Nieuwsbrief 28 februari 2020

Proef het voorjaar – 27 maart

Het voorjaar komt dichterbij! Chef Dick heeft voor vrijdag 27 maart een speciaal ‘proef het voorjaar’ menu samengesteld. Vier heerlijke gangen inclusief een aperitief voor € 45,-  p.p.. Inloop vanaf 18:30 uur, het diner start om 19:00 uur.

Menu

Aperitief

***
Ceviche van dorade met avocado, koriander en gele currycrème
***
Sint-jakobsschelpen met komkommer spaghetti, kasbloemkool, dragon en amandelcrème
of
Krokante loempia van lamszwezerik met roergebakken asperges
***
Lamsrib op Provençaalse wijze
of
Gegrilde tonijn

Artisjokbodem , voorjaarsgroenten, ratatouille en pastinaaktoffee
***
Verschillende bereidingen van Lambada aardbeien

Reserveren kan in de brasserie, telefonisch via 0105220052 of per mail via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl.

Ontbossing 

U vraagt zich wellicht af waarom er kaalslag plaatsvindt op de aanrijroute naar uw golfbaan. De reden is essentaksterfte. Deze nieuwe boomziekte werd voor het eerst in 2010 waargenomen en wordt veroorzaakt door een schimmel. De ziekte komt vooral voor in de buitengebieden en bossen.
Omdat er nog geen adequate oplossing is om de ziekte te bestrijden, worden zieke bomen gekapt. Het Recreatieschap Rottemeren kapt de essen die zo slecht zijn dat ze spontaan kunnen omvallen. Elk jaar wordt zo een deelgebied aangepakt. Op dit moment dus onder andere het perceel tussen de Rottebandreef en parkeerterrein Dassenplaats.
Houd er rekening mee dat paden tijdelijk kunnen worden afgesloten. De kap wordt gestaakt wanneer het broedseizoen begint. Eind dit jaar of begin volgend jaar worden de opengevallen plekken opnieuw beplant.

 

Nieuws wedstrijdcommissie

Wintercompetitie
Door de slechte weersomstandigheden is de wedstrijd van 23 februari jl. niet doorgegaan. Dit betekent dat de reservedag nu zal worden ingezet als finale ronde voor de wintercompetitie. Zondag 8 maart is daarom nog een reguliere wintercompetitie. De finale wordt gespeeld op 29 maart 2020. Hopelijk kunnen de spelers die hoog gekwalificeerd staan op de ranglijst, zich de 29e nog vrijmaken, zodat het een zinderende finaleronde wordt. De inschrijving opent op 1 maart a.s..

De Tulpenbol – 15 maart
Op zondag 15 maart a.s. wordt de Tulpenbol gespeeld. Dit is een non-qualifying stableford wedstrijd. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. U kunt zich inschrijven tot donderdag 5 maart.

Seizoensopening 22 maart
Op 22 maart a.s. wordt het seizoen officieel geopend met de Tee-off wedstrijd. Deze Texas-scramble shotgun wedstrijd wordt gespeeld in teams van 4. Nieuwe leden en ook twilight leden zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. U kunt bij inschrijving aangeven met wie u in een team wilt. Als u niets aangeeft wordt u door de wedstrijdcommissie ingedeeld. Na afloop van de wedstrijd wordt een borrel aangeboden door het bestuur. De inschrijving is reeds geopend.

Posters
Wellicht heeft u het al gezien, in het clubhuis en bij de driving range hangen posters waarop u de wedstrijden voor de komende twee maanden kunt zien. Inschrijving voor alle wedstrijden is via OGS.

Ladies Night seizoen 2020

Lieve Ladies,

Over ongeveer anderhalve maand gaan we weer van start met het nieuwe Ladies Night seizoen. De commissie heeft er weer zin in en zijn er achter de schermen al (bijna) helemaal klaar voor. Aan het concept is niets veranderd, we blijven focussen op een seizoen met sportieve en gezellige wedstrijdavonden.

De avonden staan gepland op: 8 & 22 april, 6 & 20 mei, 3 & 17 juni, 1 & 15 & 29 juli, 12 & 26 aug, 9 sept. De reguliere starttijden liggen tussen 17.15 uur en 18.30 uur. Alleen op 8 april en 9 september starten we tussen 16.45 uur en 18.00 uur.

Het inschrijfgeld voor het gehele seizoen blijft € 15. Je kunt het bedrag overmaken aan:

  • NMMH Goossens 
  • NL 93 ABNA 0838870600
  • Ovv inschrijfgeld Ladies – en je naam

Ontvang je liever een tikkie, mail me dan even je mobiele nummer, dan regelen we het op die manier. Betaal je liever contact (bij voorkeur gepast) op je eerste speelavond, dan kan dat uiteraard ook.

De communicatie blijft lopen via het mailadres voor Ladies Night, te weten: ladiesnightdhr@gmail.com. Graag dit mailadres gebruiken bij aan/afmeldingen of vragen over de avonden. De Ladies die de avonden mee begeleiden kunnen namelijk ook bij deze mailbox.

Ik heb iedereen die vorig jaar meegespeeld heeft in de verzendlijst opgenomen. Mocht je dit jaar niet meer willen deelnemen, laat het me dan per ommegaande weten, dan haal ik je uit de lijst zodat je dit jaar geen mails meer gaat ontvangen. Weet jij nog een lid die geschikt is voor de Ladies Night? Maak haar dan attent op het nieuwe seizoen dat voor de deur staat.

Wij hebben weer zin in Ladies Night seizoen 2020!

Groeten,

Mede namens Mireille Intres, Jytte Jensen, Jolanda Oosterwaal, Marjo van der Wel en Diny Labordus

Nicolette Zwijnenburg – 06 515 66 272

Bunker: lastige balligging ontwijken

In de winter en het vroege voorjaar kan het nogal eens voorkomen dat een bal in de bunker in een plas water ligt. De bal ligt dan in een ‘abnormale baanomstandigheid’.

Ook zonder water kan de ligging zo lastig zijn dat je besluit het er niet op te wagen, maar dat je liever gebruik maakt van de mogelijkheid om de bal onspeelbaar te verklaren.  Beide situaties worden nu toegelicht.

Bunker: bal in plas water

Als de bal in de bunker in een plas water ligt, is dat een ‘abnormale baanomstandigheid’. Dan kun je handelen volgens regel 16.1c (Abnormale baanomstandigheid ontwijken in bunker). In de bunker mag je de belemmering dan zonder straf ontwijken.

  1. Bepaal het referentiepunt, dat is het dichtstbijzijnde punt zonder enige belemmering en markeer
  2. De dropzone is 1 clublengte vanaf het referentiepunt, niet dichter bij de hole dan het referentiepunt.
  3. Buiten de bunker ontwijken mag ook, maar wel met 1 strafslag. Ontwijken gaat langs de referentielijn die in een rechte lijn loopt vanaf de hole door de oorspronkelijke ligging van de bal.

Bunker: bal onspeelbaar verklaren

Gelukkig mag je een bal in een bunker altijd onspeelbaar verklaren. Zonder straf kom je daar niet vanaf. Bij het ontwijken heb je in die situatie vier keuzemogelijkheden. Daarvan zijn er twee binnen de bunker en twee buiten de bunker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Een bal spelen van de plaats waar je de vorige bal sloeg. Dat kan zowel in als buiten de bunker zijn en heet ‘ontwijken met slag en afstand’; het kost
  2. Recht naar achteren ontwijken in de bunker. Dat kost 1 strafslag.
  3. Zijwaarts ontwijken in de bunker. Dat kost ook 1 strafslag.
  4. Recht naar achteren ontwijken buiten de bunker, gebaseerd op de referentielijn die in een rechte lijn naar achteren loopt vanaf de hole door de plek van de oorspronkelijke bal. Dat kost dan wel 2 strafslagen. Deze optie bestaat sinds 2019 en wordt toegelicht in onderstaand filmpje:

Tot slot

Blijven er vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met de H&R-commissie. Veel speelplezier!

hrc@dehoogerotterdamsche.nl