Nieuwsbrief 25 juni 2021

Update versoepelingen

Op 18 juni is bekend gemaakt dat veel coronamaatregelen vanaf zaterdag 26 juni versoepeld worden. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen voor de golfsport op een rij:

 • Mondkapjesplicht vervalt: u hoeft in het clubhuis/brasserie geen mondkapje meer te dragen omdat hier 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
 • Openingstijden: het clubhuis/brasserie mag weer open zijn volgens reguliere openingstijden.
 • Brasserie: Een vaste zitplaats is verplicht. Er zit geen limiet meer op het aantal mensen dat de brasserie gelijktijdig mag bezoeken. Op voorwaarde dat de 1,5-meter regel gehandhaafd kan worden.
 • Binnenruimtes: in binnenruimtes waar mensen geen vaste plek hebben geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5 vierkante meter. Dit geldt bijvoorbeeld voor golfshops en -winkels, maar ook voor ruimtes in het clubhuis waar mensen geen vaste plek hebben (bijvoorbeeld kleedkamers).
 • Wedstrijden: sportwedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden. Voor golf betekent dit dat wedstrijden en competities tussen verschillende clubs weer zijn toegestaan. Prijsuitreikingen zijn weer toegestaan met inachtneming van 1.5-m regel.

Golfbanen en -clubs blijven verantwoordelijk voor het reguleren van de toestroom – en de doorstroming – met als doel dat er geen groepsvorming ontstaat. Om deze reden adviseert de NGF nog steeds om met starttijden te werken of op een andere wijze te voorkomen dat er drukte ontstaat op de holes waar spelers starten. Er mag dus per 26 juni weer veel meer, maar oplevingen van het virus zoals in Groot-Brittannië maken duidelijk dat de coronapandemie nog niet voorbij is. Het blijft daarom belangrijk dat we ons aan de basisregels en resterende coronarichtlijnen houden.

Green hole 2 open vanaf 15 juli

Er is ontzettend veel werk verzet om de nieuwe green van hole 2 en de omgeving zo snel mogelijk speelklaar te krijgen. Op 15 juli is het eindelijk zover, vanaf dan is de nieuwe green open en bent u verlost van de zeer tricky wintergreen.

Wij zijn benieuwd naar uw reacties.

 

Twee hole-in-ones!

De kans op een hole-in-one is voor de recreatiegolfer maar klein: 1 op de 33.000 volgens de Bols hole-in-one club.
Helemaal bijzonder dus als twee leden binnen 7 dagen een hole-on-one slaan:

 • Op zondag 13 juni sloeg John van Santen de bal op hole 11 met zijn gapwedge met één slag in de hole.
 • Op zaterdag 19 juni was  Sinheon Kang aan de beurt, hij gebruikte zijn hybride om hole 13 uit te holen.

Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestaties!

Ook een hole-in-one slaan? We vroegen onze golfprofessionals om tips:

Jan van ‘t Klooster (1 hole-in-one)
Ken de afstanden! Zorg dat je weet welke afstanden je zelf slaat maar ook wat de afstand tot de hole is. De afstanden op de borden zijn niet de exacte afstanden van de tee naar de vlag. De vlag kan namelijk voor, midden of achterop de green staan. Ook wisselt de positie op de teeboxen vaak met de dag en dit kan zomaar 4 a 5 meter schelen.
Uiteraard is er ook  geluk bij nodig. Ik heb eens op hole 13 een bal direct in de hole geslagen (slamdunk) maar deze sprong weer de hole uit en dus telde hij niet.

Jelle Tarnóczy (2 hole-in-ones)
Visualiseer de volledige balvlucht die je gaat slaan met de landing en de specifieke rol over de green met het gedetailleerde beeld dat je bal in de hole rolt! De kracht van het positief denken en visualiseren maakt bij de grootste spelers ter wereld en voor iedere enthousiaste golf amateur de kans op een hole in one een stuk groter 😀. Veel plezier bij je volgende hole-in-one poging!

Raymond Stoop (1 hole-in-one)
“Je hebt behoorlijk wat geluk nodig. Mik vooral niet op de vlag, dan heb je de meeste kans. Zo is het mij ook gelukt :)”.

Nieuws wedstrijdcommissie

CK Matchplay start voorronde heren
Op 1 juli wordt de indeling van de eerste voorronde bekend. Tot die tijd is er nog de mogelijkheid om in te schrijven.

Vier de zomer op 3 juli
Op zaterdag 3 juli is er vanaf 4 uur een 9-holes wedstrijd voor iedereen met een abonnement in dit tijdvak.

Seizoenscup 4 zondag 11 juli
Inschrijving staat open. Qualifying stableford wedstrijd. Naar keuze spelen van de gele, blauwe of rode tee.

CK Strokeplay 17 juli
Indeling op handicap, de beste 54 heren en 18 dames spelen op zaterdag 2 ronden (hole 1 en 10 start). Eerste ronde vanaf 8:00 uur, tweede ronde vanaf 13:30 uur.

Monthly Medal 25 juli
Inschrijving open op 4 juli

Uitslag Clubkampioenschap Senioren 5-6 juni

 1. Conny de Wolff (dames), Ragnar Ragnarsson (heren)
 2. Annemiek de Langen (dames), Ed Schelkers (heren)
 3. Rene van der Laan (heren)

Uitslag Monthly Medal A 3
Beste Bruto: José Helder 74 slagen

Beste Netto:

 1. José Helder
 2. Marcel van der Zwet
 3. Kiffin Gish

Rutger van der Cammen maakte een Eagle op hole 1 !

Familiedag
Op 19 juni is de NGF familiedag gespeeld. Leden mochten een familielid uitnodigen binnen of buiten de club om mee te spelen in het toernooi in greensome format.

De beste 20 winnende scores van alle clubs mogen naar een landelijke finale op Nunspeet.

Prijswinnaars:
Categorie handicap 0 – 18

 1. Ed en Tom Schelkers
 2. Ming en Austin Zhou
 3. Ger en Freek Reckweg

Categorie handicap 18,1 – 36

 1. Nico en Bart Dammers
 2. Heleen Schipper en Joost Baart
 3. Jos Zoetmulder en Gerard van Veggel

Neary: Bart Dammers
Longest Drive Heren: Raymond Overweg
Longest Drive Dames: Vanessa van Leeuwen.

De opbrengst van 700 euro gaat naar het jeugd sport- en cultuurfonds

Vooraankondiging Samen Trainen 2021 – 2022

Onlangs zijn de laatste trainingen van het tweede seizoen van ‘Samen Trainen’ afgerond. De coronamaatregelen, sneeuw, onweer en vele regenval hebben tot een aantal uitdagingen geleid. Wederom een zeer succesvol programma met dit keer 180 deelnemers! We hebben veel positieve reacties ontvangen.

Het derde seizoen gaat in oktober van start. In samenwerking met de commissie, golfprofessionals en Alexander Renders (NGF) zijn de voorbereidingen in volle gang.
Vanaf dit seizoen is het aanbod uitgebreid met een Plus pakket, voor de golfers die graag nog intensiever trainen:

 • Samen Trainen: 10 trainingen voor € 99,-
 • Samen Trainen Plus: 14 trainingen voor € 139,-

U kunt zich vanaf nu als groep (minimaal 6 personen) opgeven via jeroen@dehoogerotterdamsche.nl.
I.v.m. de logistieke planning kunnen individuele deelnemers zich in een later stadium opgeven, via de website. U ontvangt hiervan bericht in de volgende nieuwsbrief.

 

Thema-avond: Zomeravond- 24 juli

Vier de zomer en geniet op zaterdag 24 juli van een uitgebreid zomers diner voor € 47,50 p.p.:

Amuse
Tartaar van rundvlees met krokante aardappel
Oester met bearnaisesaus

Voorgerecht
Ceviche van schol, crème van avocado en ananas

Tussengerecht
Coquilles met peterselierisotto en pompoentoffee

Hoofdgerecht
Eendenborstfilet en konfijt
met twee bereidingen van oerwortel, Earl Grey-roomsaus

Dessert
Mascarponemousse
met witte chocolade, zomerfruit en yoghurtpoeder.

Ontvangst vanaf 18:30 uur. Het diner start om 19:00 uur.

Reserveren kan bij de brasserie, per mail via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl of telefonisch via 010 – 522 00 52. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Even voorstellen: Ronald Bot

U heeft hem misschien al wel aan het werk gezien sinds 8 juni jl. is hij werkzaam als manager van de brasserie. Hij is geboren en getogen in Vlaardingen en getrouwd met Francien, die ook werkzaam is in de horeca, samen hebben ze twee zonen, een van 26 en een van 24 jaar.

Wat is je handicap

Ik heb nog geen handicap, eigenlijk heb ik nog nooit gegolfd omdat ik daar de tijd niet voor had maar dat ga ik nu veranderen, ik ga zeker golflessen volgen.

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Ik ben een echte horecaman, op mijn 15de ben ik begonnen in de spoelkeuken en na het volgen van diverse opleidingen werd ik eerst sous-chef en later chef-kok. Daarnaast ben ik ook leermeester, ik vind het erg leuk om de fijne kneepjes van het vak over te dragen aan de nieuwe generatie. Vervolgens begon ik mijn eigen zaak maar helaas moest de zaak na 18 jaar plaatsmaken voor de Blankenburgtunnel en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, die ik heb gevonden bij de Hooge Rotterdamsche.

Wat vind je het mooiste aan werken in de horeca?

Gastvrijheid, mensen naar de zin maken zit in mijn DNA. Ook ben ik niet het typen om stil te zitten, dat alles vind ik mooi aan werken in de horeca.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ook in mijn vrije tijd ben ik graag aan het verzorgen, gezellig koken voor mijn gezin en vrienden. Ik ben een echte Bourgondiër en ga ook graag naar een restaurant. Sinds de lockdown ben ik ook veel aan het wandelen en mountainbiken. Daarnaast ga ik graag naar Griekenland op vakantie, voorheen met de kinderen erbij maar tegenwoordig samen met mijn vrouw, wij hebben al heel veel eilanden maar ook het vaste land bezocht.

Wat is de grootste uitdaging in 2021?

Ik ben een echte teamplayer, samen moeten we het doen. Mijn uitdaging is dan ook om er samen met het team een mooi en gezellig jaar van te maken.