Nieuwsbrief 13 maart 2020

Bestuursmededeling

Het bestuur volgt de ontwikkelingen rond de verspreiding van het Coronavirus op de voet. Die ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij zijn ons bewust van de ernst van de situatie en de grote invloed die de verspreiding heeft op het maatschappelijk leven en de sport.

Of en welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben voor de Hooge Rotterdamsche baseren we op de adviezen van het RIVM, besluiten van het Rijk en andere overheden en de adviezen en besluiten van de NGF.

Daarom hebben we als bestuur het volgende besluit genomen:

 • Alle clubactiviteiten in georganiseerd verband (wedstrijden, herendag, damesdag en seniorendag) zijn tot en met 31 maart afgelast. Dit betekent dat de gereserveerde starttijden vrij komen.
 • Vooralsnog blijft individueel golfen mogelijk.
 • De NGF gaat nog een besluit nemen over de NGF-competitie.
 • Lessen zullen vooralsnog doorgang vinden.
 • De brasserie blijft open voor koffie, drankjes, lunch en diner.

Uitgangspunt is dat De Hooge Rotterdamsche als organisator van bijeenkomsten, wedstrijden, trainingen en andere activiteiten het risico op verspreiding van het coronavirus wil vermijden.

Het bestuur gaat ervan uit dat leden ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en bij lichte klachten de algemene richtlijn volgen en thuis blijven. 

Daarnaast rekenen we erop dat iedereen de inmiddels gebruikelijke gedragslijn hanteert:

 • Geen handen schudden;
 • Handen regelmatig goed wassen;
 • Hoesten/Niezen in de elleboog;
 • Gebruik van papieren zakdoekjes;

Zoals aangegeven volgen we de ontwikkelingen op de voet. Als deze aanleiding geven om het gevoerde beleid aan te passen, zullen we dit melden op de website en in de nieuwsbrief.

Het bestuur hoopt dat iedereen de komende periode kan blijven genieten van ons mooie golfcomplex. 

Namens het bestuur, 

Ajo Duymaer van Twist, voorzitter

Werkzaamheden week 12

Greens prikken en bezanden 16/3 t/m 18/3
Van maandag t/m woensdag worden de greens geprikt en bezand. Op de hole waar op dat moment de werkzaamheden worden uitgevoerd speelt u naar de wintergreen.

Lekkage: baan en brasserie gesloten op 17/3
Helaas is er een groot lek in de waterleiding bij hole 6. Hier wordt op dinsdag 17 maart onderzoek naar gedaan.  De (hoofd)wateraansluiting wordt afgesloten en dus zijn er de gehele dag geen toiletten, douches, drinkwater etc. beschikbaar. Het is dus ook niet mogelijk om handen te wassen. Daarom is besloten de baan en brasserie op deze dag dicht te houden.

Parkeerterrein: nieuwe belijning 17/3 & 18/3
Op dinsdag en woensdag wordt de belijning van het bovenste gedeelte van het parkeerterrein opnieuw aangebracht. Hierdoor is er een deel van het parkeerterrein tijdelijk afgesloten. Uiteraard kunt u wel gebruik maken van de lager gelegen parkeerplekken.

Clubladder start 6 april

Golft u graag met andere leden van de club? Doe mee met De Hooge Rotterdamsche clubladder! U wordt ingedeeld op uw speelniveau. De eerste ronde start op maandag 6 april 2020.

Hoe het werkt:

 • U kunt zich inschrijven op http://clubladder.nl/gcdehoogerotterdamsche.
 • Elke 2 weken wordt er een (matchplay) wedstrijd geregeld.
 • U kiest zelf op welke dagen u graag speelt.
 • U wordt ingedeeld op uw speelniveau.
 • U kiest zelf over hoeveel holes de wedstrijd gespeeld wordt (9 of 18 holes)
 • U wisselt van plek wanneer u wint van iemand die hoger staat.
 • De volledige spelregels vindt u hier.

Indien u in 2019 mee heeft gedaan en zich niet heeft uitgeschreven, bent u automatisch ingeschreven voor 2020.
Afgelopen jaar wist Rutger van der Cammen de clubladder te winnen. In 2018 eindigde Arnoud Gast op de 1e plaats.

Clubreferee Bennie Verbakel

Nieuws over de handicap- en regelcommissie

Onlangs heeft Bennie Verbakel met goed gevolg het examen ‘regelcommissaris 2’ afgelegd bij de Nederlandse Golf Federatie en is hij benoemd tot clubreferee.  Gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal!

De handicap- en regelcommissie telt momenteel twee clubreferees: Eric van Mieghem en Bennie Verbakel. Eric van Mieghem is niet alleen clubreferee, maar ook landelijk referee van de NGF. De commissie bestaat verder uit Yin Biemond(voorzitter) en Mil van Leeuwen. Beiden zijn regelcommissaris 1.

De derde clubreferee, Erik van der Does heeft nu definitief afscheid genomen van de commissie, omdat hij kort geleden is benoemd tot golfpro op Golfpark Efteling. We feliciteren Erik met zijn benoeming en danken hem voor zijn jarenlange bijdrage als voorzitter, ‘trekker’ van de regelexamens en chief-presentator van alle regelavonden!

Bennie zal tijdens de voorjaarscompetitie op vrijdag stand-by zijn om de spelers te helpen bij regelkwesties. Maar voor alle leden geldt dat je hem in de baan kunt aanschieten  als je een vraag hebt over de golfregels.

Ook via de mail kun je regelkwesties voorleggen aan de leden van de commissie: hrc@dehoogerotterdamsche.nl.

Handicartwedstrijd – 13 april

Vanaf 23 maart a.s. kunt u inschrijven voor de Handicart wedstrijd. Deze wordt gespeeld op maandag 13 april (2e Paasdag).
Dit is een Greensome wedstrijd waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld ten goede komt aan de Stichting Handicart. Het betekent dus niet dat er per se in handicarts gereden wordt tijdens de wedstrijd. Greensome betekent: u speelt in een team van twee spelers. Op elke hole slaan beide teamleden af. Dan (dus voor de tweede slag) moet er gekozen met welke bal de teamleden om-en-om de hole uitspelen. De score wordt volgens de Stableford methode bepaald voor het team.

De handicap van het team wordt bepaald door het gemiddelde van de twee spelers. Er kan zowel individueel als per tweetal ingeschreven worden. Dit laatste moet dan door beide spelers in de opmerkingen benoemd worden bij het inschrijven, spelers moeten wel allebei inschrijven. Inschrijven kan via ogs.

Seizoen Rabbit & Rangers avonden 2020

Bent u net begonnen met golfen en heeft u net baanpermissie of een handicap boven de 36? Wilt u baanervaring opdoen door samen met anderen te golfen? Wilt u op een laagdrempelige wijze en onder begeleiding uw handicap verbeteren? Dan zijn wellicht de Rabbit & Rangers maandagavonden iets voor u!

Vanaf 6 april tot en met 14 september 2020 organiseert de golfclub eens in de veertien dagen een 9 holes golfactiviteit. Ervaren golfers begeleiden beginnende golfers op een 9 holes golfronde. Een ervaren golfer is de marker en hij/zij richt zich vooral op de Ready tot Golf regels en etiquette in de baan. Dit seizoen zijn 12 maandagavonden (17.00 – 18.30 uur) ingepland, te weten: 6 en 20 april, 11 en 25 mei, 8 en 22 juni, 6 en 20 juli, 3 en 17 en 31 augustus, 14 september. Op zaterdag 10 oktober wordt het seizoen afgesloten met een wedstrijd voor de deelnemers en markers gezamenlijk.

Nieuwsgierig of dit iets voor u is? Lees hier meer of neem contact op via rabbitsrangers.dhrotterdamsche@gmail.com