Nieuwsbrief 9 juli 2021

Baanupdate

Nematoden injecteren
Om de schade door emelten terug te dringen is vorig jaar gestart met het injecteren van nematoden in de greens. Dit heeft vooralsnog een positief effect gehad want de schade is behoorlijk afgenomen. Wij gaan hier dus ook dit jaar preventief mee door.

Fairways
Er is de afgelopen jaren een toename van onkruiden op de fairways ontstaan. De greenkeepers hebben inmiddels een bespuiting met (wettelijk toegestane) herbicide uitgevoerd waardoor er een groot deel van het onkruid is verdwenen. Tevens zijn de fairways intensief geverticuteerd om de nog overgebleven onkruiden te verwijderen. Om de ontstane kale plekken nu weer dicht te krijgen zullen we binnenkort de fairways in zijn geheel gaan doorzaaien met een mengsel van diverse graszaden.

Green 2
Tot onze telleurstelling zijn de buitenranden van de nieuw aangelegde green 2 momenteel in slechte staat.
Daarom zijn wij genoodzaakt om de openingsdatum van 15 juli helaas tot over enkele weken uit te stellen.

Golf3daagse 2021

Na een jaar van afwezigheid gaan we er weer voor! De inschrijving voor het jaarlijks terugkerende driedaags golfevenement opent op zondag 11 juli om 12.00 uur. U kunt zich aanmelden via de E-Golf4U wedstrijdkalender, tot vrijdag 6 augustus 12:00 uur. In verband met de geldende basis corona maatregelen zijn er dit jaar ongeveer 100 deelnemers per dag mogelijk. Als het aantal inschrijvingen onze verwachtingen overtreft, willen wij zoveel mogelijk leden de gelegenheid geven om in ieder geval 1 dag mee te kunnen spelen tijdens het event. 

Een korte toelichting op de speeldagen en de kosten. De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur via een shotgun en de spelvorm is alle dagen Texas Scramble.

Vrijdag 13 augustus: ‘Members Guestday’. U kunt een gast uitnodigen om samen met hem/haar een ronde te lopen in een flight van vier personen. U speelt samen met uw gast in één team. De spelvorm is Texas Scramble met volledige handicapverrekening (maximaal 36). Inschrijfgeld: € 80, = per koppel (lid + gast), bedrag is inclusief greenfee gast, koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, 2 lunchpakketten, drankje met borrelhap, avondmaaltijd.

Zaterdag 14 augustus: ‘Six Pack’.  Deze wedstrijd wordt in teamverband gespeeld (maximale handicapverrekening 36). Er is gelegenheid zelf uw team van zes personen samen te stellen en in één keer in te schrijven. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 32,50 per persoon, bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, drankje met borrelhap, avondmaaltijd. Past uw lidmaatschapsvorm niet, dan kunt u tegen betaling van het introductie-tarief (weekend 18 holes –

€ 52,50) toch deelnemen. Indien van toepassing, het inschrijfgeld vermeerderd met dit tarief overmaken.

Zondag 15 augustus: ‘4-Bal’. Op deze dag wordt er gespeeld in flights van vier personen (maximale handicapverrekening 36). Deze wedstrijd wordt in teamverband gespeeld. Er is gelegenheid zelf uw team van vier personen samen te stellen en in één keer in te schrijven. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 20,00 per persoon, bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst en een eenvoudige avondmaaltijd. Alle abonnementsvormen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen.

Wij verzoeken u het inschrijfgeld (voor één of meerdere dagen) uiterlijk 6 augustus over te maken op bankrekeningnummer: NL 37 RABO 0160970210 ten name van Golfclub de Hooge Rotterdamsche, onder vermelding van G3D, de dagen waarvoor u zich inschrijft en namen van deelnemers.

Heeft u een vraag, mail naar golf3daagse@gmail.com.

De Golf3daagse commissie bestaat uit Bas Zwijnenburg, Mireille Intres, Ineke van der Knaap, Dirk Luger en Dick Schoormans

 

Nieuws Wedstrijdcommissie

Wedstrijden
Er zijn in juli nog een aantal wedstrijden gepland:

  • Zondag 11 juli – Seizoenscup 4
  • 17+18 juli: Clubkampioenschappen Strokeplay
  • 25 juli: Monthly Medal A

Save the date: zaterdag 28 augustus Golfschool Jachttrofee (teamwedstrijd). Na de prijsuitreiking lekker BBQ’en voor €21.50 per persoon? Schrijf je in via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl . 

eGolf-4U
In eGolf-4U zijn de MMA, Seizoenscup en het birdieklassement toegevoegd als ‘competitie’. Dit betekent dat er een overzicht is van alle scores gespeeld in de betreffende wedstrijden. Als u inlogt via de leden log-in kunt u bij Competitie zelf de actuele stand zien van het klassement.

Betalen via QR-code
Vanaf heden kunt u voor wedstrijden weer contant afrekenen (€ 3,00). Als alternatief kunt u ook via een QR-code betalen die beschikbaar is aan de wedstrijdtafel. Omdat hiervoor verwerkingskosten worden berekend, betaalt u bij gebruik van de QR-code € 3,15.

Uitslagen

Zaterdag 3 juli 2021 – Vier de Zomer!

  1. Koos  Suttorp (27 stableford)
  2. Sebastiaan Lindenhof (24 stableford)

Neary én leary: Gerry Betz-Velderman

 

Kickbokser Rico Verhoeven enthousiast golfer

Kickbokser Rico Verhoeven slaat sinds enige tijd ook graag een bal op de golfbaan en is razend enthousiast. Hij zegt niet te hadden verwacht dat golf zo leuk is. De meervoudig wereldkampioen kickboksen post regelmatig foto’s en filmpjes op zijn Instagram-account (1,8 miljoen volgers).

Rico Verhoeven begon samen met zijn team op De Hooge Rotterdamsche met Golfstart en traint nu enthousiast verder met het Startersabonnement. Golfpro’s Jelle Tarnoczy en Raymond Stoop trainen regelmatig met de groep en zien gestage vorderingen en, ook heel belangrijk, enorm veel plezier in deze nieuw ontdekte sport.

Thema-avond: Zomeravond – 24 juli

Vier de zomer en geniet op zaterdag 24 juli van een uitgebreid zomers diner voor € 47,50 p.p.:

Amuse
Tartaar van rundvlees met krokante aardappel
Oester met bearnaisesaus

Voorgerecht
Ceviche van schol, crème van avocado en ananas

Tussengerecht
Coquilles met peterselierisotto en pompoentoffee

Hoofdgerecht
Eendenborstfilet en konfijt
met twee bereidingen van oerwortel, Earl Grey-roomsaus

Dessert
Mascarponemousse
met witte chocolade, zomerfruit en yoghurtpoeder.

Ontvangst vanaf 18:30 uur. Het diner start om 19:00 uur.

Reserveren kan bij de brasserie, per mail via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl of telefonisch via 010 – 522 00 52. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.