Nieuwsbrief 5 maart 2021

Lidmaatschappen en Clubactiviteiten

De diverse lidmaatschappen geven toegang tot clubactiviteiten binnen het speelrecht van uw lidmaatschap. 
Onderstaand overzicht geeft de wedstrijden aan waar alle leden welkom zijn, ongeacht uw  lidmaatschap.

 • Nieuwjaarswedstrijd
 • Tee Off Openingswedstrijd – 21 maart 2021
 • Handicartwedstrijd – 05 april 2021
 • Orange Flag 27 – april 2021
 • Hemelvaart Superbal – 13 mei 2021
 • Jachttrofee – 24 mei 2021

Golf3Daagse

 • vrijdag 13 augustus: de wedstrijd dient binnen uw lidmaatschap te vallen
 • zaterdag 14 augustus: u kunt meedoen met de wedstrijd tegen betaling van het introductie tarief, indien dit buiten uw lidmaatschap valt
 • zondag 15 augustus: alle leden kunnen meedoen, ongeacht uw lidmaatschap

Ladies Night, Men’s Night en R&R
Indien één van deze slotwedstrijden van 9 holes in Twilight-tijd op een zaterdag wordt georganiseerd kunnen alle deelnemers van deze wedstrijden hieraan meedoen, ongeacht uw lidmaatschap. Bij de R&R is dit inclusief de markers.

Old Grand Dad
Zaterdag 10 april en maandag 10 mei:
De Old Grand Dads mogen aan 1 van de 2 wedstrijden meedoen, ongeacht uw lidmaatschap.

Opmerkingen
Bij de Jaarkaart 900 leden wordt bij bovenstaande activiteiten de ronde niet afgeschreven, met uitzondering van 13 en 14 augustus (zonder betaling) van de Golf3Daagse.

De wedstrijden zijn allen onder voorbehoud van de ontwikkelingen van de corona maatregelen.

Baanupdate

Wanneer zijn de greens weer op het gewenste niveau?
Het afgelopen jaar hebben wij de golfbaan volledig biologisch onderhouden. Dat heeft niet goed uitgepakt en de greens hebben met name geleden onder een enorme uitbraak van sneeuwschimmel (fusarium). De greenkeepers hebben hard gewerkt om de greens in orde te houden, maar tot ieders teleurstelling is dit niet gelukt. Velen vragen zich af of de greens nog wel goed herstellen.

Afhankelijk van het weer verwachten wij dat we begin mei weer groene en goed speelbare greens hebben. In dat kader hebben de greenkeepers de afgelopen week graszaad gestrooid en zullen dit de komende maanden zo nodig herhalen. Ter bevordering van het herstel richten wij ons dit jaar op de groei van de grasmat en minder op de snelheid van de greens. Wij houden daarbij wel een stimp van ongeveer 7,5 aan.

We hebben de afgelopen periode met een aantal deskundigen gesproken en daaruit is naar voren gekomen dat het heel goed is om zoveel mogelijk biologisch te onderhouden, maar dat het gelet op de onbalans van de onderlaag van de Hooge Rotterdamsche nog niet mogelijk is volledig biologisch te werken. We zullen daarom dit jaar, wanneer het nodig is, ook niet biologische middelen op de 18 holes inzetten.

Wij streven wel naar een toekomstbestendige aanpak. We kiezen er daarom voor om in 2021 onze 5 oefenholes wel volledig biologisch te benaderen. Wij doen dit samen met het bedrijf Plant Health Cure (PHC) en we gaan deze pilot ook aanmelden bij Duurzaam Golfbaan Beheer (DGB). De aanpak van PHC is gericht op het ontwikkelen van de wortelstructuur van de plant en de eerste stap daarin is het inbrengen van goede schimmels (mycorrhiza). Wanneer dit positief uitpakt zullen we de komende jaren dit stap voor stap verder uitbreiden op onze baan. Wij zullen u op de hoogte houden over deze aanpak.

Binnenkort beginnen we met de renovatie van de green van hole 2. De green zelf wordt groter en vlakker en de omgeving wordt aangepast. Wij hopen hiermee eindelijk aan vele wensen van leden gehoor te geven. U speelt tijdens de werkzaamheden op een wintergreen.  

Renovatie teeboxen
De rode teebox van hole 10 en de gele teebox van hole 16 worden gerenoveerd. Beide teeboxen zijn verzakt en hellen naar één kant. Ze worden weer mooi recht gemaakt en voorzien van nieuwe graszoden.

Hole 10
Afgelopen jaar zijn er rechts van de fairway op hole 10 een aantal bomen gerooid. Dit gebied wordt ingezaaid en voorzien van een aantal nieuwe planten, struiken en bomen.

Nieuwe buggies
Er zijn zes nieuwe E-Z-GO RXV golfbuggies in gebruik genomen. Het belangrijkste voordeel van dit type buggie is dat deze beschikt over het IntelliBrake systeem. Dit systeem heeft een aantal handige functies:

 • De buggie vertraagt automatisch ​​bij het op- of afrijden van steile hellingen en heeft een automatisch geactiveerde parkeerrem. De parkeerrem wordt automatisch geactiveerd wanneer het voertuig stilstaat.
 • In tegenstelling tot mechanische remmen die energie verspillen door wrijving en warmte te creëren, zorgt de IntelllibrakeBrake voor regeneratief remmen. Tijdens dit proces vangt de motor de energie op die normaal gesproken wordt gebruikt om te remmen en gebruikt deze om de lithium accu’s op te laden. 

Nieuwe afslagmatten
Op de niet overdekte plekken op de driving range zijn nieuwe afslagmatten geplaatst.

 

Clubladder start 4 april

Golft u graag met andere leden van de club? Doe mee met De Hooge Rotterdamsche clubladder! U wordt ingedeeld op uw speelniveau. De eerste ronde start op maandag 4 april 2021.

Hoe het werkt:

 • U kunt zich inschrijven op http://clubladder.nl/gcdehoogerotterdamsche.
 • Elke 2 weken wordt er een (matchplay) wedstrijd geregeld.
 • U kiest zelf op welke dagen u graag speelt.
 • U wordt ingedeeld op uw speelniveau.
 • U kiest zelf over hoeveel holes de wedstrijd gespeeld wordt (9 of 18 holes).
 • U wisselt van plek wanneer u wint van iemand die hoger staat.
 • De volledige spelregels vindt u hier.

Indien u in 2020 mee heeft gedaan en zich niet heeft uitgeschreven, bent u automatisch ingeschreven voor 2021.

Even voorstellen: Francois de Ruiter

U heeft hem misschien al wel aan het werk gezien, sinds 28 juli 2020 juli is hij werkzaam bij de technische dienst. Hij is 40 winters jong en opgegroeid in Strijen, ook heeft hij nog twee jaar in Denemarken gewoond toen hij 10 jaar oud was. Sinds 2010 woont hij samen met zijn vrouw Kim en dochter Ilvy in Ommoord. Hij is een echte ‘familieman’ en gaat graag wandelen met zijn gezin. Fotograferen met zijn Canon 650 D is een van zijn hobby’s, de  winterfoto’s uit de vorige nieuwsbrief waren dan ook gemaakt door hem. Daarnaast is hij een fanatieke formule-1 fan.

Wat is je handicap?
Ik heb nog geen handicap maar ben wel onlangs enthousiast begonnen met golflessen. Ik hoop dit jaar mijn baanpermissie te behalen. Door mijn werkzaamheden ken ik de baan als geen ander. Dagelijks loop ik alle holes om de faciliteiten in de baan zoals de toiletten en vuilnisbakken te onderhouden.

Wat is je favoriete hole?
Hole 10, zoals die afgelopen weken onder een deken met de sneeuw lag, ik waande me net in Oostenrijk. Het lijkt mij een hele moeilijke hole om te spelen.

Waar heb je hiervoor gewerkt?
Na een mislukt avontuur op de PABO opleiding besloot ik om in 2005-2006 een rondreis te gaan maken door Zuidoost-Azië. Ik heb in zeven maanden Singapore, Indonesië, Maleisië Thailand, Vietnam, China en Hongkong bezocht, dit was een tijd om nooit te vergeten. Ik heb  een reisverslag van deze reis gemaakt, mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, mijn reisverslag kunt u vinden via: https://francoizzz.waarbenjij.nu/. Bij terugkomst ben ik bij Carglass aan de slag gegaan. Omdat de autoruiten steeds groter werden en het werk daarom fysiek steeds zwaarder werd, ben ik na 10 leuke jaren weggegaan om een opleiding onderwijsassistent gaan volgen. Hiervoor heb ik 2018 mijn diploma gehaald en ben ik aan het werk gegaan als onderwijsassistent maar door de Covid kwam hier een einde aan. In juli 2020 kwam ik de vacature van de Hooge Rotterdamsche tegen en sindsdien ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk.

Wat vind je het mooiste aan het werken bij de Technische Dienst?
Buiten zijn in mooie omgeving, creatief /’out of the box’ denken over oplossingen zoals een waterleiding die kapot is of reparaties aan buggies, lockerruimtes, driving range onderhoud, baanfaciliteiten netjes en compleet houden. Maar ook het ondersteunen en samenwerken met greenkeeping. De veelzijdigheid ,daar houd ik van! Ik ontvang regelmatig complimenten van de golfers en dat is ook heel erg leuk. 

Wat is de grootste uitdaging in 2021?
Ik wil mij graag nog verder ontwikkelen over de (technische) kennis over golfbaanonderhoud en alle ins en outs van de Hooge Rotterdamsche.
Daarnaast lijkt het mij geweldig om dit jaar als golfer de baan te ervaren en mijn baanpermissie te halen.

De Hooge Rotterdamsche muts

Het koude weer houdt de komende week nog aan. De Hooge Rotterdamsche muts maakt uw golfronde een stuk comfortabeler! Vanaf nu verkrijgbaar bij de receptie voor € 15,-.

Smikkeltoer zondag 21 maart

Weer een leuk en lekker uitje op 21 maart! Na het succes van de eerste editie op Valentijnsdag kunt u op zondag 21 maart a.s. weer bewegen combineren met lekker eten en steunt u ook nog de horeca via De Smikkeltoer.

De wandeling door het Bergse Bos en langs de Rotte gaat langs 4 verschillende leuke eetplekken, waaronder De Hooge Rotterdamsche, en overal krijgt u een smakelijk gerechtje. U kunt kiezen voor een wandelroute van ca. 6 of 9 kilometer, beide starten tussen 11.00 en 14.00 uur.

De kosten zijn voor beide wandelingen 25 euro per persoon. Daarvoor krijgt u dus 4 gerechtjes en een duidelijk omschreven wandelroute. U kunt een route voor maximaal 2 personen boeken, tenzij u uit hetzelfde huishouden bent. Alle algemeen geldende coronaregels zijn van kracht. Houd afstand tot anderen, zorg dat u te allen tijde een mondkapje bij u hebt en blijf thuis bij klachten.

Hoe kunt u deelnemen?
U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier.
Vegetarisch en andere bijzonderheden zijn mogelijk, geef dit aan bij ‘Opmerkingen’ tijdens het reserveren.

Na ontvangst van betaling via Tikkie, wordt uw deelname bevestigd per e-mail met startlocatie en starttijdstip.

Er is een maximaal aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

Afhaalgerechten

Er zijn weer heerlijke afhaalmaaltijden beschikbaar.
Bestellen kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat tot 17.00 uur de dag ervoor. U kunt uw bestelling ophalen op de dag zelf tussen 15:00 uur en 17:00 uur.

Après-Ski menu: 12 & 13 maart
€ 27,50 per persoon

Aperitief: flesje Flügel

Voorgerecht
Torentje van rösti met crème fraîche, ijsbergsla en een roos van gerookte zalm 

Hoofdgerecht
Stoverij van rundvlees met wintergroenten
Appel-perenmoes, aardappelpastinaak puree en witte koolsalade

Dessert
Warm taartje van donkere kersen
Mini Jägermeister 

Te bestellen t/m maandag 8 maart.

Afhaalgerechten: 17 t/m 20 maart

woensdag 17/3 t/m zaterdag 20/3 – € 17,- (voor 2 personen)
Spareribs, maiskolf, gepofte aardappel, knoflooksaus
of
Gekonfijte eendenbout, spekjes, gebakken krieltjes
Schorseneren a la crème

vrijdag 19/3 en zaterdag 20/3 dessert – € 3,50 per persoon
Chipolata pudding.