Nieuwsbrief 24 juni 2022

EZI Golf Tourers

Uit veiligheidsoverwegingen hebben we helaas besloten om te stoppen met het verhuren van de Ezi Golf Tourers. De Tourers werken prima en veel golfers cruisen met veel plezier door onze baan en ook op andere banen wordt dit vervoermiddel tot grote tevredenheid gebruikt. Maar op onze baan zijn er toch een paar te steile hellingen waardoor het besturen in de praktijk niet voor iedereen even makkelijk gaat. Om ongelukken te voorkomen zijn we, to onze spijt, tot deze beslissing gekomen. De leverancier neemt de Tourers gelukkig zonder problemen terug.   

Openingstijden receptie

Helaas is er bij de receptie en de brasserie een aanhoudend personeelstekort. Mede hierdoor zijn de openingstijden van de receptie voor de komende periode aangepast tot 17 uur. Gasten en introducées kunnen zich bij de bar melden en hun greenfee afrekenen.

Kent u nog iemand die graag bij de receptie wil werken? Wijs ze dan op onze vacatures, bekijk de vacatures hier.

Telefonische drukte
Het is momenteel extreem druk aan de telefoon. De wachttijd kan hierdoor langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij vragen u nogmaals om meer gebruik te maken van de whatsapp ! Voor niet urgente zaken is dat sneller en u hoeft niet aan de telefoon te wachten. U kunt ook mailen naar info@dehoogerotterdamsche.nl.

Om de receptie via whatsapp te bereiken kunt u:

 • Direct een chat starten: klik hier.
 • De Hooge Rotterdamsche toevoegen aan uw adresboek/contacten: klik hier.

Aanmelden via de terminal
Indien het druk is aan de receptie kunt u zich ook aanmelden via de terminal. Links van de terminal hangt een handleiding hoe u zich kunt aanmelden voor uw starttijd en hoe u uw score kunt invoeren. 

Hartelijk dank voor uw begrip.

Bestellen in de Brasserie en de prijzen

Ook in de Brasserie vragen wij om uw begrip in verband met personeelstekort. Wilt u zo vriendelijk om uw bestellingen alleen door te geven indien u heeft plaatsgenomen aan uw tafel. Wij nemen om logistieke redenen dus geen bestellingen meer op bij de bar!

De komende tijd zult u ook merken dat sommige prijzen in de Brasserie verhoogd worden. Onze leveranciers verhogen momenteel hun prijzen dermate dat we helaas niet anders kunnen dan ook te verhogen.

We horen wel veel positieve reacties van bezoekers en gasten dat de Brasserie er nu prachtig uitziet. Binnenkort komen er nog wat extra aanpassingen aan verlichting, extra decoratie van planten en zonwering in de serre.

 

Nieuws Wedstrijdcommissie

Wedstrijden

Zaterdag 2 juli: Vier de Zomer – 9 holes Q-wedstrijd, ook toegankelijk voor twilightleden

Zaterdag en zondag 9 en 10 juli: Clubkampioenschappen Strokeplay
Op 9 juli worden er 2 ronden gespeeld, er is dan de mogelijkheid om deel te nemen aan een lunchbuffet. Dit kost € 17,50 per persoon. Deelnemers kunnen zich hiervoor inschrijven via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl vóór maandag 4 juli

Lunchbuffet van 9 juli; 
Soep van de dag (uitgeserveerd), bruin en wit brood, zachte puntjes, boerenham, jong belegen kaas, gerookte kip, gerookte makreelfilet, roerei, rundvlees-kroket, mosterd, en fruit, onbeperkt koffie/ thee, melk & jus d’orange.

Zaterdag 16 juli: Zomer funwedstrijd wedstrijd (Non-qualifying)
Zondag 24 juli: Seizoenscup 3, qualifying wedstrijd volgens het WHS systeem (zie voor uitleg beschrijving bij 26/6)

CK Matchplay voorronde heren gestart

De voorrondes bij de heren voor de matchplaykampioenschappen zijn begonnen. Het schema met de indeling kunt u terugvinden op de website van de club. Er zijn 64 mensen ingedeeld. Er worden 2 voorrondes gespeeld. De finale is het weekend van 3 en 4 september.

Uitslagen

11/12 juni Clubkampioenschappen tegen par
Dames:

 1. Conny de Wolff (-22)
 2. Marilla Louw (-27)
 3. Holmfridur Einarsdottir (-27)

Heren

 1. José Helder (-9)
 2. Ed Schelkers (-13)
 3. Stijn Rhodes (-16)

Voor de complete uitslag zie het nieuwsbericht op de clubsite

Maandag 6 juni 2022, golfschool pro challenge jachttrofee
Op 2e pinksterdag is de golfschool pro-challenge jachttrofee gespeeld. In een Texas scramble hebben maar liefst 124 deelnemers in teams van 4, geprobeerd de scores die door de golfpro’s werden neergezet, te verbeteren of te evenaren. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot en hebben de pro’s (Raymond, Jelly, Jan en Joost) een bruto ronde gelopen van 61 slagen. Dat is 10 slagen onder de normale baanpar. Slechts één team is het gelukt ook een rondje 61 te lopen (foto): Ragnar Ragnarsson, René van der Laan, Rutger van der Cammen en Eirikur Gudmundsson. Gefeliciteerd met jullie knappe ronde! Naast deze mooie brutoronde, hadden de pro’s heel veel prijzen voor de beste netto rondes, met keuze uit ballen, petten, plu’s, handdoekjes, etc. In totaal zijn er maar liefst 13 (!) teams in de prijzen gevallen. De nummers 1, 2 en 3 met de beste netto-scores zijn geworden:

 1. 59 Netto:  Dario Boerlage, Cheryl van der Tak, Roderik Kuin en Sander van Beurden
 2. 61 Netto: Ragnar Ragnarsson, René van der Laan, Rutger van der Cammen en Eirikur Gudmundsson
 3. 62 Netto: Boyd de Groot, Carel Verhoeff, Jeremy van der Pluijm en Han Hondebrink

 

LIV Golf

Met veel bombarie en drama is er onlangs een nieuwe golftour gelanceerd. Natuurlijk ging golffanaat David Young polshoogte nemen bij het eerste LIV Golf toernooi in Londen.

Zijn verslag:

Saudia Arabia is attempting to improve its terrible image by sponsoring a series of golf tournaments – this is known as “sportwashing” (think World Cup in Qatar ). It’s a series of 8 tournaments worldwide, for a prize fund of 25m, 54 holes, no cut, shotgun start, limited fields of 48 players in teams of 4. Money is no object , top players are being paid huge sums of money just to play (Mickelson $ 200 million, Dustin Johnson $ 125 million ), last place gets $ 125.000. I tried to enter but my handicap is too high…

I went to the first event being held just outside London.at a nice and quite difficult course. Attendance was about the same as at the Dutch Open, which given the course is 30 miles from London must be a little disappointing. Ticket sales at 67 pounds were disappointing so I managed to get a freebie. Shotgun starts are not easy for spectators if the players you want to follow are starting way out on the course. There were no marshals, no walking scorers with carryboards, no leaderboards, but huge TV screens on some holes with live coverage. No corporate advertisements or tribunes to be seen. The team idea is a farce with stupid madeup names and garish logos. There are some meaningless stunts such as having a flypast of WW2 aircraft at the time of the shotgun start, and apparently in the evenings there are live concerts “to enhance the spectator experience”. All felt a bit fake and contrived. Their website didn’t even have a leaderboard after the first round!

 

Reminder: rondleiding Greenkeeping 

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om op woensdag 29 juni bij de greenkeepers te komen kijken. U kunt de twee loodsen en de kantine bezichtigen met alle machines en het materiaal dat de greenkeepers gebruiken.

Remy en zijn team zullen u ontvangen en uiteraard is er ruimte voor vragen. Na afloop bieden we u graag een drankje aan in de brasserie om nog even na te praten. Als u greenkeeper Leo vraagt over hoe het vroeger ging, dan duurt het nog wat langer😊.

De rondleiding begint om 12:00 uur. U kunt zich aanmelden via backoffice@dehoogerotterdamsche.nl

Witte lijnen

Voor de green zijn witte lijnen getrokken door de greenkeeping om verkeer van buggies en trolleys in de buurt van de green volledig te beperken. U mag niet voorbij de witte lijn komen met een buggie of een trolley. Hierop zal ook door de caddiemasters worden toegezien.

Wij danken u voor de medewerking.

 

 

Rondleiding in het natuurreservaat Koornmolengat

Dit natuurreservaat is het laatste stukje moerasveen in de Tweemanspolder. Wilgen, elzen en essen, afgewisseld door berken, lijsterbes en hop, omzomen de sloten en vennen in dit broekbos. Er zijn vele soorten watervogels en het is een belangrijke rustplaats voor reigers. De flora is zeer divers en het is een paradijs voor insecten, muizen en marterachtigen. Het gebied is niet vrij toegankelijk vanwege de kwetsbare natuur, daarom verzorgt Rotta ieder jaar in juli en augustus rondleidingen van ongeveer 1.5 uur.

Laat u verrassen door de stilte in dit overigens levendige deel van Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat u zult genieten van de schoonheid van dit unieke natuurgebied.

Speciaal en exclusief voor onze leden hebben wij 3 gidsen gereserveerd op 7 juli om 19:00 uur, wij bieden u dit gratis aan! Schrijf u nu in i.v.m. een maximaal aantal deelnemers door een mail te sturen naar backoffice@dehoogerotterdamsche.nl

U ontvangt dan later verdere informatie.

Fittingdag Mizuno

Bij onze eerst volgende Fittingdag op vrijdag 8 juli komt Mizuno op bezoek! Schrijf je in en ontdek of de slogan “Nothing feels like a Mizuno” ook voor jou geld. Golfclubs voor ieder niveau met oog voor detail en superieur gevoel! Inschrijven kan via de volgende link: https://bit.ly/2BvIzUl