Nieuwsbrief 3 september 2021

Verlenging samenwerking met de Golfschool

Het bestuur deelt u graag mede dat het samenwerkingsverband met de golfschool wederom voor 5 jaar is verlengd. De professionele aanpak van de golfpro’s en de goede samenwerking met de Golfclub heeft ervoor gezorgd dat wij met alle plezier de samenwerking met Raymond, Jelle en Jan hebben verlengd.

In de afgelopen 5 jaar hebben Raymond en Jelle (Jan was er al) het vertrouwen gewonnen van onze leden en zij zien dat terug in drukke lesagenda! Wij ontvangen altijd veel complimenten over de wijze van lesgeven, of het nou voor de jeugd is, voor competitieteams, voor samen trainen, voor clinics of voor individuele lessen.

De humor ontbreekt nooit en dat is een fijne combinatie met beter leren golfen en je best daarvoor doen. Bijzonder gewaardeerd worden ook de masterclasses die de golfschool gratis aanbiedt voor onze leden.

Zowel Raymond, Jelle als Jan werken met veel plezier op de Hooge Rotterdamsche en zien de verlenging zeker als een waardering voor hun inzet.

Mocht u nog geen les volgen bij onze golfpro’s, dan adviseren wij u om toch eens langs te lopen voor een vrijblijvende kennismaking. Dan kunt u meteen een kijkje nemen in het Golfstore Fittingcenter.

Zou u meteen een les willen boeken dan kan dat via de online lesagenda

Raymond Stoop: +31 6 18 55 11 48 – online boeken.
Jan van ‘t Klooster: +31 6 12 57 91 14  – online boeken.
Jelle Tarnóczy:  +31 6 53 45 29 11 – online boeken.

Bekijk de lestarieven hier.

Werkzaamheden hole 6

Aanstaande maandag en dinsdag (6 & 7 september) is hole 6 gesloten! U loopt via het pad rechtstreeks van hole 5 naar hole 7.  Er wordt namelijk gewerkt aan de bunker en aan het bruggetje.
De bunker staat na regenval vaak langdurig onder water en wordt daarom aangepast. Het bruggetje vertoont gebreken en wordt gerenoveerd. 
Op 8 september gaat de hole weer open, en u kunt dan gebruik maken van een tijdelijke noodbrug. 

Onze excuses voor de overlast.

Veiligheid

Er is recentelijk 2 maal ingebroken in een auto op de parkeerplaats, op het schuine gedeelte aan het begin.
Wij attenderen u erop om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.
U kunt deze in een locker opbergen in de kleedkamers indien gewenst. U heeft hiervoor één euro nodig.

Mocht u iets verdachts zien op de parkeerplaats, geeft u dit dan onmiddelijk door aan iemand van het personeel.

Geen, één of twee strafslagen?

Van Handicap en Regelcommissie

Het maakt eigenlijk niet uit of je net begonnen bent, een tijdje niet hebt gegolft of regelmatig op de baan staat. Regelkennis zakt vaak weg en soms verwar je regels met elkaar. Zoals wanneer je welk aantal strafslagen krijgt. Daarvoor zijn een paar handige ezelsbruggetjes.

Geen strafslag 

Een vaste regel is dat je geen strafslagen krijgt als je iets wilt ontwijken: 

 • wat niet op de baan thuishoort (kunstmatige voorwerpen, losse of vaste obstakels) zoals een schuilhut, een bankje of een waterflesje;
 • wat abnormaal is op de baan zoals een konijnenhol, molshoop of tijdelijk water.

Je krijgt ook geen strafslag als je je bal beweegt bij het zoeken en wanneer je de etiquetteregels overtreedt, bijvoorbeeld als je vergeet een plag terug te leggen of een pitchmark vergeet te repareren. Iets dat je uiteraard wel doet uit zorg voor de baan.

Eén strafslag

Je krijgt één strafslag wanneer je je uit een lastige situatie wilt kopen. Dit wordt ook wel een buy out stroke genoemd. Bijvoorbeeld als je bal in een hindernis terecht is gekomen of bij een onspeelbare bal.

Je krijgt ook één strafslag als je per ongeluk je bal beweegt (behalve bij zoeken en bij het per ongeluk bewegen van je bal op de green).

Als je een fout maakt tijdens een procedure, je vergeet bijvoorbeeld je bal te merken als je moet identificeren, of je dropt op schouderhoogte ipv op kniehoogte krijg je ook één strafslag. 

Twee strafslagen

Je krijgt twee strafslagen wanneer je (bewust of onbewust) een regel overtreedt: je doet iets wat niet mag of juist iets niet wat wel zou moeten. Je slaat bijvoorbeeld af van buiten de afslagplaats of je vraagt tijdens een wedstrijd advies aan je medespeler over welke club je moet gebruiken. Maar ook bij het per ongeluk raken van het zand in de bunker tijdens een oefenswing of het spelen van de verkeerde plaats of van de verkeerde bal krijg je twee strafslagen.

Als je een regel overtreedt waarvoor je in strokeplay twee strafslagen krijgt, dan verlies je bij matchplay meestal de hole. Met als uitzondering regel 6.1; daarin staat dat als een bal van buiten de afslagplaats wordt gespeeld, je bij strokeplay twee strafslagen krijgt en opnieuw moet spelen van binnen de afslagplaats. Bij matchplay volgt in dat geval geen straf en speel je de bal zoals hij ligt. Je tegenstander mag wel de slag laten vervallen en dan moet je alsnog van binnen de afslagplaats spelen

Diskwalificatie

Je wordt gediskwalificeerd als je bewust een ernstige (regel)overtreding maakt of als je een overtreding begaat waardoor je onevenredig voordeel zou hebben (je spreekt bijvoorbeeld met je tegenstander of medespeler af een regel niet toe te passen of een straf niet te tellen). Maar ook het niet uitholen in een strokeplaywedstrijd leidt tot diskwalificatie (het geven van een putje kan niet in strokeplay).

Diskwalificatie volgt ook als je de etiquette ernstig overtreedt door bijvoorbeeld met clubs te gooien of de green te beschadigen uit woede.

Meest voorkomend

Je krijgt één strafslag in de volgende situaties:

 • je bal komt buiten de baan (out of bounds); 
 • je bal is verloren (je kunt je bal niet identificeren of vinden);
 • je bal ligt in een hindernis en je wilt de hindernisregel toepassen;
 • je bal verrolt bij het weghalen van een los natuurlijk voorwerp op de fairway of in de rough;
 • je beweegt per ongeluk je eigen bal (behalve op de green of bij het zoeken, dan krijg je geen strafslag); 
 • je pakt een bal op om deze te identificeren maar de bal is niet gemerkt.

Je krijgt twee strafslagen in de volgende situaties:

 • je hebt per ongeluk je bal bewogen en zonder de bal terug te plaatsen en je slaat de bal (je speelt dan van de verkeerde plaats); 
 • je geeft of vraagt advies aan je medespeler;
 • je haalt zand of losse aarde weg op de fairway of in de rough.
 • Je raakt het zand in de bunker bij een oefenswing of tijdens de backswing
 • Je speelt de verkeerde bal
 • Je speelt de bal op de green en raakt de bal van een andere speler.

Golf3Daagse 2021 groot succes!

De Golf3Daagse op 13, 14 en 15 augustus was een groots succes. Na een jaar van afwezigheid keken wij als commissie, maar ook de deelnemers er weer erg naar uit. In een iets kleinere setting door de nog geldende maatregelen, blikken we terug op geslaagde en gezellige dagen.

De brasserie heeft ons deze dagen weer uitstekend verzorgd, via deze weg willen wij hun hiervoor nogmaals bedanken. Ook de weergoden waren ons het weekend zeer goed gezind, 3 dagen met prachtig golfweer! De greenkeepers hadden goed werk geleverd want ook de baan lag er prachtig bij. Een primeur was er ook voor de meeste deelnemers. De nieuwe green van hole 2 was weer geopend.

Als commissie blikken we terug op zeer geslaagde dagen. Via deze weg willen we de sponsoren en deelnemers van harte bedanken. We hopen dat u volgend jaar weer van de partij bent.

NGF Voorjaarscompetitie 2022

We mogen weer! De inschrijving voor de competitie is weer geopend in Egolf4U. Nadat de competitie twee jaar achtereen door corona is afgelast, hebben we goede verwachtingen voor 2022. Een hele winter samen trainen en dan in het voorjaar weer 5 zalige dagen competitiegolf!
Je kan als team of individueel inschrijven voor de competitie. Als je inschrijft met een volledig team geef dan in de omschrijving aan wie de teamcaptain is. Als je individueel inschrijft, geef dan aan of je recreatief wil golfen of dat je in een van de prestatieteams wil spelen. Meer over de competitie lees je hier. We zullen bij de indeling van de prestatieteams weer zoveel mogelijk rekening houden met de resultaten in de Monthly medals en clubkampioenschappen.

Nieuws Wedstrijdcommissie

Wedstrijden

 • 12 september Seizoenscup (5)
 • 26 september MMA (5)

Op 12 september wordt gestreden om de felbegeerde Seizoenscup. De scores van drie beste rondes liggen dicht bij elkaar (113-111-107), het is dus spannend wie er zal winnen!

Inschrijving voor de MMA opent op 6 september.

Uitslagen

28 augustus Golfschool Jachttrofee Pro Challenge

Op zaterdag 28 augustus is de jaarlijkse Golfschool Jachttrofee Pro Challenge gespeeld. Het was een zeer geslaagde dag met 118 deelnemers verdeeld over 30 teams. In vierballen speelden we Texas-scramble om te proberen het proteam te verslaan. Jelle, Raymond, Jan en Joost hebben een score van 61 (-10) neergezet en bleven daarmee net Team 14 voor. Paul ten Dijke, Jeroen ten Doesschate, Ed Schelkers en Carel Verhoeff kwamen met 62 slagen bruto heel dichtbij!

Netto uitslag:

 1. Team Jorben Sprong: 53 slagen (bruto 67)
 2. Team Heleen Schipper: 56 slagen (bruto 68)
 3. Team Arnoud Wigmans en Team Ragnar Ragnarsson: beiden 58 slagen (63 bruto)

Er was een uitgebreide prijzentafel met maar liefst prijzen voor 12 flights, beschikbaar gesteld door de pro’s. Daarnaast waren er ook nog prijzen voor de neary en de longest (dames en heren). Na de prijsuitreiking hebben er bijna 80 deelnemers genoten van een heerlijke dagschotel waardoor deze editie van de Pro Challenge Vossenjacht Golfschool Jachttrofee weer de boeken in gaat als zeer geslaagd.

Bockbier thema avond – 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober bent u van harte welkom op de Bockbier thema avond. Tijdens deze avond worden er diverse verrassende gerechten geserveerd waarin bockbier is verwerkt: 

Huisgemaakt bockbierbrood met smeersel
***
Proeverij van:
Gerookte makreel met avocado en crème fraîche
Pompoentaart met pecannoten
Bitterbal van bockbierrisotto en grove mosterd
***
Gegrilde rode mul op linzencurry en crème van topinamboer
Langzaam gegaarde kalfswang in bockbier met pastinaakpuree, zilveruitjes en paddenstoelen
Blue Stilton kaas op roggebrood met appelstroop
Suikerbrood met stoofpeer en karamel-toffee ijs

Ontvangst vanaf 18:30 uur. Het diner start om 19:00 uur.

Reserveren kan bij de brasserie, per mail via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl of telefonisch via 010 – 522 00 52. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. De kosten bedragen € 47,50 p.p.

Nieuws jeugdcommissie

Ondanks dat er een hoop jeugdleden heerlijk van de vakantie aan het genieten waren, hebben we vorige week toch de laatste wedstrijd van de Jan van ’t Kloosterbokaal kunnen spelen!
Dit keer net even anders dan de voorgaande wedstrijden: het was nu team tegen team!
Na een felle strijd stond er een lekker patatje met wat drinken voor iedereen klaar, waar iedereen heerlijk van gesmuld heeft.

Nu iedereen weer terug is starten de lessen vanaf volgende week zondag (12 september) weer. We wensen iedereen veel plezier!

De week erna staat gelijk de volgende Jeugdwedstrijd (tot handicap 36) over 18 holes op het programma.

Mis het niet en schrijf je voor 11 september in! 
Ga snel naar E-GOLF4U en ga naar ‘Wedstrijden’. Klik achter ‘JC Jeugdwedstrijd tot hcp 36’ op ‘inschrijven’ om je in schrijven voor de wedstrijd. Lukt het niet? Neem dan contact op met de jeugdcommissie.

 Overige wedstrijden
Zaterdag 3 oktober – Start NGF-competitie
Zaterdag 30 oktober – Glow in the Dark (4 holes) vanaf 19.00 uur
Zaterdag 4 december – Sinterklaaswedstrijd (9 holes) vanaf 12.00 uur