Nieuwsbrief 18 mei 2021

Terras open van 9:00 tot 20:00 uur

Goed nieuws: premier Rutte heeft groen licht gegeven voor Stap twee van het openingsplan. Dit betekent o.a. ruimere openingstijden voor de terrassen. Vanaf 19 mei is het terras van 9:00  tot 20:00 uur geopend.  U kunt dus ook weer dineren op het terras.

Vanuit de Rijksoverheid gelden nog wel de volgende maatregelen:

  • Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.
  • Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
  • Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur/terras.
  • Aan een tafel zitten maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.

Uiteraard zijn wij blij dat we u weer mogen verwelkomen op het terras. Wij verzoeken u de instructies ook op de club op te volgen en elkaar de ruimte te geven zodat we op een veilige manier kunnen genieten van onze prachtige baan & brasserie.

Afsluiting Rottebandreef 5 t/m 11 juni

Vanaf zaterdag 5 juni 07:00 uur t/m vrijdag 11 juni 18:00 uur is de Rottebandreef vanuit de zijde van Rotterdam (ter hoogte van de kruising met de ‘A16-Rotterdam’)/Molenlaan afgesloten voor autoverkeer. Ter plekke is een omleidingsroute aangegeven. 
De Rottebandreef vanuit Bleiswijk-zijde blijft bereikbaar. Voor fietsers en voetgangers geldt de stremming niet. Zij worden over een bypass langs de stremming geleid. De Rottebandreef ligt nu ‘met een slinger’ om de bouwkuipen van de nieuwe tunnel. Gedurende de stremmingsperiode wort er een tijdelijke brug over de bouwkuipen aangelegd.

Afscheid Sander

Na ruim 7 jaar werkzaam te zijn geweest bij De Hooge Rotterdamsche gaat Sander Koopmans ons helaas verlaten. Sander heeft zowel in de brasserie als bij de receptie gewerkt en was de laatste jaren werkzaam als Horecamanager. Vrijdag 21 mei is zijn laatste werkdag. Hij vervolgt zijn carrière bij Facet in Hilligersberg. We zullen Sander gaan missen als ons vaste aanspreekpunt bij de brasserie en als prettige en zeer flexibele collega! 

Het bestuur en management bedanken Sander voor zijn enorme inzet en wensen hem uiteraard veel succes met zijn verdere loopbaan. 

Nieuws Handicap- en regelcommissie

1- Qualifying rondes minder dan 18 holes mogelijk 

Onder welke voorwaarden kan men qualifying scores inleveren over 10, 11, 12 of meer holes? Spelers kunnen onder bepaalde voorwaarden ook qualifying ronden en wedstrijden spelen over 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 of 17 holes. Er zijn zoals gezegd wel bepaalde voorwaarden verbonden aan het spelen van een qualifying ronde of een wedstrijd over 10 tot en met 17 holes.

  1. De speler kan niet verder spelen vanwege (dreigend) onweer, intredende duisternis of ziekte.
  2. De speler eindigt zijn/haar ronde op een “logisch eindpunt”.

Logisch eindpunt

Een “logisch eindpunt” van een ronde op een baan is een hole die bij het clubhuis uitkomt. Het zal dus per baan verschillen. Op onze baan zijn de “logisch eindpunten” hole 13 en hole 16. Geef van tevoren aan je marker aan over hoeveel holes je een Q-kaart wilt lopen (9, 13, 16 of 18). Indien op een van de niet-logische eindpunten wordt gestopt, kan dit alleen vanwege de genoemde weersomstandigheden of ziekte en in ieder geval niet om een voordeel te behalen. Dit ter beoordeling van de H&R commissie. Zij heeft de bevoegdheid een zogenaamde penalty score op te leggen indien geen geldige reden wordt vermeld. Vermeld deze reden daarom altijd op de scorekaart!

Hoe wordt een score over minder dan 18 holes opgeschaald tot een 18-holes score?

Scores over 9 tot en met 17 holes worden voor handicapdoeleinden altijd aangevuld tot scores over 18 holes en uiteindelijk tot dagresultaten over 18 holes. Dit opschalen – ‘scaling up’ – gebeurt automatisch. Als een speler een score inlevert over 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 of 17 holes wordt die score automatisch aangevuld tot een aangepaste bruto score over 18 holes. Vervolgens wordt het dagresultaat over 18 holes bepaald.

– Als een score wordt ingeleverd van een ronde over 9, 10, 11, 12 of 13 holes wordt op de eerste niet gespeelde hole automatisch een netto par +1 (=1Stablefordpunt) ingevuld en op de andere holes een netto par. Een netto par is gelijk aan twee Stableford-punten.

– Als een score wordt ingeleverd over een ronde van 14, 15, 16 of 17 holes zal bij de niet gespeelde holes automatisch een netto par ingevuld worden.

-De speler moet alleen de scores noteren die hij/zij gespeeld heeft en de niet gespeelde holes blank laten.

2- Nieuw commissielid

Marc Bovy heeft inmiddels Bennie Verbakel vervangen.
Marc heeft geruime tijd geleden de Regelcommissaris cursus behaald en is nauw betrokken bij het Rijnmond Open Golf, waar hij jarenlang als referee opgetreden heeft.
Hij kan dan ook als zodanig ingezet worden bij officiële wedstrijden.

Nieuws wedstrijdcommissie

SAVE THE DATE! Zaterdag 19 juni Familiedag wedstrijd. Deze Fourball better ball wedstrijd met handicapverrekening is een initiatief van de NGF en wordt ook gedeeltelijk door de NGF gesponsord. U kunt voor deze wedstrijd een familielid uitnodigen (ook als deze geen lid is van DHR). Uw familielid is geen greenfee verschuldigd. Bij Four ball better ball speelt u in een team van twee tegen een ander team. U speelt uw eigen spel, waarbij de beste individuele stablefordscore (na handicapverrekening) per team geldt. De wedstrijd staat open voor leden met een jaar-, 9×100 en weekendabonnement.

Uitslagen

Elk jaar wordt een ‘DHR Masters’ georganiseerd voor spelers die het jaar ervoor 1e, 2e of 3e zijn geworden in een qualifying wedstrijd. Afgelopen weekend is deze wedstrijd gespeeld. De uitslag van de DHR Master 2021 is als volgt:

  1. Heleen Schipper (39 stbfd)
  2. Bas Zwijnenbug (35 sbfd)
  3. Rutger van der Cammen met (35 stbfd)

Naast eeuwige roem, krijgt de winnaar vrije deelname aan toekomstige DHR masters zolang hij/zij lid is van de club.

Fittingdag Titleist 5 juni

Op zaterdag 5 juni komt komt de fitter van topmerk Titleist op bezoek. U heeft dan de kans om uw huidige materiaal door te lichten en de nieuwste clubs van Titlteist uit te proberen. Klik hier om een afspraak voor een GRATIS vrijblijvende fitting.

Fittingen geschieden volgens huidige Corona richtlijnen en alleen op afspraak. We nemen ruimer de tijd zodat we na afloop alles schoon kunnen maken voor de volgende fitting. Meld u snel aan want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kunt u niet op bovengenoemde data, maar wilt u wel een afspraak maken voor een Fitting? Dat kan, wij hebben zelf een uitgebreid Fittingpakket met diverse merken. U kunt ook een andere datum opgeven, dan gaan we samen ontdekken wat nieuwe materiaal voor uw spel kan betekenen. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Niek Markus “Best golfende grootvader 2021”

Niek Markus mag zich, na twee gehouden kwalificatie Old Grand Dad wedstrijden (10 april en 3 mei) en in navolging op de titel die hij al eens in 2013 behaald heeft, de beste golfende grootvader 2021 van golfclub De Hooge Rotterdamsche noemen. 

Veertig grootvaders/donateurs hebben gestreden om deze titel, waarbij slechts aan 1 kwalificatie wedstrijd meegedaan kon worden.  

Op basis van de einduitslag over de twee wedstrijden, mogen de zes beste grootvaders, te weten Niek Markus, Jan v. d. Burg, Leo Vermeer, Karel Bomers, Harm Wessels en Rob Rapmund, de Hooge Rotterdamsche vertegenwoordigen bij de regiowedstrijd die op 12 juli op golfclub Rozenstein te Wassenaar (onder voorbehoud i.v.m corona) gehouden wordt. 

Op 6 mei heeft Niek, na enige woorden van de clubconsul en onder applaus van enkele deelnemers aan de seniorendag, het felbegeerde beeldje, de wisseltrofee en een fles wijn in ontvangst genomen, met uiteraard in achtneming van de coronaregels. Niek’s golfende kleinkind was ook aanwezig en hij is uiteraard supertrots op zijn opa. De overige prijswinnaars hebben inmiddels ook hun prijzen al ontvangen.

De clubwedstrijden van stichting Old Grand Dad zitten er voor dit jaar op, maar volgend jaar kunnen de grootvaders/donateurs van De Hooge Rotterdamsche opnieuw een gooi doen naar de titel!

Wilt u zich volgend jaar de ‘Best golfende grootvader 2022 van golfclub De Hooge Rotterdamsche’ noemen en u bent nog geen donateur? Meld u dan aan als donateur van de Stichting Old Grand Dad of vraag meer informatie op bij Leo Vermeer, de clubconsul Old Grand Dad via leovermeer@hotmail.com. Minimum donatie : € 20,- per jaar.