Nieuwsbrief 14 april 2021

Hole 2 renovatie update

De bewerkingen van de nieuwe green en het gebied rondom de green is nu klaar. We hopen binnenkort met beter weer de green te kunnen inzaaien met graszaad en rondom de green zullen we graszoden leggen.

Dan is het, afhankelijk van het weer,  +10 weken wachten totdat de green weer in gebruik kan worden genomen. Wij verwachten dat de green rond 1 juli weer bespeelbaar zal zijn

Op zondag 1 augustus kunt u deelnemen aan de GREEN 2/2021 MASTERCLASS.  Onze golfprofessionals voorzien u dan van tips & tricks over o.a.:

 • het aanspelen van de nieuwe green
 • alle chip en pitchmogelijkheden rondom de green
 • het putten op de nieuwe green.

U ontvangt binnenkort hier meer informatie over.

 

  E-Golf4U: reserveren

  Vanaf heden vindt u, wanneer u een reservering maakt en medespelers wilt toevoegen, niet alleen (volledige) leden maar ook HCP-registratieleden, gasten, Supergolfers en Golfchain spelers in de keuzelijst.

  Het voordeel hiervan is dat u nu gasten, die al eens eerder op De Hooge Rotterdamsche gespeeld hebben, direct kunt toevoegen aan de reservering. U zoekt op de naam en klikt de speler aan en u hoeft dus niet elke keer opnieuw alle gegevens van de gast in te voeren. Bijkomend voordeel is dat u deze spelers ook aan uw vriendenlijst kunt toevoegen.

  Het nadeel hiervan is dat de lijst groter is geworden en dat u wellicht iets langer moet zoeken naar de juiste medespeler.
  Wel kunt u aan de gebruikerscode direct zien wat voor type speler het is.

  • JAN1– Kees Jansen. Lid van De Hooge Rotterdamsche. 
  • GE37 – Kees Jansen. Staat er een GE code voor de naam, dan is het een gastspeler. 
  • 75JAN1 – Kees Jansen. Bij SuperGolf- en Golfchain spelers staat er een baancode voor de gebruikerscode. 75 is bijvoorbeeld Leeuwenbergh. 

  Reden voor deze systeemwijziging is dat het boeken van een lid met een ander type speler onpraktisch verliep. Het zorgde voor verwarring en systeemvervuiling. Zo moesten gasten steeds opnieuw worden ingevoerd en konden SuperGolfers niet aan boekingen worden toegevoegd ondanks dat zij wel geregistreerd stonden.

   Vier Koningsdag in stijl!

   Geniet van een relaxte en culinaire Koningsdag met een touch of orange!  
   Een heerlijk 3-gangenmenu voor slechts € 25 p.p. (vanaf 2 personen te bestellen) met accessoires voor een fraai gedekte tafel.

   • U kunt het menu tot uiterlijk 23 april bestellen.
   • Het menu is af te halen op 27 april tussen 15.00 uur en 18.00 uur.

   Het menu van de dag bestaat uit:

   Romige aspergemousse met lamsham, groene aspergelinten en krokante Parmezaan

   Filet Mignon omwikkeld in spek met krachtige Madeirajus, Hasselback-aardappel, gekruide tuinboontjes en rode rabarbercompote

   Panna cotta van mango en witte chocolade

   Bestellen gaat heel makkelijk via de receptie, telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat.
   Mocht u allergieën of dieetwensen hebben, dan kunt u dit bij de bestelling doorgegeven worden.

   Heeft u al gedacht aan een lekker wijntje erbij? We hebben namelijk een heerlijke fles witte / rode wijn of rosé erbij voor € 10,- per fles.

   Nieuws Wedstrijdcommissie

   Wedstrijden 

   Zondag 25 april: Seizoenscup 1: Q-wedstrijd (stableford) – handicapcategorie 0-36. Bij de Seizoenscup dingt u mee naar de seizoensprijs – naast de reguliere prijzen per wedstrijd voor de 1e, 2e en 3e plaats, wordt de persoon met de beste score over drie wedstrijden tot seizoenscupwinnaar uitgeroepen.

   Dinsdag 27 april: Orange Flag (non qualifying stableford)

   Save the date:  maandag 24 mei : Golfschool Jachttrofee. Teamwedstrijd mede georganiseerd door de Golfschool. Onze golfpro’s gaan als eerste de baan in om de score neer te zetten. Het is aan de teams deze score te verbeteren. Stel zelf uw team samen door de teamleden in het opmerkingenveld te noemen of schrijf individueel in dan wordt u ingedeeld.

   Inschrijving Clubkampioenschappen geopend:
   Je kunt nu inschrijven voor de clubkampioenschappen:
   5-6 juni Strokeplay Senioren (50 jaar en ouder)
   17-18 juli Strokeplay
   1 juli*  Matchplay voorronden heren
   * startdatum van de eerste voorronde, de finale is op 4/5 september. Zie reglement op de clubsite onder downloads van de wedstrijdcommissie

   Alle wedstrijden openen drie weken voorafgaand aan de speeldatum. U kunt zich inschrijven via e-Golf4U.

   Uitslagen

   Handicart wedstrijd, 5 april

   • 1: Heleen Schipper en Niek Baart met 42 stbfd punten
   • 2: Wim en Netty Beijn met 41 stbfd punten
   • 3: Carel Verhoeff en Rodin Prinsen met 38 stbfd punten
   • Neary: Bas Zwijnenburg.
   • Longest drive: bij de dames gewonnen door Annemiek de Langen en bij de heren door Friso van Asten.

   In totaal is er EUR 582 opgehaald voor de Stichting Handicart. Met dank aan de golfschool voor het sponsoren van de eerste prijs, een golfles voor 2 personen!

   Monthly Medal A, 11 april

   Beste Brutoscore – Rutger van der Cammen – 76

   Beste Nettoscores:
   1e Pim Bezemer – 71
   2e Ragnar Ragnarsson – 72
   3e Eirikur Gudmundsson – 73

   José Helder maakte op hole 17 een eagle door vanaf 90 meter uit te holen.

    Buitenbokaal 

    Vorig jaar ging het helaas niet door, maar dit jaar willen we weer graag een poging doen om de Buitenbokaal door te laten gaan, namelijk op vrijdag 25 juni op de mooie golfbaan Toxandria, startend vanaf 13:30 uur.
    De kosten zijn wat hoger dan andere jaren, maar u heeft een jaartje kunnen sparen en de baan is prachtig.
    Totaalprijs voor ontvangst met koffie en taart, greenfee, prijzengeld en 3-gangen diner is € 135,-
    Als er genoeg animo voor is, en de horeca is open dan moet het dit jaar lukken!

    De inschrijving is geopend en loopt via E-golf4U.

    Namens de Buitenbokaalcommissie van dit jaar: Joke Lemij, Marja Brummer, Heleen Schipper en Jan Karel Burggraaff

     Zomeravondcompetitie 

     De zomeravondcompetitie is op 7 april van start gegaan. We nodigen u graag uit om aan te sluiten op deze avonden. Wij spelen op deze avonden 9-holes en starten vanaf 17:00 uur. Inschrijven kan via E-Golf4U. Indien u laat wilt starten dit graag vermelden zodat wij hier rekening mee kunnen houden. 

     De ZAC wordt altijd op een woensdag gespeeld. Echter spelen wij de slotdag op zaterdag 17 september.

     Verslag 1e Jeugdwedstrijd

     Waarbij enkele weken geleden de eerste lessen alweer zijn gestart onder leiding van Jan en Jelle, zijn de jongsten op 2e Paasdag samen begonnen met de eerste fun wedstrijd.
     Golftassen met clubs werden vervangen door mandjes, en waar we op de driving range gewoonlijk alleen mogen afslaan, lagen er nu zo’n 150 paaseieren verstopt in het hellende groen!
     Opgezweept door de wind, die soms stormkracht leek te hebben, en ouders die zich warm hielden onder de heaters, lukte het iedereen een flink aantal eieren in het mandje te krijgen.

     Toen er echt geen een meer te vinden was, werd de pret doorgezet op de oefengreen beneden.

     Echter werd het putten flink wat uitdagender doordat de jeugdcommissie geen ballen, maar eieren had klaargelegd voor de putting wedstrijd.
     Het werd een mooie ouder-en-kind wedstrijd waar het sommigen zelfs lukte een hole-in-one te putten met een ei!
     En heb jij in april ooit je naam kunnen schrijven met een putter in de sneeuw? Ook dat is gelukt!

     De prijs voor het leukst versierde ei ging naar Chloe, Jasper had de meeste eieren gevonden, maar iedereen verdiende een hand vol gekleurde golfballen en een beker ranja voor hun inzet!
     Ook alle ouders heel hartelijk dank voor jullie enthousiaste aanwezigheid! Wat een mooi, onstuimig begin van het golfseizoen 2021!

     Groetjes, 
     De Jeugdcommissie

      

     Old Grand Dad: uitslag 1e wedstrijd & Oproep

      Zaterdag 10 april vond de 1e Old Grand – Dad wedstrijd. Speciaal georganiseerd voor de werkende- op maandag oppassende – of anderszins verhinderde grootvaders die niet aan de 2e wedstrijd  deel kunnen nemen. Dit met als inzet een gooi te doen naar één van de beschikbare plaatsen voor de regiowedsstrijd van maandag 12 juli  a.s. bij Gc Rozenstein te Wassenaar. Tevens zal de uiteindelijke winnaar zich de “Best golfende grootvader 2021” van Golfclub de Hooge Rotterderdamsche mogen noemen.

     Onder weersomstandigheden die beter bleken te zijn dan de voorspellingen, deden 11 deelnemers mee aan deze wedstrijd.

     De uitslag van deze wedstrijd was :

     1. Leo Vermeer / 34 stblfrd.
     2. Bernard van Oppenraaij / 29 stblfrd.
     3. René Labordus/ 28 stblfrd.
     4. Roy Harrison/ 26 stblfrd.
     5. Joop Koenis / 25 stblfrd / 9 : 15
     6. Henk v.d. Horst / 25 stblfrd. / 9 : 11
     7. Bram v.d. Kamp / 24 stblfrd.
     8. Rien v.d. Bogerd / 23 stblfrd / 9 : 13
     9. Piet Zwinkels / 23 stblfrd. / 9 : 12
     10. Martien Waaijenborg /19 stblfrd.
     11. Cees Eijgenraam / 13 stblfrd.

     Op hole 11 werden birdies gescoord door Piet Zwinkels & René Labordus.

     Na aflloop van de wedstrijd van maandag 3 mei a.s. wordt de definitieve einduitslag vastgesteld De bovengenoemde scores en die van maandag 3 mei worden tot één uitslag samengevoegd , derhalve is er nog van alles mogelijk om te trachten één van de 6 beschikbare plaatsen te bemachtigen voor de regiowedstrijd.

     Oproep:
     Bent u grootvader maar nog geen donateur en wilt u meedoen op 3 mei a.s. (gelijktijdig met de herendag)? Stuur een email naar: leovermeer@hotmail.com met de tekst: Ik wordt donateur en het wordt geregeld!

     Tenslotte een algemene oproep:
     Door corona zijn  er wat minder aanmelding voor projecten van verenigingen, stichtingen, scholen etc. die zich inspannen om jeugd t/m 35 met fysieke e/o geestelijke beperkingen aan sport te laten deelnemen.

     Kent u binnen uw familie of vriendenkring, netwerken etc. personen die actief zijn binnen de zojuist genoemde organsiaties die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken voor hun projecten ? Wijs hen dan op de mogelijkheid van de Stichting Old Grand – Dad en verzoek hen contact op te nemen met Leo Vermeer: email: leovermeer@hotmail.com of tel: 06-45947480.