Nieuwsbrief 14 februari 2020

Storm Ciara

Wegens storm Ciara was de baan van zondag t/m dinsdag gesloten. Door de harde rukwinden zijn er veel takken op de baan gevallen en zelfs een aantal bomen zijn omgevallen. Uit oogpunt van veiligheid in ieder geval een juiste beslissing om de baan gesloten te houden.

Whatsapp

Heeft u vragen over de baanstatus of wilt u uw starttijd wijzigen/annuleren? Vanaf heden is de receptie ook via Whatsapp bereikbaar.

Om de receptie via whatsapp te bereiken kunt u:

  • Direct een chat starten: klik hier.
  • De Hooge Rotterdamsche toevoegen aan uw adresboek/contacten: klik hier.

Vooraankondiging seizoensopening 22 maart

Op 22 maart a.s. wordt het seizoen officieel geopend met de Tee-off wedstrijd. Deze Texas-scramble shotgun wedstrijd wordt gespeeld in teams van vier. Zowel volledige- als twilightleden zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. U kunt bij inschrijving aangeven met wie u in een team wilt. Als u niets aangeeft wordt u door de wedstrijdcommissie ingedeeld. Het streven is om nieuwe leden zoveel mogelijk te mixen met leden die reeds langer lid zijn. Een leuke gelegenheid om meer mensen te leren kennen! U krijgt de koffie bij ontvangst en een drankje en bittergarnituur bij de borrel aangeboden door het bestuur. De inschrijving in OGS opent op 23 februari a.s..

Wedstrijdcommissie

 


Vijf vragen aan greenkeeper Remy de Milde

Sinds 1 februari is Remy de Milde weer terug op onze baan en heeft hij samen met David Cox de leiding over onze greenkeeping in eigen beheer. Om hem beter te leren kennen stelden we hem vijf vragen.

Wat is je handicap?
24.2. Ik speel momenteel niet veel omdat ik veel tijd door breng met mijn dochter van bijna twee. Zodra ze oud genoeg is wil ik haar leren golfen. Het lijkt me fantastisch om met haar de baan in te gaan!

Wat is je favoriete hole?
De holes waarbij je naar beneden slaat zoals hole 4 en hole 17. Je hebt hier een mooi overzicht maar ze zijn niet per se makkelijk. Op hole 4 kies ik vaak de verkeerde club waardoor ik te kort of te lang sla.

Waar heb je hiervoor gewerkt?
Ik ben hiervoor werkzaam geweest bij Seve, Delfland en Rhoon. Ook heb ik natuurlijk al vijf jaar op De Hooge Rotterdamsche gewerkt maar dan via AHA de Man & De Enk Groen en Golf.

Voordat ik in de golfbranche ging werken ben ik zes jaar lang ‘Head groundsmen’ geweest in De Kuip. Het was leuk om veel contact te hebben met de materiaalman Carlo de Leeuw, de spelers en de trainers (Bert van Marwijk, Gert-jan Verbeek, Ronald Koeman en Mario Been). Georginio Wijnaldum vond ik één van de aardigste spelers, zeer vriendelijk en beleefd. Als ‘broekie’ kwam hij altijd vragen of hij alstublieft strafschoppen mocht oefenen op het hoofdveld. Inmiddels is hij topspeler bij Liverpool en heeft hij vorig jaar de Champions League gewonnen.

Het grasonderhoud in De Kuip was interessant maar mijn hart ligt bij golfbaanonderhoud omdat dit veelzijdiger is.

Wat vind je het mooiste aan het greenkeepersvak?
Ik vind het heerlijk om vroeg in de ochtend de zon zien op te komen en de baan helemaal klaar te maken voor de dag. Als greenkeeper ben je van alle markten thuis. Je moet kunnen maaien en kennis hebben van gras, maar je bent ook bezig met. o.a. machineonderhoud, bemesting en het zagen van bomen.
Ook als greenkeeper moet je bij de tijd blijven. Het instellen van bijvoorbeeld robotmaaier vereist specifieke kennis van aansturingsprogramma’s. We hebben overigens deze week onze nieuwe (Ferrari rode) Toro machines binnen gekregen. Een deel van de maaiers is hybride en maakt dus niet veel geluid. Fijn voor zowel de golfer als de greenkeeper.

Wat is de grootste uitdaging in 2020?
Samen met het team de greens ziektevrij krijgen. Uiteraard zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Ik ben in ieder geval heel blij om weer terug te zijn. We hebben een leuk team en ik kijk er naar uit om er een groot succes van te maken. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Tot in de baan! 

 

Glow in the dark 28 februari

Altijd al eens in het donker willen golfen? Schrijf u in voor de glow in the dark wedstrijd op vrijdag 28 februari!

De baan wordt zeer beperkt verlicht (teeboxen, vlaggenstokken en bepaalde hindernissen) en er wordt gespeeld met lichtgevende golfballen. De spelvorm is Texas Scramble in teams van vier personen. Er is een bruto- en nettoklassement.

Programma:

  • Vanaf 18:00 Winterse maaltijd (optioneel, stampot met gehaktbal voor € 12,50)
  • 19:00 Aanmelden & spel/materiaaluitleg
  • 19:30 Wedstrijd over 9 (ingekorte) holes. Shotgun start.
  • 21:15 Binnenkomst Brasserie & prijsuitreiking

De kosten voor deelname zijn € 17,50 p.p. en inclusief:

  • Materiaalgebruik.
  • Drankje naar keuze (Hollands assortiment).
  • Glas glüh­wein of warme Chocomel in de baan.
  • Bittergarnituur.

Inschrijven kan individueel of als team. Deelname is exclusief voor volledige leden, twilightleden en winterabonnees met tenminste baanpermissie.
Aanmelden kan via OGS. Graag bij de aanmelding vermelden met welke teamgenoten u speelt en of u gebruik wenst te maken van de maaltijd.

Wees er snel bij want er zijn nog maar 14 van de 36 plaatsen beschikbaar.

 

Clubwedstrijden Old Grand Dad 2020 

 Jaarlijks spelen de golfende grootvaders van De HoogeRotterdamsche de clubwedstrijden voor plaatsing voor de regiowedstrijd(*) en wellicht via deze wedstrijd naar de landelijke finale(**) .

Op verzoek van een aantal werkende –  grootvaders  vindt er  – exclusief voor hen – één wedstrijd plaats op zaterdag 25 april (inschrijven via OGS).

Voor de reguliere herendagdeelnemers vindt de OGD clubwedstrijd plaats op maandag 4 mei. Van beide wedstrijden zijn plaatsen beschikbaar voor deelname aan de regionale OGD wedstrijd die weer kansen biedt om deel te nemen aan de landelijke finale.  Men kan slechts aan één wedstrijd deelnemen.

Iedere De Hoogsche Rotterdamsche grootvader mag mee doen. De enige soepele voorwaarde is donateur – jaarlijkse bijdrage € 20,— (of iets meer) – te  zijn van de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland. Aanmelden als donateur bij  Leo Vermeer (leovermeer@hotmail.com). 

Bent jij een golfende Opa, die nog niet is aangesloten bij Old Grand-Dad, dan is het nu een mooie gelegenheid om aan te sluiten en kun je meedoen zaterdag 25 april of maandag 4 mei (zoals bovenvermeld). En het mooie is, je hoeft niet gevraagd te worden voor deze mooie club, je kunt je zelf aanmelden. 

Old Grand-Dad organiseert al 45 jaar golfwedstrijden voor de aangesloten grootvader -donateurs. Zij verlenen daarmee financiële steun aan instellingen die kinderen met fysieke – of geestelijke beperkingen in de gelegenheid stellen meer te sporten, te spelen en te bewegen, om zo hun bestaan wat plezieriger te maken.

De stichting ontving in 2019 van de landelijk bijna 6.000 grootvader-donateurs uit 117 aangesloten golfclubs een bedrag van zo’n € 156.000 en werd er aan 45 organisaties, die gehandicapte jongeren blij maken, ruim € 140.000,— geschonken om mooie projecten (mede) mogelijk te maken. Sinds de oprichting – dit jaar 45 jaren geleden – heeft de stichting ruim € 2,5 miljoen aan goede doelen geschonken. Old Grand-Dad heeft de ANBI status.

(*)  : De regiowedstrijd vind plaats op maandag 13 juli/Gc Rosenstein /Wassenaar.

(**): De landelijke finale OGD vindt plaats op woensdag 12 augustus /GC Crossmoor/Weert

Belangstelling gewekt? Vast en zeker! Meld je aan bij de clubconcul Old Grand Dad 

van De Hooge Rotterdamsche, Leo Vermeer (leovermeer@hotmail.com).