Nieuwsbrief 8 januai 2021

Nieuwjaarswens

Namens het bestuur en alle medewerkers van De Hooge Rotterdamsche wensen wij u een sportief en gezond 2021! Wij wachten de persconferentie van 12 januari af en hopen samen met u dat de maatregelen binnen niet al te lange tijd kunnen worden versoepeld.

WHS Handicap bekend

Zoals aangekondigd stappen we in Nederland in 2021 over naar het Wereld Handicap Systeem (WHS).
Fase 1 van de implementatie is afgerond en u kunt vanaf nu uw WHS handicap bekijken.

Golf.nl app

 • Open de Golf.nl app.
 • Klik op ‘Mijn profiel’.
 • Klik op ” ‘NGF-pas’. Rechts bovenin ziet u uw EGA handicap en WHS handicap.
 • Of klik op ‘Mijn spel’. Rechts naast ‘Mijn handicap’ ziet u uw WHS handicap. Door op de tekst te klikken kunt u  de achterliggende 20 scores zien waarop uw WHS-handicap is gebaseerd.

Let op: voor het tonen van de WHS handicap dient u de laatste versie van de app te hebben. Het kan dus zijn dat u de app nog moet updaten.

E-golf4u 

 • Open de website via: https://dhr.e-golf4u.nl/leden/website
 • Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Klik op ‘Mijn profiel’.
 • Klik op ‘NGF-pas’. Rechts bovenin ziet u uw EGA handicap en WHS handicap.
 • Of klik op ‘Mijn WHS Index’. Hier kunt u de achterliggende 20 scores zien waarop uw WHS-handicap is gebaseerd.

E-golf4u webapp

 • Open de webapp via: https://m.eg4u.nl/
 • Kies voor De Hooge Rotterdamsche en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Klik op ‘NGF-pas’. Rechts bovenin ziet u uw EGA handicap en WHS handicap.

Het is in de webapp (nog) niet mogelijk om de achterliggende scores te bekijken.

Tot 1 maart worden alle qualifying scores verwerkt voor zowel de EGA als de WHS-handicap. Tot 1 maart is de EGA-handicap nog leidend, maar draait de WHS-handicap al op de achtergrond mee. De twee handicaps lopen parallel tot 1 maart. Clubwedstrijden worden nog gespeeld op basis van de EGA-handicap tot 1 maart.

In de laatste week van februari worden er geen qualifying scores verwerkt. Uw handicap is in deze fase bevroren. Scores die u in deze periode inlevert komen in een wachtrij en worden vanaf 1 maart met terugwerkende kracht verwerkt. U kunt dus gewoon spelen, maar zult geen verandering zien in uw handicap.

Openstaande reserveringen

Vanaf 1 januari kunt u maximaal drie openstaande reserveringen hebben. Dit betekent echter niet dat u maximaal drie keer per week kunt spelen. Heeft u bijvoorbeeld reserveringen voor maandag, woensdag en donderdag, dan kunt u op maandag na uw ronde weer een nieuwe reservering maken.

Eerder communiceerde wij dat een openstaande reservering vervalt na aanmelding van de reservering bij de receptie. Uit de praktijk is gebleken dat dit niet het geval is. Een openstaande reservering vervalt op het moment van de starttijd. Stel u heeft bijvoorbeeld een boeking op dinsdag 12 januari om 12:20 uur. U kunt dan vanaf 12:20 uur een nieuwe reservering maken. Mocht u dit bij de receptie willen doen kan dit dus na afloop van uw ronde i.p.v. vooraf bij het aanmelden.

Oefenfaciliteiten per 1 februari op donderdag- en vrijdagavond open 

Vanaf 1 februari zijn op donderdag & vrijdag de oefenfaciliteiten geopend tot 20:30 uur. Voor de actuele openingstijden op de overige dagen verwijzen wij graag naar de baaninformatiepagina.

U kunt de verlichting bij de oefengreen tussen hole 13 & 14 activeren middels de knop onderaan de lichtmast. De verlichting gaat na één uur vanzelf uit.

De verlichting op de puttinggreen bij het terras kunt aan- (en uit) schakelen met de schakelaar rechts naast de deur van het terras naar de brasserie. Uiteraard kunt u ook aan het personeel in de horeca vragen om het licht aan te zetten. 

Nieuws wedstrijdcommissie

De leden van de wedstrijdcommissie wensen u een sportief, gezond en golfrijk 2021! Gedurende het jaar organiseert de wedstrijdcommissie diverse wedstrijden in het weekend en op nationale feestdagen. U kunt deelnemen als u het passende abonnement heeft. Indien een wedstrijd op een nationale feestdag wordt gespeeld in de midweek, dan kunt u met het midweek abonnement deelnemen aan deze wedstrijd.
Voor deelname aan de wedstrijden wordt een kleine vergoeding gevraagd, waarvan de prijzen worden gekocht. Er is een divers aanbod van circa 40 wedstrijden over het jaar verspreid. Het overzicht kunt u terugvinden in eGolf-4U, waar u zich vanaf 3 weken van tevoren kunt inschrijven. De weekend wedstrijden beginnen met “WC” in de titel, hier kunt u voor een duidelijker overzicht op filteren. Wij hopen dat de Corona-maatregelen snel worden versoepeld, zodat wij u op de wedstrijden kunnen begroeten. Tot april staan de wedstrijden in het overzicht maar de volgende data kunt u alvast in de agenda noteren:

 • Powerball: 7 februari
 • Tee-off seizoen 2021: 20 maart (open voor alle clubleden)
 • Clubkampioenschap strokeplay senioren: 5 + 6 juni
 • Clubkampioenschap strokeplay: 10 + 11 juli
 • Clubkampioenschap matchplay: 4+5 september

De clubkampioenschappen tegen Par zijn komen te vervallen.

 

Valentijnsdiner voor thuis

‘Vier de liefde met een heerlijk 3- gangen menu.’

Voorgerechten proeverij om samen te delen

 • Hollandse garnaaltjes met cocktailsaus
 • Steak tartaar met kwartelei
 • Rol van gemarineerde zalm en dille
 • Ham mousse met pistache en Serranoham
 • Maki sushi met avocado
 • Fleur de sel boter, plukbrood

******
Hoofdgerecht:
Beef Wellington (2 pers) met truffeljus
Gekonfijte rozeval aardappel, taartje rode kool, schorseneren a la crème
******
Nagerecht:
Bavarois van frambozen en champagne likeur, witte chocolade, vanillesaus
******
Macarons voor bij de koffie / thee

€ 65,- voor 2 personen. Bestellen  kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chatU kunt de bestelling ophalen op zaterdag 13 of zondag 14 februari tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Afhaalmaaltijden

Bestel heerlijke afhaalgerechten:

 • Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag heerlijke afhaalmaaltijden.
  De afhaalmaaltijden zijn geschikt voor 2 personen.
 • Op vrijdag en zaterdag kunt u er ook een dessert bij bestellen.
 • Bij beschikbaarheid is er elke dag soep op te halen. Dit gaat per liter.

Dit kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat tot 17.00 uur de dag ervoor. U kunt uw bestelling ophalen op de dag zelf tussen 15:00 uur en 17:00 uur.

Soep 
Ossenstaartsoep € 10-  (per liter)
Erwtensoep € 8 –  (per liter)
 

woensdag 13 tot en met 16 januari  17,- (voor 2 personen)

Klassieke Lasagne met gehakt, groenten, kaas
of
Gekruide kipfilet met puree van zoet-aardappel met gebakken witlof

* vrijdag en zaterdag dessert € 3,50 per persoon
Italiaanse Tiramisu

woensdag 20 tot en met 23 januari  17,- (voor 2 personen)
Hazenpeper met rode kool, stoofpeertjes en puree
of
Stamppot ‘Blote billetjes in het gras’; snijbonen en witte bonen met verse worst

* vrijdag en zaterdag dessert € 3,50 per persoon
Witte chocolade mousse met vruchtencompote

Vice golfballen

Op zoek naar een goede en betaalbare golfbal voor het dit seizoen? Vice Golf biedt premium golfballen voor onverslaanbare prijzen. De golfballen zijn ontwikkeld in Duitsland en zijn voorzien van geavanceerde technologie en een uniek ontwerp. 
Vice besteed geen miljoenenbedragen aan het sponsoren van tourspelers en concentreert  zich op een overzichtelijk aanbod aan golfballen. Hierdoor zijn de ballen zeer scherp geprijsd in vergelijking met de traditionele ballenmerken.

Tot voor kort waren de golfballen exclusief via de Vice website te koop. Nu ook verkrijgbaar bij De Hooge Rotterdamsche.

Prijzen per dozijn (12 stuks):

 • Drive € 17,-: vergelijkbaar met o.a. Titleist Tour soft en Wilson DX2 Soft.
 • Tour – € 25,-: vergelijkbaar met o.a. Titleist NXT Tour.
 • Pro soft – € 39,-: vergelijkbaar met o.a. Titleist AVX en Callaway Chrome Soft.
 • Pro – € 39,- : vergelijkbaar met o.a .Titleist Prov1, Taylormade TP5 en Srixon Z-star.
 • Pro plus  € 39,-: vergelijkbaar met o.a. Titleist Prov1x en Taylormade TP5x.

 

Old Grand-Dad 2021

Beste Grootvader/ Donateur,

Allereerst natuurlijk namens de Stichting Old Grand–Dad een voorspoedig en gezond 2021 met hopelijk mooie golfdagen.

Zoals u wellicht ziet, heeft de Stichting de tijd benut om een meer passend logo te ontwerpen waarmee aangetoond wordt dat de stichting springlevend is! In het jaar dat achter ons ligt, speelde corona de hoofdrol. Nu er zicht is op een vaccin, hopen we dat we in 2021 weer de mogelijkheden krijgen om o.a. de clubwedstrijden, regiowedstrijd en de landelijke finale te kunnen spelen.

Er vanuit gaande dat het vaccin de pandemie met succes zal bestrijden, hebben we in het jaarprogramma voor 2021 twee OGD-selectiewedstrijden opgenomen om plaatsing voor de regiowedstrijd  op 12 juli a.s. (op GC Rozenstein in Wassenaar) te bemachtigen. Met deelname aan de regiowedstrijd vallen plaatsen te verdienen voor de landelijke finale in augustus (op Crossmoor in Weert). De data van deze wedstrijden zijn uiteraard onder voorbehoud dat corona ons niet dwars zal zitten.

Op De Hooge Rotterdamsche worden er twee selectiewedstrijden georganiseerd:

 1. Zaterdag 10 april 2021
  Grootvaders/donateurs die niet in de gelegenheid zijn om aan de tweede selectiewedstrijd deel te nemen, worden van harte uitgenodigd aan deze wedstrijd deel te nemen.
 1. Maandag 10 mei 2021
  Alle overige grootvaders/donateurs worden van harte uitgenodigd aan deze wedstrijd deel te nemen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd i.s.m. de Herendagcommissie, waardoor er voor deze dag een inschrijftarief geldt van € 2,00 p.p. 

Het is slechts mogelijk om aan 1 van de 2 selectiewedstrijden mee te doen. Diegene met de hoogste stablefordscore komt in aanmerking voor de titel van best golfende Grootvader van De Hooge Rotterdamsche en krijgt het traditionele beeldje uitgereikt. Daarnaast zullen de beste 5 afgevaardigd worden naar bovengenoemde regiowedstrijd op 12 juli.

Tenslotte houden we u uiteraard op de hoogte wanneer de inschrijving geopend is in E-Golf4U en het al of niet doorgaan van de wedstrijden.

Wel grootvader (of in spé), maar nog geen donateur? Meld u nu aan als donateur!
Old Grand-Dad organiseert al 45 jaar golfwedstrijden voor de aangesloten golfclubs met grootvader-donateurs. Zij verlenen daarmee financiële steun aan instellingen die kinderen met fysieke – of geestelijke beperkingen in de gelegenheid stellen meer te sporten, te spelen en te bewegen, om zo hun bestaan wat plezieriger te maken. Meer weten? Zet de link in uw browser voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=QQeDGWeL6fQ.

Helaas daalt het aantal donateurs, dus hebben we u steun hard nodig! Aanmelden als donateur is heel eenvoudig. Stuur een e-mail aan Leo Vermeer met de tekst: Ik word donateur en in de loop van het jaar ontvangt u het betalingsverzoek via de penningmeester van Old Grand-Dad.

Bij voorbaat dank,

Leo Vermeer
Clubconsul Old Grand – Dad De Hooge Rotterdamsche
e-mail: leovermeer@hotmail.com
tel: 06-45947480