Nieuwsbrief 25 maart 2021

Baanupdate

Doordat de NGF competitie niet doorgaat kunnen de werkzaamheden aan de baan eerder worden uitgevoerd. Het voordeel is dat u geen overlast heeft van de werkzaamheden midden in het hoogseizoen.

Groot onderhoud
Op dinsdag 23 maart is gestart met het groot onderhoud. Alle fairways zijn geprikt.
Van donderdag 24 t/m 26 maart zijn de holes 10 – 18 gesloten, deze holes worden bezand, geprikt en dan wordt het zand ingeveegd.

Renovatie Green 2
Op woensdag 24 maart is gestart de renovatie van de green van hole 2. De green zelf wordt groter en vlakker en de omgeving wordt aangepast. De green is aan één kant helemaal verzakt en in overleg met de golfbaan architect  is er voor een andere opzet gekozen. U speelt tijdelijk naar de wintergreen. De hole is hierdoor flink ingekort. Om het afstandsverlies te compenseren zijn de teemarkers op een aantal holes naar achteren geplaatst. Met deze aanpassing behoudt de baan gedurende de renovatie de qualifying status.

Nieuwe aanplant

 • Hole 10: het gedeelte rechts van de fairway langs het fietspad is schoongemaakt. Hier zijn vijf nieuwe bomen geplant: twee esdoorns en drie eiken. Daarnaast zijn er 250 stuks wortelgoed geplant, bestaande uit o.a. kornoelje en gelderse roos.
 • Hole 10: bij de witte tee zijn nieuwe rodondendrons, hibiscus, kornoelje en een magnolia geplant.
 • Hole 13 & 14: Links van de teebox van hole 13, in de ecozone met groen/blauwe paaltjes, zijn er 20 fruitbomen geplant. We hopen binnen niet al te lange tijd te mogen gaan genieten van appels, peren, pruimen en kersen. Dick, onze chef-kok, zal dit fruit ook gaan gebruiken in zijn gerechten. Het staat u uiteraard vrij om het fruit, wat al op de grond is gevallen, op te rapen en mee naar huis te nemen. In april zal hier ook een wilde bloemenweide worden ingezaaid.
 • Hole 14: bij de afslagplaats hebben de bramenstruiken plaatsgemaakt voor krent, koernoelje, weigela en sering.
 • Hole 1 & hole 2: hier zijn totaal 30 hortensia’s geplant. 

Een groen hart voor de baan

Een keer per maand, op dinsdagochtend, treft u een groep vrijwilligers ergens in de baan, niet om te golfen, maar om te werken. De vrijwilligers zijn te vinden in de ruigte, dus buiten de rough en fairways en houden zich voornamelijk bezig met het wegsnoeien van braamstruiken en brandnetels om andere vegetatie een kans te geven. 

Het resultaat van de inspanningen van de groengroep is op een aantal plekken al goed zichtbaar. Kijk tijdens uw volgende rondje golf maar eens naar het gedeelte tussen de gele teebox van 17 en de pitching green beneden . Hier zijn rododendrons, die overwoekerd waren door braamstruiken en brandnetels, weer zichtbaar gemaakt. Nog even en deze helling kleurt weer prachtig paars van de schitterende bloemen van deze struikVerder zijn de lijsterbessen, kardinaalsmutsen en jonge aanplant links van de teeboxen van hole 12 vrij gekniptOok hier zijn karrenvrachten braamtakken afgevoerd. Zo zijn er meer plekken in de baan waar de groengroep nuttig werk kan doen. Greenkeeping is blij met deze extra handen! 

De groengroep is voortgekomen uit de CtG-commissie (CtGCommitted to Green) en bestaat uit: Henk Uilenreef, Niek Koelemij, Thijs Beetstra, Geert van Grootveld, Daan van den Ameele, Michiel van Ravenstein en Jan Vreeburg. Onlangs is Ab van der Knaap als vrijwilliger toegetreden.

Nieuws Wedstrijdcommissie 

Extra wedstrijden
Als gevolg van het uitvallen van de competitie zijn er twee extra wedstrijden aan de kalender toegevoegd:

 • 11 april: Monthly Medal A
 • 25 april: Seizoenscup

Inschrijving voor de Medal A staat al open de SC opent op 4 april. Daarmee zijn er dit jaar 5 Monthly Medals en 5 Seizoenscup wedstrijden gepland. Deze wedstrijden zijn qualifying. U moet kiezen óf u speelt mee met de MMA (strokeplay, handicapcategorie 0-18) óf u neemt deel aan de Seizoenscup (stableford, handicapcategorie 0-36). Deze keuze maakt u voor het hele seizoen. Bij de Seizoenscup dingt u mee naar de seizoensprijs – naast de reguliere prijzen per wedstrijd voor de 1e, 2e en 3plaats, wordt de persoon met de beste score over drie wedstrijden tot seizoenscupwinnaar uitgeroepen. Bij de MMA zijn er maandelijks prijzen voor de beste bruto en beste drie netto spelers.

Vier de lente!
Op zaterdagmiddag 17 april is er een 9-holes wedstrijd. Hier kunnen naast leden met weekend en volledige lidmaatschappen ook twilight leden aan meedoen. Inschrijving staat open vanaf 26 maart.
 

Uitslag Tee-off 21 maart
1e prijs: Annemarie Reeven en Kim Willems
2e prijs: Diana Saager – Sander van Beurden
3e prijs: Nicolette en Bas Zwijnenburg
4e prijs: Anneke en Huub Paulusma
5e prijs: Isak en Ragnar Ragnarsson

Beste Bruto: Team Sandra van de Venne en Erik Esveld

Neary hole 4: Angela Kasius en Jac Bentvelsen
Neary hole 11: Mei Yin Broere en Jos Zoetmulder
Leary hole 6:  Team Ragnarsson
Leary hole 14: Team Nel – Haan
Longest drive : Nicolette Zwijnenburg
Longest drive:  Carel Verhoef

Ladies Night 2021

Over een kleine maand gaan we weer van start met het nieuwe Ladies Night seizoen. De avonden staan gepland op woensdag: 14 & 28 april, 12 & 26 mei, 9 & 23 juni, 7 & 21 juli, 4 & 18 augustus, 1 & 15 september.
We sluiten het seizoen af met een wedstrijd op zaterdag 2 oktober.
Aanmelden? Stuur een bericht naar ladiesnightdhr@gmail.com, en/of meld u aan via Golf4U.
Kent u nog Ladies die lid zijn en geen weet hebben van de Ladies Night? Maak hen dan attent op het nieuwe seizoen, dat voor de deur staat.

Afhaalgerechten: 31 maart t/m 2 april

Bestellen kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat tot 17.00 uur de dag ervoor. U kunt uw bestelling ophalen op de dag zelf tussen 15:00 uur en 17:00 uur.

woensdag 31/3 t/m vrijdag 2/4 – € 17,- (voor 2 personen)
Een rijk gevulde pikante curry met kip, groenten, rijst en een rauwkostsalade 
of
Gebakken zalmfilet op reepjes wortel en prei met pappardelle pasta, champignons en groene kruidensaus

Paasbrunch voor thuis – zondag 4 en maandag 5 april

Brunchen met Pasen doe je dit jaar met de paasbox van De Hooge Rotterdamsche! Geen uren struinen in de supermarkt, niet aan de slag met moeilijke recepten. U heeft in één keer alles in huis voor een heerlijke paasbrunch, alleen de tafel hoeft u nog te dekken. Zo makkelijk en lekker was Pasen nog nooit!

 • De paasbox is 19 euro p.p., vanaf 2 personen te bestellen
 • De box is af te halen op zondag 4 of maandag 5 april tussen 09.30 uur en 11.30 uur.
 • U kunt een box tot uiterlijk 31 maart bestellen.

De box is gevuld met:

Hartig warm

 • Licht gebonden aspergesoep
 • Hartige taart van zoete aardappel en boerenkool

Hartig koud

 • Brood ravioli gevuld met tonijn
 • Sushibrood met gerookte zalm en wakame
 • Flatbread met carpaccio tomatenroomkaas
 • Groenterol van omelet en geroosterde groenten
 • Pastei met pulled chicken
 • Salade van mozzarella, gegrilde courgette, rucola met balsamico-dressing

Zoet

 • Scones met mandarijnen marmelade
 • Hazelnoot koffiemuffin
 • Appelcake met mascarpone
 • Eclair met gele glazuur

Bestel hem snel en geniet van een heerlijke Paasbrunchl!

 

Old grand dad

Beste zeer gewaardeerde grootvaders/donateurs,

Wedstrijd : Beste golfende grootvader van Gc De Hooge Rotterdamsche
Een verheugende mededeling : we mogen weer, zoals u uit de berichtgeving vanuit het secretariaat hebt begrepen, wedstrijden organiseren, zij het met een aantal corona spelregels (zie hierna).
Zo ook dus de 2 Old Grand- Dad clubwedstrijden welke gepland staan voor:

 • a. Zaterdag 10 april en
 • b. Maandag 3 mei ( i.p.v. de eerdere vermelde datum van 10 mei).

De eerstgenoemde wedstrijd is met name bedoeld voor donateurs die op maandag 3 mei niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen. Hoewel deelnemers met een midweek abonnement ook op 10 april mogen deelnemen, is het verzoek als het kan zoveel mogelijk op 3 mei deel te nemen.

Men kan dus aan één van beide wedstrijden deelnemen, die wel elk een eigen prijzenpakket kennen – dat bij de winnaars thuis bezorgd wordt.
M.b.t. de afvaardiging naar de regiowedstrijd op maandag 12 juli bij Gc Rozenstein/Wassenaar wordt na de 2 wedstrijden een eindstand opgemaakt en mag de winnaar zich tevens “Beste Golfende Grootvader 2021 ” van Gc De Hooge Rotterdamsche noemen.

Deelname & Inschrijving :
Deelname staat open voor alle grootvaders/donateurs van de Stichting Old Grand –Dad ( Het betalingsverzoek voor uw contributie 2021 komt later dit jaar).
Inschrijven :
Vanaf heden mogelijk via E-golf4u of via een e.mail aan: leovermeer@hotmail.com.
De inschrijving sluit : 1 april ( geen mop !).

Nog geen donateur en wel mee willen spelen ?
Een e-mail aan de clubconsul(zie onderaan) met de mededeling : ik word donateur is voldoende en u kunt zich tegelijkertijd inschrijven voor één van beide data. De Stichting OGD ondersteunt jaarlijks verenigingen,stichtingen etc. welke sportactiviteiten verzorgen voor jeugd t/m 35 jr met een fysieke of geestelijke beperkingen. De minimumdonate bedraagt € 20,00 per jaar. 

De (spel)regels:
Wedstrijdvorm: Individueel stableford.
Tee : Geel. Evt. individuele andere keuze is mogelijk
Scorekaarten : Er is i.v.m. corona regels, geen ontvangst van de commissie

a. Pak een scorekaart bij de terminal waar ook de startlijst hangt.
b. Schrijf je eigen naam onder Marker .
c. Bepaal vervolgens voor welke flightgenoot je de score gaat bijhouden.
d. Alle gegevens staan op de excel lijst vermeld en vul van die flightgenoot naam, teebox-keuse(indien afwijkend van geel),handicap &playing
handicap.
e. Niet meer kunnen scoren: bal oppakken.
f. Afstemming speler/marker dient mondeling plaats te vinden,dus geen fysieke afstemming zoals handtekeningen etc.
g. Na afloop de ingevuilde scorekaart deponeren in de speciale commissie box bij de receptie.
h. De commissie verzamelt de scorekaarten, zorgt voor invoering in E-golf4U.
i. De uitslag zal in de loop van de week – i.v.m. het verwerken van de kaarten -per e-mail bekend worden gemaakt.
j. Invullen: Graag zo duidelijk mogelijk om zonder al te grote problemen de scores te kunnen invoeren.
k. Handicarts: Deze dient u zelf bij de receptie te reserveren en afrekenen.

Daarnaast:
1. Houd 1,5 meter afstand!
2. Was je handen!
3. Draag een mondkapje in het clubhuis !
4. Heb je klachten , blijf thuis.
5. Na afloop graag direct naar huis gaan

Wellicht dat 3 mei er een andere situatie geldt, maar daar is op dit moment nog geen zicht op.

Voor eventuele vragen n.a.v. het bovenstaande of informatie over het
donateurschap Old Grand – Dad , kunt u contact opnemen met :
L(Leo) Vermeer
Clubconsul OGD , Gc DeHooge Rotterdamsche
e-mail: leovermeer@hotmail.com/ tel : 06-45947480

Fittingdagen

Vrijdag 2 april: Srixon, Cleveland, Bettinardi & Evnroll
Bovengenoemde merken komen je wellicht niet meteen bekend voor. Maar Shane Lowry is met Srixon en Cleveland de huidige The Open kampioen! Dus ben je op zoek naar clubs dan is het zeker de moeite waard om een afspraak te maken voor een van deze merken. Ook als je op zoek bent naar een gefitte putter dan kan je een afspraak maken voor een putterfitting.

Srixon is een zeer solide merk waar kwaliteit en oog voor detail hoog in het vaandel staat. Tijdloze clubs waar je jaren mee vooruit kan. Klik op de link en kom meer te weten over de huidige modellen en maak een Fitting afspraak.

Cleveland is wat meer bekend van hun uitstekende wedges maar ze maken ook zeer interessante andere clubs. De prijs kwaliteit verhouding sprak ons zeer aan. Dus ben je op zoek naar net dat stuk kwaliteit meer dan een starterset maar wil je dat de prijs nog behapbaar blijft? Maak dan een afspraak voor een Cleveland Fitting.

EVNROLL is puttermerk pur sang, Guerin Rife heeft er zijn levenswerk van gemaakt om zijn putters te perfectioneren. Dit is hem goed aan het lukken want zijn putters komen de afgelopen jaren steeds bovendrijven in de reviews. Dus wil je een goed gefitte putter maak dan een afspraak voor een Fitting.

Bettinardi is een puttermerk wat geen compromissen sluit op het gebied van materiaal, gevoel en prijs. Het moet kloppen, qua club maar ook qua fitting. Wil jij een putter voor het leven die jou op het lijf is geschreven? Maak dan een afspraak voor een fitting.

Door een fitting te boeken kunnen we de juiste combinatie van shaft en club vinden bij jouw swing of puttingstroke om uiteindelijk het maximale uit je spel te halen.

Vrijdag 2 april tussen 11:00 en 15:00 uur komt de fitter van deze merken op bezoek, en geeft jou de kans op het doorlichten van je huidige en toekomstige mogelijkheden. Klik hier om een afspraak voor een GRATIS vrijblijvende fitting.

Vrijdag 9 april: Taylormade
Taylormade komt op bezoek! Taylormade staat garant voor snel vol lopende Fittingdagen dus meld je snel aan want Vol=Vol!

De nieuwe Taylormade SIM2 clubs doen het goed in onze fittingen, ook de P ijzers voor de betere spelers komen sterk naar voren. Daarnaast zijn ook de Spider putters de moeite van het proberen waard. Kortom ben je op zoek naar een nieuwe set dan heeft Taylormade alles in huis om je daarin te voorzien. En op onze Fittingdag is de Taylormade Fitter er met een ruim pakket van shafts en koppen zodat we je optimaal kunnen Fitten.

Door een fitting te boeken kunnen we de juiste combinatie van shaft en club vinden bij jouw swing of puttingstroke om uiteindelijk het maximale uit je spel te halen.

Vrijdag 9 april tussen 11:00 en 15:00 uur komt de fitter van deze merken op bezoek, en geeft jou de kans op het doorlichten van je huidige en toekomstige mogelijkheden. Klik hier om een afspraak voor een GRATIS vrijblijvende fitting.

Fittingen geschieden volgens huidige Corona richtlijnen, alleen op afspraak en met 1 persoon. We nemen ruimer de tijd zodat we na afloop alles schoon kunnen maken voor de volgende fitting. Dus geef je snel op want we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kun je niet op bovengenoemde data, maar wil je wel een afspraak maken voor een Fitting? Dat kan, wij hebben zelf een uitgebreid Fittingpakket met diverse merken. Je kan je ook een andere datum opgeven en dan gaan we samen ontdekken wat nieuwe materiaal voor jouw spel kan betekenen.