Nieuwsbrief 23 juli 2021

Inschrijving Samen Trainen 2021/2022 geopend

In oktober gaat het derde seizoen van Samen Trainen van start. Trainen in de periode van oktober 2021 t/m mei 2022 onder leiding van een golfprofessional die oefeningen uitzet om allerlei situaties te trainen. Dit helpt u om uw golfvaardigheid te vergroten en is tevens een uitstekende manier om in een ontspannen sfeer andere leden te leren kennen. Het trainen gebeurt in groepsverband met maximaal acht personen.

Vanaf dit seizoen is het aanbod uitgebreid met een Plus pakket, voor de golfers die graag nog intensiever trainen:

 • Samen Trainen: 10 trainingen, waarvan twee uur baantraining, voor € 99,- (niet-leden € 139,-)
 • Samen Trainen Plus: 14 trainingen, waarvan twee uur baantraining, voor € 139,- (niet-leden € 179,-)

Inschrijven
Anders dan voorgaande jaren schrijft u dit jaar direct in op een beschikbare plek. Na het afronden van het betalingsproces bent u verzekerd van een plek op de opgegeven startdatum. Een volledig overzicht van alle trainingsdata vindt u hier. U kunt met maximaal twee personen tegelijk inschrijven.

Inschrijven op deze pagina. De inschrijving sluit op 26 augustus.
Heeft u zich al als groep ingeschreven? U hoeft zich dan niet nogmaals via onderstaande module aan te melden.

 

Green 2 open vanaf 12/8  – Green 2 Masterclass 21/8

Gelukkig zijn de randen van green 2 goed hersteld. De green gaat nu definitief open op donderdag 12 augustus, zodat er tijdens de Golf3daagse gebruik van gemaakt kan worden.

Op zaterdag 21 augustus kunt u gratis deelnemen aan de GREEN 2 MASTERCLASS. Onze golfprofessionals voorzien u dan van tips & tricks over o.a.:

 • het goed aanspelen van de nieuwe green
 • alle chip- en pitchmogelijkheden rondom de green
 • het putten op de nieuwe green.

De GREEN 2 MASTERCLASS wordt gratis aangeboden door de Golfschool, u kunt zich inschrijven via golfschool@dehoogerotterdamsche.nl . U wordt ingedeeld tussen 15.00 en 17.00 uur en de MASTERCLASS duurt ongeveer 30 minuten.

 

Nieuws wedstrijdcommissie

Wedstrijden

zaterdag 28 augustus Golfschool Jachttrofee.
In deze Texas scramble teamwedstrijd speelt u tegen de par van de golfpro’s. Verslaat u met uw team de vossen?! De wedstrijd staat open voor alle leden en de inschrijving opent op 7 augustus a.s.

De BBQ na afloop komt te vervallen. U kunt optioneel gebruik maken van een dagschotel voor € 19,- (keuze vis/vlees/vegetarisch). U hoeft zich hier niet voor op te geven.

Uitslagen

Clubkampioenschappen Strokeplay, 17-18 juli 2021, uitslag na drie rondes:

Heren:

 1. Austin Zhou  (236 strokes)
 2. Rutger vdr Cammen   (241 strokes)
 3. Jesse Hochstenbach  (246 strokes)

Dames:

 1. Bo Snel  (253 strokes)
 2. Marilla Louw   (275 strokes)

Seizoenscup 4, 11 juli 2021

 1. Vicky Nanang-Murris met 52 stableford punten
 2. Huub Paulusma met 38 stableford punten
 3. André van de Graaf met 36 stableford punten

Golf3daagse 2021

De belangstelling voor het driedaags golfevenement is weer groot. Uiteraard zijn wij daar als organisatie heel blij mee.  Op dit moment hebben wij het maximaal aantal inschrijvingen van 100, voor de zaterdag bereikt. Op vrijdag, ‘Members Guest day’, staat de teller op 66 inschrijvingen en voor de zondag, ‘de 4-bal’ op 86 inschrijvingen.  

U kunt zich voor de vrijdag of zondag nog aanmelden via de E-Golf4U wedstrijdkalender, tot vrijdag 6 augustus 12:00 uur.

Een korte toelichting op de speeldagen en de kosten. De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur via een shotgun en de spelvorm is alle dagen Texas Scramble.

 Vrijdag 13 augustus: ‘Members Guestday’. U kunt een gast uitnodigen om samen met hem/haar een ronde te lopen in een flight van vier personen. U speelt samen met uw gast in één team. De spelvorm is Texas Scramble met volledige handicapverrekening (maximaal 36). Inschrijfgeld: € 80, = per koppel (lid + gast), bedrag is inclusief greenfee gast, koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, 2 lunchpakketten, drankje met borrelhap, avondmaaltijd. Het is ook mogelijk om het inschrijfgeld te voldoen via een 18 holes voucher (of 2x 9 holes) en € 37,50. De voucher(s) kunt u inleveren op de speeldag zelf.

Zaterdag 14 augustus: ‘Six Pack’ (inschrijven is niet meer mogelijk) Deze wedstrijd wordt in teamverband gespeeld (maximale handicapverrekening 36). Er is gelegenheid zelf uw team van zes personen samen te stellen en in één keer in te schrijven. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 32,50 per persoon, bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, drankje met borrelhap, avondmaaltijd. Past uw lidmaatschapsvorm niet, dan kunt u tegen betaling van het introductie-tarief (weekend 18 holes –

€ 52,50 of inlevering van een 18-holes voucher) toch deelnemen. Indien van toepassing, het inschrijfgeld vermeerderd met dit tarief overmaken, of de voucher inleveren op de speeldag zelf.

Zondag 15 augustus: ‘4-Bal’. Op deze dag wordt er gespeeld in flights van vier personen (maximale handicapverrekening 36). Deze wedstrijd wordt in teamverband gespeeld. Er is gelegenheid zelf uw team van vier personen samen te stellen en in één keer in te schrijven. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 20,00 per persoon, bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst en een eenvoudige avondmaaltijd. Alle abonnementsvormen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen.

Wij verzoeken u het inschrijfgeld (voor één of meerdere dagen) uiterlijk 6 augustus over te maken op bankrekeningnummer: NL 37 RABO 0160970210 ten name van Golfclub de Hooge Rotterdamsche, onder vermelding van G3D, de dagen waarvoor u zich inschrijft en namen van deelnemers.

Heeft u een vraag, mail naar golf3daagse@gmail.com.

De Golf3daagse commissie bestaat uit Bas Zwijnenburg, Mireille Intres, Ineke van der Knaap, Dirk Luger en Dick Schoormans

 

 

Smartphone in de baan

Bijna iedereen heeft een smartphone met allemaal leuke en handige (golf)apps. Als je een wedstrijd of qualifying kaart speelt, wat mag dan wel en niet?

Veel mag, mits er rekening wordt gehouden met anderen
Allereerst gelden de etiquettevoorschriften in het regelboekje: Normen voor spelersgedrag (regel 1 in de Spelerseditie). Letterlijk: ‘Rekening houden met anderen – bijvoorbeeld door vlot door te spelen, de veiligheid van anderen in acht te nemen en een andere speler niet af te leiden bij het spel.’ Dus zet de telefoon sowieso op stil.

Verder mag er heel veel. Een foto maken van je flight en op Facebook zetten? Het laatste golfnieuws op GOLF.NL bekijken? Vrienden whatsappen dat je een eagle heb gemaakt? Een golfregel online opzoeken? Het mag in principe allemaal, mits je de boel niet ophoudt en niemand zich eraan stoort. Na elke hole je score invoeren op de app GOLF.NL? Dat mag ook. Het maakt niet uit of je je score bijhoudt op een papieren scorekaart of op je smartphone.

Swingadvies en muziek
Je smartphone gebruiken om hulp te krijgen bij je spel of een slag is niet toegestaan. Je mag dus niet iemand bellen of appen/sms’en om swingadvies vragen. Je mag ook niet naar muziek luisteren om je tempo te verbeteren.

Apps
Uiteraard mag je een weerapp raadplegen. Dat is zelfs aan te bevelen bij dreigend onweer. Daarnaast zijn er een aantal betaalde en gratis apps zoals Golfshot. Met deze apps kun je op basis van GPS afstanden in de baan zien. Het gebruik van afstand apps is toegestaan mits de apps geen windsnelheid of terrein (slope) berekenen.

Wedstrijdreglement
Als je een wedstrijd speelt, dan heb je niet alleen te maken met de golfregels maar ook met de regels van een wedstrijdreglement. In dat reglement staan soms extra regels over het gebruik van telefoons. Bijvoorbeeld: “Telefoneren in de baan is niet toegestaan met uitzondering van noodgevallen.”

Afstandsmeters
In z’n algemeenheid zijn afstandsmeters (onder meer laser rangefinders) toegestaan tenzij dit verboden is door een plaatselijke regel (local rule). In wedstrijden, in de NGF Competitie en in qualifying ronden mogen afstandsmeters alleen gebruikt worden om afstanden te meten. Dat is belangrijk om te weten want sommige apparaten kunnen meer. Bij veel moderne rangefinders is het mogelijk om met één druk op de knop te switchen tussen de normale en de slope modus, de optie waarbij de afstandmeter hoogteverschillen meeneemt in de afstand en een ‘speelt-als-afstand’ geeft. Tijdens een wedstrijd moet die optie dus uitgeschakeld zijn. Afstandsmeters zijn op het merendeel van de golfbanen en in het merendeel van wedstrijden toegestaan maar neem bij elke ronde en wedstrijd wel even de plaatselijke regels door.

Conclusie
Als je een oefenronde speelt, kun je ongelimiteerd alle opties van een smartphone en afstandsmeter benutten zolang je er maar niemand mee lastig valt. In qualifying ronden en wedstrijden zijn er beperkingen. GOLF.NL adviseert om het gebruik van mobiele apparaten sowieso beperkt te houden: gebruik ze voor het meten van afstanden en/of hoogteverschillen, om het weerbericht te bekijken en om je scores bij te houden via de app GOLF.NL. Golf is al moeilijk genoeg en meldingen van gemiste oproepen, berichtjes en allerlei andere informatie leiden alleen maar af. Geniet van de natuur, praat met je medespelers en concentreer je op je spel!