Nieuwsbrief 22 oktober 2021

Save the Date: 22 november 2021 

Op maandag 22 november 2021 om 20.00 uur zal de gecombineerde najaarsvergadering plaatsvinden. Noteer deze datum alvast in uw agenda!
De vergadering zal fysiek plaatsvinden in het clubhuis, onder het voorbehoud dat de maatregelen van de overheid dit toelaten. Wij hopen van harte dat u hierbij aanwezig kunt zijn, er worden belangrijke onderwerpen besproken die u allen aangaan. Indien u de vergadering niet kunt bijwonen, verzoeken wij de certificaathouders om een volmacht in te vullen zodat uw stem niet verloren gaat.

U ontvangt de uitnodiging, de agenda, de bijbehorende stukken en de volmacht op 5 november 2021.

Samen Trainen van start gegaan

De 3e editie van Samen Trainen is van start gegaan. Er is een record van 217 deelnemers, verdeeld over 27 groepen. De eerste training stond het onderdeel putten op het programma. De deelnemers konden hun nieuwe trainingstool direct gebruiken. https://www.dehoogerotterdamsche.nl/samen-trainen/

Brasserie nieuws

Na een drukke start in de Brasserie aan het begin van het seizoen ben ik  nu al goed ingeburgerd in de golfcultuur.

Nadat ik zoveel jaar in de reguliere horeca heb gewerkt was de omschakeling niet echt moeilijk, ik heb mijn draai gevonden en ga nu met enthousiasme verder werken aan verbeteringen in de Brasserie.

Na de moeilijke Covid-start willen we de Brasserie graag weer op de kaart zetten en mede met uw samenwerking moet dat zeker lukken. We hebben soms op onze tenen gelopen met te weinig handen om het iedereen naar de zin te maken. Dit heeft natuurlijk te maken met de krapte op de arbeidsmarkt en met name in de horeca. Wij hebben helaas gemerkt dat hier niet altijd begrip voor is geweest. Wij gaan in ieder geval door met nieuwe plannen en wij hopen dat u onze tevreden gast blijft.

De thema avonden zijn reeds op de agenda gezet, de eerstvolgende is 20 november: de altijd succesvolle WILD AVOND. Verder informatie volgt binnenkort.

Bent u op zoek naar een locatie voor een feestje, receptie, lunch of diner? Wij maken er graag voor u een onvergetelijke ervaring van. Onze keukenbrigade heeft een nieuwe winterkaart samengesteld met smaakvolle keuzes.

Wij hopen u en uw gasten ook de komende wintermaanden te mogen begroeten in de Brasserie! Kijkt u op onze site voor de geldende openingstijden in het laagseizoen.

Mede namens het brasserieteam.

Met vriendelijke groet, Ronald Bot
Horecamanager Brasserie de Hooge Rotterdamsche.

Matthijs Heemskerk winnaar clubladder 2021 

De resultaten van de laatste ronde ‘Zomer 2021’ van de clubladder zijn verwerkt. Er zijn 374 wedstrijden gespeeld door 91 spelers, een gemiddelde van 8 wedstrijden per speler en een opkomst van 82%.

Wij bedanken alle deelnemers voor hun sportieve inzet, en feliciteren de volgende spelers met hun bijzondere prestaties:

Top spelers

  1.  Matthijs Heemskerk
  2. Taco De Jonge
  3. Bo Snel

Deze topspelers kunnen bij de receptie hun welverdiende prijs ophalen.

De volledige eindstand van de clubladder vindt u hier. De top 3 spelers zijn opgenomen in de clubladder ‘Hall of Fame‘. Het volgend seizoen start volgend jaar april, hopelijk tot dan!

Nieuws wedstrijdcommissie

De komende wedstrijden:
Zondag 31 okt: vier stokken-wedstrijd
Zaterdag 13 nov: wintercompetitie, ronde 2
Zondag 28 nov: snertcup
Zondag 12 dec: wintercompetitie, ronde 3
Zaterdag 18 dec: Rudolf Rednose

Wie hebben de laatste wedstrijden gewonnen ?

       16 oktober – Vier de herfst

  1. Mariette Koning met 20 stableford punten
  2. Gerry Bertz, ook met 20 stableford punten

Naast prijzen voor de de leary en de longest, was er als extra onderdeel bij deze 9-holes wedstrijd een battle tussen de dames en heren: wie heeft het beste stableford gemiddelde? Deze is nipt gewonnen door de heren. Op de foto trotse mannelijke deelnemers met prijs.

        10 oktober – Regenboog

Dames:

  1. Vera Janmaat
  2. Marijke Godwaldt

Heren:

  1. Harry van Heesewijk
  2. Kees van den Berg

Ladies Night competitie 2021

Op 15 september is de laatste ronde gespeeld van de Ladies Night Competitie. Dit jaar was het tot het allerlaatste moment spannend, omdat de nummer 1 en (gedeelde) nummer 2 slechts 1 punt verschil hadden. Voor het klassement telden de zes beste kaarten van het seizoen.

De 3e plaats was dit jaar voor Monique Vollebrecht en de 2e plaats ging naar Angela Kasius.

Voor het 3e jaar op rij is Kim Willems als eerste geëindigd. Kim wist na grote achterstand in te lopen, aangezien ze tijdens de 1e Ladies Night wedstrijd van het jaar haar eigen teen wist te breken met haar net nieuwe Wedge.

Het Ladies Night seizoen werd op zaterdag 2 oktober gezellig afgesloten met een 9 holes Texas scramble slot wedstrijd, de feestelijke prijsuitreiking en een gezamenlijk diner met alle deelnemers.

Grote dank aan de commissie Mireille Intres, Jytte Jenssen en Jolanda Oosterwaal.

Prijswinnaars hartelijk gefeliciteerd en alle deelnemers graag tot de volgende Ladies Night Competitie in 2022!
Speel jij volgend jaar ook mee?

Wintergreens in de maak

De greenkeepers zijn alweer bezig met de aanleg van de wintergreens. Na het maaien van de wintergreen volgt het steken van de cup en dat 18 keer.
De wintergreens maken het mogelijk dat de kostbare gewone (zomer)greens niet te hoeven worden bespeeld wanneer dit schade oplevert voor de greens. In het najaar – als er nachtvorst is, als het sneeuwt of langdurig vriest – begint de periode dat vlaggen soms op de wintergreens gezet moeten worden.

De greens zijn met name in de overgang van vorst naar dooi uiterst kwetsbaar. Bij nachtvorst is er meestal maar enkele uren sprake van wintergreens. Zodra de vorst uit de grond is, meestal om een uur of elf in de ochtend, verhuizen de vlaggen weer van de wintergreens naar de gewone greens. Bij sneeuw op de baan kunnen de greens pas heropend worden als de sneeuw gesmolten is en de vorst uit de grond is.