3. Het team dat de netto score neerzet die het dichtstbij ten opzichte van de ronde van de pro’s wint de trofee. Alle prijzen worden beschikbaar gesteld door de golfpro’s.

Spelvorm: 4-bal Texas Scramble

  • Elke speler slaat af. Vervolgens kiest u samen met uw team met welke bal u verder gaat. Van iedere speler moet minimaal vier keer de afslagbal gekozen worden (noteren op de scorekaart)
  • De ballen die niet gekozen zijn worden opgepakt en geplaatst binnen een clublengte van de gekozen bal, maar niet dichter bij de hole. Wordt een bal in een hazard of rough gekozen, dan moet ook vanuit deze hazard/rough gespeeld worden.
  • De spelers slaan om beurten hun tweede bal van deze positie.
  • Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal gespeeld wordt net zo lang tot er is uitgeholed.
  • Op de greens moeten ballen gespeeld worden binnen 10 cm van de gekozen bal.

Inschrijven
Inschrijven kan individueel of per team van 4 personen. Dit is mogelijk via E-golf4U. De maximale handicap van een speler wordt ingesteld op 36. Heeft u een hogere handicap, dan wordt deze aangepast naar 36. Per team geldt een handicapverrekening van 50%.

Blijf dineren na de borrel
Na afloop is er de mogelijkheid om te blijven eten. De brasserie serveert een heerlijke dagschotel vlees, vis of vegetarisch inclusief een dessert voor €19,-. Voorafgaand aan de wedstrijd kunt u zich hiervoor aanmelden bij de wedstrijdleiding.

 

4 september clubkampioenschappen Matchplay – Dames schrijf u in!

Het weekend van 4 en 5 september worden de clubkampioenschappen MP gespeeld. De heren zijn al druk bezig met de voorrondes. Speelt u als dame competitie of overweegt u dat te gaan doen? Schrijf u in via eGolf-4U! Speelt u geen competitie, maar vindt u matchplay wel een leuk spelletje? Schrijf u dan ook in.

Op zaterdag zijn er twee rondes over 18 holes. Als u ’s ochtends wint, speelt u in de middag de kwartfinale. Op zondag wordt er gestreden om 1e, 2e, 3e en 4e plaats. Bij overschrijving van de wedstrijd is deelname op basis van handicap. 

Zomeravondcompetitie slotwedstrijd

Wat gaat de tijd toch snel. Nog twee woensdagavonden te gaan en dan komt de slotwedstrijd in zicht. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 18 september a.s. en de starttijden zijn van 15:00 tot 17:00 uur. Na afloop van de wedstrijd is de prijsuitreiking en sluiten we af met een hapje, drankje en een etentje in het clubhuis. Noteer de datum alvast in je agenda en we maken er dan met z’n allen een gezellige afsluiting van. Inschrijven voor de slotwedstrijd kan vanaf zaterdag 28 augustus 12:00 uur via dhr.e-golf4u.nl Hier vind je ook de aanvullende informatie over de slotavond.

 

De wedstrijdcommissie ZAC

Bart, Ineke en Jolanda

Hole-in-one: Willem van der Burg

De 3e hole-in-one van 2021 is gevallen! Op maandag 9 augustus sloeg Willem van der Burg tijdens de herendag op hole 11 de bal in één keer in de hole. In 2016 maakte Willem ook al een hole-in-one op hole 13. 

Van harte gefeliciteerd!

Old Grand-Dad: Jan v.d. Burg naar landelijke finale

Op 12 juli j.l. vond de regiowedstrijd van de regio Centrum- West plaats, waar ook Gc De Hooge Rotterdamsche onder valt. Deze wedstrijd werd gehouden op golfbaan Rozenstein te Wassenaar.
Op basis van ons aantal donateurs mochten wij 7 grootvaders/donateurs voor deze wedstrijd afvaardigen.

Deze 7 konden zich selecteren door het spelen van één van de selectiewedstrijden (10 april of 3 mei). Om uiteenlopende redenen waren een aantal geselecteerde grootvaders van deze wedstrijden verhinderd en bestond het team van Gc De Hooge Rotterdamsche voor bovengenoemde regiowedstrijd uit de volgende personen:
a. Paul Becker Hoff
b. Karel Bomers
c. Jan v.d. Burg
d. Niek Markus
e. Rob Rapmund
f. Martien Waayenborg
g. David Young.

Uiteraard waren zij allemaal gebrand om een plaats te bemachtigen voor de landelijke finale welke op 25 augustus a.s. op Golfbaan Cromvoort te Weert zal worden gehouden. Het was Jan v.d. Burg ( zie foto) die er in slaagde met 35 stablepunten de 7e plaats te behalen welke goed was voor deelname aan de landelijke finale voor de titel “Best Golfende Grootvader van Nederland”. Hoewel de weersomstandigheden goed waren en de overige deelnemers hun uiterste best deden tot goede scores te komen, bleek de baan veelal een obstakel. Door het veel aanwezige helmgras gingen veel ballen verloren, kostte het zoeken veel tijd en dat ging ten koste van het spel. Hun scores bleken uiteindelijk niet voldoende voor een plaats in de landelijke finale. Door corona was er geen prijsuitreiking en was het gebruikelijke diner na afloop vervangen door de gerechten tijdens de ronde in de baan te serveren, hetgeen door een goede organatie ook prima verliep en door de deelnemers op prijs werd gesteld.

Vanzelfsprekend wensen wij Jan alle succes toe bij zijn deelname op 25 augustus a.s. en zullen u uiteraard daarover t.z.t. informeren.

L(Leo) Vermeer
Clubconsul Old Grand- Dad
Gc De Hooge Rotterdamsche