Nieuwsbrief 30 april 2021

Baanupdate

Local rules & baaninventaris
Per 1 mei gaan de nieuwe tijdelijke local rules in. U kunt ze hier lezen. Een verkorte versie is beschikbaar bij de receptie.

Een belangrijke wijziging is dat de plaatsingsregel in de bunker niet langer actueel is. Er liggen weer harken in de bunker die u kunt gebruiken. Bij de receptie blijven ook de kleine paarse harkjes beschikbaar (deze worden gereinigd met desinfectiemiddel), voor de spelers die daar de voorkeur aan geven.  

Greens
Door de bizar lage temperaturen in de maand april duurt het herstel van de greens helaas langer dan gehoopt. We verwachten nu dat we in ieder geval nog de maand mei nodig hebben om het gras te laten dicht groeien. Uw en ons geduld wordt enorm op de proef gesteld hierdoor!

Green 2 
De nieuwe green is nu ingezaaid en het gebied rondom de green is voorzien van graszoden. We houden voorlopig de planning op 1 juli aan voor het openen van deze green.

Vogelverschrikkers

Op een aantal plaatsen in de baan zijn vogelverschikkers geplaatst. Hiermee hopen wij schade van vogels tegen te gaan. De Hawkeye vogelverschrikker draait door de wind en heeft verschillende, vogelafschrikkende kleuren en reflectoren. Een bijkomend voordeel is dat deze vogelverschikker zeer stil is.


 

4-bal voor 9:00 uur

Sinds januari testen we met het golfen in flights van vier personen na 13:00 uur.
Deze test wordt per 1 mei uitgebreid: het golfen in flights van 4 personen kan ook ‘s ochtends vóór 9:00 uur. 

 

Nieuws Wedstrijdcommissie

Donderdag 13 mei – Hemelvaart superbal
Texas scramble team wedstrijd met extra mogelijkheid om de scores te verhogen. Deze wedstrijd is reeds vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Zaterdag 15 mei – Seizoenscup (2)
Q-wedstrijd (stableford) – handicapcategorie 0-36. Bij de Seizoenscup dingt u mee naar de seizoensprijs – naast de reguliere prijzen per wedstrijd voor de 1e, 2e en 3e plaats, wordt de persoon met de beste score over drie wedstrijden tot seizoenscupwinnaar uitgeroepen. U moet kiezen óf deelname aan de Seizoenscup óf deelnama aan de MMA. Deze keuze geldt voor het hele seizoen.

Zaterdag 22 mei – Monthly Medal A (2)
Q-wedstrijd (strokeplay, handicapcategorie 0-18). Bij de MMA zijn er maandelijks prijzen voor de beste bruto en beste drie netto spelers. U moet kiezen óf u speelt mee met de MMA of u speelt mee met de Seizoenscup. Deze keuze maakt u voor het hele seizoen.

Maandag 24 mei – Golfschool Jachttrofee
Teamwedstrijd mede georganiseerd door de Golfschool. Onze golfpro’s gaan als eerste de baan in om de score per hole neer te zetten. Het is aan de teams deze score te evenaren of te verbeteren. U kunt inschrijven per team.

Alle wedstrijden openen drie weken voorafgaand aan de speeldatum. U kunt zich inschrijven via e-Golf4U.

Inschrijving Clubkampioenschappen
De clubkampioenschappen zijn als volgt gepland:
5-6 juni Strokeplay Senioren (50 jaar en ouder)
17-18 juli Strokeplay
1 juli*  Matchplay voorronden heren
* startdatum van de eerste voorronde, de finale is op 4/5 september. Zie reglement op de clubsite onder downloads van de wedstrijdcommissie

U kunt zich nu reeds inschrijven via e-Golf4U.

Uitslagen wedstrijden
17 april – Vier de Lente (9 holes):

 1. Hong Tang 23 stbfd
 2. Angela Kasius 19 stbfd
 3. Hans Ouwendijk 17 stbfd

24 april – Seizoenscup 1

 1. Kasper Klein 40 stbfd
 2. Luc Ouwendijk 36 stbfd
 3. Kees van den Berg – 35 stbfd

27 april – Orange Flag

Dames

 1. Monique Vollebregt 41 stbfd
 2. Gerdy Hoogendoorn 37 stbfd
 3. Joke Lemij 37 stbfd
 4. Lot Peijnenburg 36 stbfd

Heren

 1. Fred Westerbeke 38 stbfd
 2. Jan Karel Burggraaff 35 stbfd
 3. Nico van Leeuwen 34 stbfd
 4. Jos Zoetmulder 33 stbfd

  Verslag Jan van ‘t Kloosterbokaal 1 

  Op dinsdag 20 april was het tussen vijf uur en half zes, een drukte van belang bij de klok bij hole 1. De jeugd ging voor het eerst de baan in vanaf hole 10 en dat zorgde voor gezonde spanning en een hoop plezier. Exact waar de Jan van t’Klooster bokaal voor staat!
  5 volle flights met ieder 3 deelnemers, spelend van de tee bepaald door hun handicap.
  Als je nog geen 1.50m lang bent en zo’n 9 jaar oud en je moet dat starten op de lange hole 10, is dat niet makkelijk. Het is een hele prestatie als je die hole dan succesvol volbrengt, zeker als je er dan nog 8 achteraan loopt en dat net zo goed doet! Zo waren er dus een aantal in de baan te vinden in de uren die volgden. Iedereen deed z’n best. De greens hielpen niet met de score, maar er waren zelfs spelers die hun handicap drastisch hebben verbeterd. Eén speelde zelfs 9 holes voor de eerste keer in zijn leven! De zon hielp lekker mee, enthousiaste ouders moedigden de kinderen aan vanaf de oefenomgeving bij hole 13 en 14 en er stond een heel ontvangstcomité bovenaan hole 18 met een patatje en mooie prijzen. Het maakte van deze eerste wedstrijd een feest. De jeugdcommissie hoopt dit seizoen voor alle enthousiaste jeugd golfers, nog meerdere keren zo’n leuke wedstrijd te kunnen organiseren.

  Een felicitatie waard waren de winnaars van deze eerste ronde: Tygo Cijsouw, Thom Robinson, Noah Luitwieler, Owen Brous, Jasper Soudijn en Charlie Antheunis.