Nieuwsbrief 17 september 2021

Baanupdate

De afgelopen weken is er weer veel werk verzet in de baan:

 • Hole 2: op de backtee zijn nieuwe graszoden gelegd.
 • Hole 4: op de teebox zijn nieuwe graszoden gelegd.
 • Hole 6: De bunker langs het water is verkleind, het gedeelte wat vaak langdurig onderwater stond is dichtgemaakt. Ook is er een nieuwe brug geplaatst met antislip.
 • De greens zijn doorgezaaid met roodzwenkgras.
 • Er is riet geklepeld en de sloten zijn schoongemaakt

Informatieavond Certificaten 2 sept. 

Op 2 september is de tweede informatieavond gehouden om de toekomst van de certificaten te bespreken. De opkomst was iets minder dan de eerste avond maar het was zeker een interessante en goede avond waar veel informatie met elkaar is gedeeld.
Het bestuur bedankt alle leden die hebben bijgedragen aan mogelijke ideeën en oplossingen en voor het delen van hun meningen. Er is o.a. gebleken dat er toch nog behoefte is aan een eenvoudige uitleg van deze kwestie. Deze zullen wij alle certificaathouders binnenkort per email toesturen.

Het bestuur zal het definitieve plan te goedkeuring voorleggen in de Algemene Leden Vergadering van 22 november a.s.

Waarom persoonlijk aanmelden

Sinds enkele weken vragen wij u zich weer persoonlijk aan te melden bij de receptie (dus niet per flight).  De afgelopen maanden is gebleken dat wie er in de baan loopt vaak niet overeenkomt met wie er heeft geboekt:

No shows: men komt niet helemaal niet opdagen. 
Onjuiste flightinformatie, te veel spelers: er staan meer spelers geboekt dan er daadwerkelijk de baan in gaan. Er gaan dus plaatsen verloren en bovendien wordt er bij Jaarkaart 900 houders onterecht een ronde afgeschreven.
Onjuiste flightinformatie, te weinig spelers: Er gaan meer spelers de baan in dan waarvoor is gereserveerd. Is er bijgeboekt? Alleen spelers met een reservering kunnen de baan in.

Hierdoor gaan er kostbare starttijden verloren of ze worden niet optimaal benut. Ontzettend jammer als andere leden hierdoor niet kunnen spelen.
Uit de praktijk blijkt dat persoonlijk aanmelden hierbij helpt. Wij hopen op uw begrip.

 

Wedstrijden

Zo 26 september 2021 – Strokeplay Q-wedstrijd, max hcp 25.

U kunt nog t/m maandag 20 september inschrijven voor de strokeplaywedstrijd op 26 september a.s. Maximale handicap voor deelname is 25. Deze wedstrijd vervangt de MMA die eerder op deze dag gepland stond.

Wedstrijden staan eerder open!
Vanaf heden zijn de wedstrijden eerder zichtbaar in e-Golf4U. U kunt direct inschrijven. U kunt ook weer ter plekke aan de wedstrijdtafel betalen voor uw deelname. Dit kan contant of tegen een kleine meerprijs met een QR-code. Betaling vooraf is dus niet meer nodig!

Onderstaand een overzicht van de komende wedstrijden:

Zo 10 oktober –Regenboog: Bij deze stablefordwedstrijd speelt u van alle tees: 2x van wit, 4x van geel, 4x van blauw, 4x van rood, 4x van oranje!

Za 16 oktober – Vier de herfst – 9 holes Q-wedstrijd. Deze wedstrijd staat ook open voor inschrijving voor leden met een twilight-abonnement.

Zo 31 oktober – 4-stokken wedstrijd: in deze wedstrijd neem je maximaal 3 stokken mee plus je putter.

Wintercompetitie
Wordt u de nieuwe Winterkoning of Winterkoningin?! De wintercompetitie gaat weer beginnen! Noteer de data van dit jaar alvast in uw agenda. Vol is vol!
In de wintercompetitie wordt een serie Stableford wedstrijden gespeeld van de gele (heren) en rode (dames) tees. De spelvorm is eclectic, dit betekent dat je bij elke volgende Wintercompetitie waaraan je deelneemt, je je score op een hole kunt verbeteren. Deelname aan deze serie wedstrijden kost éénmalig €5,-. Speeldata: Za 23 oktober, Za 13 november en Zo 12 december

 

CK Matchplay

Op 4-5 september zijn de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Iedereen bedankt die heeft meegedaan aan het kampioenschap. Er zijn veel spannende partijen gespeeld. Dit zijn de winnaars van 2021.

Dames

 1. Bo Snel
 2. Mirjam van Doorn
 3. Sandra vd  Venne
 4. Holmfridur Einarsdottir

Heren

 1. Ed Schelkers
 2. Carel Verhoef
 3. Eirikhur Gudmundsson
 4. Dario Boerlage

Zie de volledige uitslag: dames en heren

Ck-matchplay-2021-2 Ck-matchplay-2021-1

Seizoenscup 2021

De winnaar van de Seizoenscup 2021 (5 wedstrijden, best of 3) is Kees van den Berg met 117 stablefordpunten (35-45-37).
2e: Luc Ouwendijk (111 stbfd) (36-34-41)
3e: Raymond Herbergs (108 stbfd) (34-36-38)

Op de foto de prijswinnaars van de 5e en laatste Seizoenscup: 1. Raymond Herbergs, 2. Kees van den Berg en 3. Lot Peijnenburg

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en tot volgend jaar!

seizoenscup 

Senioren Uitje Crayenstein 26 augustus 2021

Op 26 augustus vertrokken 25 seniorspelers naar de golfbaan van Crayenstein voor de buitenbokaal te spelen na het missen van 2020 vanwege Corona.
Onnodig te zeggen dat de spanning en verwachtingen hoog waren om opnieuw op een andere baan met andere omstandigheden te spelen.
Het weer was redelijk en enigszins bewolkt, gelukkig regende het niet.
We waren verrast door de snelheid van de greens.

Na het voltooien van onze wedstrijd konden we ontspannen met een drankje en napraten over de goede en slechte momenten van onze golfdag.

Daarna genoten we van een voor treffelijk diner in uitstekend gezelschap.
Tot slot de prijsuitreiking.

De heren kampioen van de dag met 35 punten was Therus Kolff.
De dames en overall kampioen met 38 punten was Marianne ‘t Hart. en ontving de buitenbokaal.

Ieder gefeliciteerd!

Hole-in-one: Marijke Godwaldt

De 4e hole-in-one van 2021 is gevallen! Op vrijdag 17 september heeft Marijke Godwaldt haar eerste hole-in-one gemaakt. Op hole 11 sloeg ze met een ijzer 5 de bal in één keer in de hole.
Van harte gefeliciteerd!