Nieuwsbrief 5 augustus 2022

Inschrijven NGF Voorjaarscompetitie 2023

Vanaf 1 augustus is de inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2023 weer mogelijk in E-Golf4U. Nadat de competitie twee jaar achtereen door Corona is afgelast, hebben we in 2022 weer 5 zalige dagen competitiegolf gehad en hopelijk in 2023 weer! Meer over de competitie 2023 lees je hier.

Je kan als team of individueel inschrijven voor de competitie. Als je inschrijft met een volledig team (minimaal 7 personen) geef dan in de omschrijving aan wie de teamcaptain is. Als je je individueel inschrijft, geef dan aan of je recreatief wil golfen of in een van de prestatieteams. Je geeft je altijd op in de competitie van je voorkeur (senioren / zondag 36 holes / zondag 27 holes) en licht bijzonderheden toe in het opmerkingenveld in E-Golf4U.

We houden bij de indeling van de prestatieteams weer rekening met de resultaten in de clubwedstrijden van dit seizoen. Ook hebben we de beperking dat we op de zondag niet meer dan 10 competitieteams kunnen indelen omdat we niet meer dan 2 teams per competitiedag op onze eigen baan kunnen accommoderen. Dus mogelijk kan niet iedere inschrijving worden gehonoreerd. 

Rijnmond Open 2022: inschrijven & vrijwilligers

Laatste kans om in te schrijven
Eind augustus organiseert Golfbaan De Hooge Rotterdamsche in samenwerking met golfclub De Hooge Rotterdamsche weer een jaarlijks uitdagende strokeplay toernooi. Dit toernooi staat open staat voor alle amateurs binnen Nederland. De beste handicappers worden direct geplaatst voor het finale weekend, de overige spelers dienen zich te kwalificeren door middel van voorrondes die plaats vinden in de week.  Vergeet u niet in te schrijven via www.rijnmondopengolf.nl.  

Er zijn al 135 inschrijvingen. Het deelnemersveld is ook dit jaar weer ijzersterk (o.a. al 16 deelnemers met een handicap van 1 of lager). Ook zijn diverse oud winnaars weer van de partij. Speelt u niet mee? U bent van harte welkom om tijdens het finaleweekend mee te lopen met de flights zodat u kunt zien hoe de topamateurs de baan spelen.

Vrijwilligers
Zoals voorgaande jaren duidelijk is geworden, kan het Rijnmond Open alleen succesvol verlopen met een groot aantal vrijwilligers. De laatste editie in 2019 hebben zo’n 50 vrijwilligers hun bijdrage geleverd aan het succesvolle verloop van het toernooi.

Ook voor het komende Rijnmond Open Golf zijn we op zoek naar een vergelijkbaar aantal vrijwilligers. Aanvullende informatie vindt u op www.rijnmondopengolf.nl/vrijwilligers. Aanmelden als vrijwilliger kunt u via het inschrijfformulier op de website van het Rijnmond Open.

Nieuw: speel mee tijdens het Rijnmond Open 2022

Op zondag 28 augustus om 12:00 uur zal de Wedstrijdcommissie voor alle leden een wedstrijd over 9 holes organiseren in de trend van het Rijnmond Open Golf toernooi. U speelt onder dezelfde condities als de topamateurs van Nederland op onze eigen baan. Ook deze wedstrijd heeft als spelvorm Strokeplay (met handicapverrekening), waarbij iedereen speelt van de speciale blauwe Rijnmond Open teeboxen. Om de snelheid in de wedstrijd te houden is de maximale score per hole dubbel par.

Je kan vanaf 7 augustus inschrijven voor deze wedstrijd via E-Golf4U. Het deelnemersveld is beperkt, dus wees er snel bij!

Nieuws Wedstrijdcommissie

Wedstrijden
Zondag 21 augustus: NGF familiewedstrijd
Nodig een familielid uit en speel als team mee voor deelname in de landelijke finale in oktober 2022. Deelname aan de wedstrijd kost € 25,- per koppel en komt ten goede van het Jeugdfonds. De wedstrijdvorm is Greensome Stableford. Beide spelers van elke partij slaan af. Daarna besluit iedere partij met welke bal zij doorspeelt. De speler van wie de bal niet gebruikt wordt slaat de tweede slag. Vervolgens speelt men beurtelings verder totdat de bal is uitgeholed. Inschrijving is geopend op 24 juli. 

Matchplay 2022
De eerst voorronde bij de Heren is gespeeld, nog 4 weken te gaan voor het finale weekend. Bekijk via deze link het schema.
De dames kunnen zich nog inschrijven voor het finale weekend op 3-4 september.

Leuk om weer eens Matchplay te spelen maar ook om ervaring op te doen. We zoeken nog minstens 4 speelsters die de uitdaging aan durven! De 16 laagste handicaps worden geplaatst voor het finale weekend.

Oproep nieuwe leden voor de wedstrijdcommissie
De wedstrijdcommissie is op zoek naar uitbreiding! Vindt u het leuk om (meer) bij de vereniging betrokken te raken? Vindt u het leuk om nieuwe leden te leren kennen? Vindt u het leuk om samen met een leuke club mensen wedstrijden te organiseren? Grijp uw kans en meld u aan! De wedstrijdcommissie bestaat momenteel uit 13 personen en organiseert ca. 40 wedstrijden per jaar. Voor komend seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Er zijn 4 vergaderingen per jaar (in de avonduren). Het gaat om een aantal wedstrijden per jaar waarop u (samen met een mede-wedstrijdcommissielid) kunt worden ingezet als wedstrijdleiding. De taken zoals indelingen maken, prijzen kopen, scorekaarten klaarleggen, aan de wedstrijdtafel zitten om de gasten te ontvangen, prijsuitreiking, etc., worden onderling afgestemd. Interesse of vragen? Stuur een mail naar wedstrijd@dehoogerotterdamsche.nl of spreek een van de huidige leden aan als u ze tegenkomt in de baan! 

Uitslagen

Clubkampioenschappen Strokeplay (bruto score over totaal 3 rondes, gespeeld op 9 en 10 juli):

Heren: 1. Ed Schelkers (232), 2. Jesse Hochstenbach (235). 3, Rutger van der Cammen (238)
Dames: 1. Mirjam van Doorn (272), 2. Sandra van de Venne (274), 3. Britt de Gruijter (284)

Overige uitslagen

Het valt wellicht op dat er andere mensen op de foto’s staan dan die volgens de uitslag in EGolf4U staan. De reden hiervan is, is dat u alleen in aanmerking komt voor een prijs als u tot de prijsuitreiking wacht. De prijs schuift als u er niet bent, op naar de eerstvolgende persoon die nog wel aanwezig is.

24 juli, Seizoenscup 3 (netto uitslagen)
Back-tees: 1. Friso van Asten (68), 2. Luc Ouwendijk (69), 3. Bert Riel
Beste bruto score: Ed Schelkers (75 slagen)
Front tees: 1.Mariette Koning (68), 2. Marja Brummer (69), 3. Marijke Godwaldt(74).

16 juli, Fun for three – Deze NQ-fantasiewedstrijd met diverse spelelementen zoals met je linkerhand afslaan terwijl je rechtshandig bent; slechts 1 club toegestaan op hole 5 en 14; TX scramble op hole 1, 8 en 17; en tot slot nog een switch teebox. De uitslag:

1. Jacqueline Roeleveld, 2. Jamey Sparreboom, 3. Rick Wassenaar.

Vooraankondiging Samen Trainen 2022 – 2023

Het vierde seizoen Samen Trainen gaat in oktober van start. Het trainingsseizoen start op 6 oktober en eindigt op 7 april. Tussen 18 december en 7 februari zijn geen trainingen (winterstop). Het programma bestaat uit 10 uur training, waarvan de laatste twee uur baantraining is. De kosten bedragen 99,- per persoon. Ook wordt er net als dit seizoen een slotdag georganiseerd. Deelname hieraan is inclusief het inschrijfgeld.

U kunt zich vanaf nu als groep (minimaal 6 personen) opgeven via samentrainen@dehoogerotterdamsche.nl. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.

I.v.m. de logistieke planning kunnen individuele deelnemers zich in een later stadium opgeven, via de website. U ontvangt hiervan bericht in de volgende nieuwsbrief.

Brasserie gesloten op 12/13/14 augustus

Op 12, 13 en 14 augustus vindt de Golf3Daagse plaats met aansluitend een diner. Daarom is de brasserie ’s avonds voor niet-deelnemers gesloten.

Regiowedstrijd Old Grand-Dad / Centrum West

Donderdag 21 juli vond op de Rijswijkse de regiowedstrijd plaats waarin 83 golfende grootvaders streden om 8 plaatsen voor de landelijke finale die op dinsdag 9 augustus plaatsvindt bij Golfclub Merwelanden / Golfbaan Crayenstein te Dordrecht.

Namens onze golfclub namen 7 grootvaders deel aan de regiowedstrijd, te weten: Simon Rozendaal, Ab van der Knaap, Joop Koenis, Bernard van Oppenraaij, Carel Hammer, Hans Nolte en Kees van de Berg. Helaas kon geen van onze leden zich rechtstreeks plaatsen voor de landelijke finale. Simon Rozendaal behaalde met 35 stablefordpunten een mooie 11e plaats. Door afzeggingen van rechtstreeks geplaatste deelnemers, zal Simon op 9 augustus namens De Hooge Rotterdamsche toch deelnemen.

Verder had onze clubconsul Old Grand-Dad, Leo Vemeer de eer om op 1 juli 2022 namens de Stichting Old Grand-Dad een cheque van € 1.000 uit te reiken aan zwemvereniging De Geul (Papendrecht). Met deze donatie kan de zwemvereniging voor de deelnemers Aangepast Zwemmen, zwemles aanbieden aan kinderen die vanwege hun beperking niet mee kunnen komen in de reguliere zwemlessen en zorgen dat ook deze kinderen een officieel zwemdiploma ontvangen. Binnenkort zal er weer een goed doel ondersteunt worden passend bij het doel van Stichting Old-Grand Dad, te weten het steunen van initiatieven en projecten om kinderen met een handicap te laten sporten en bewegen.

Bent u grootvader, maar nog geen donateur, maar u wilt wel de Stichting ondersteunen? Neem contact op met de clubconsul Leo Vermeer (leovermeer@hotmail.com) voor meer informatie.