Nieuwsbrief 29 januari 2021

Avondklok
In heel Nederland geldt tot 9 februari een avondklok tussen 21:00 en 04:30 uur.
Voor De Hooge Rotterdamsche heeft dit de volgende consequenties:
- het gehele complex is tot uiterlijk 20:00 uur geopend.
- de Samen Trainen trainingen die vanaf 20:00 uur waren ingepland zijn verplaatst. Bekijk de wijzigingen hier.
- De privélessen die vanaf 20:00 uur waren ingepland, zijn in overleg met de golfprofessionals verplaatst.
Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar de baaninformatie pagina.

E-Golf4U
Wij zijn blij dat we zoveel positieve reacties krijgen over het reserveren van de starttijden.
Het gaat sneller en je kunt op je gemak je medespelers invoeren zonder dat een ander lid je tijd ondertussen kan afpakken.
Wij danken Paul Mostert en Eric Rosendaal van de Automatiseringscommissie voor hun enorme inzet bij de overgang van OGS naar E-golf4U en voor de ondersteuning bij commissies en het invoeren van de wedstrijden.
Zijn er op de dag zelf nog starttijden vrij en u heeft al drie openstaande reserveringen?
Dan kunt u hier toch gebruik van maken als u de receptie belt en de starttijd valt binnen twee uur ( gerekend vanaf het moment dat u belt).
Wij zullen dan de starttijd voor u reserveren. Langer van te voren dan 2 uur kan helaas niet om de anderen die geen 3 openstaande reservering hebben ook de gelegenheid te geven om op de dag zelf te kunnen boeken. Het is alleen bedoeld om open starttijden last minute te kunnen benutten voor onze leden.

Natheid in de baan
Helaas hebben we tot op heden te maken met een behoorlijk natte winter. De greenkeepers controleren elke dag de staat van de baan. Indien mogelijk proberen zij de baan zo lang mogelijk (gedeeltelijk) open te houden. Voorwaarden hiervoor zijn dat het veilig is voor de golfer om te spelen (gladheid) maar uiteraard ook dat het spelen geen schade oplevert. In de winter groeit het gras niet en het duurt veelal tot maart/april voordat schade is hersteld.
Wat onze greenkeepers doen
- Natte plekken in de baan afzetten om deze te ontlasten.
- Bepaalde teeboxen gebruiken om natte stukken te overbruggen.
- Schoonspuiten van de drainage.
- Uitbaggeren van sloten. Dit zorgt ervoor dat water vanuit de drainaige goed kan worden afgevoerd. Ook kan dit ‘schone’ water weer gebruikt worden om de drainages schoon te spuiten.
Wat u als golfer kunt doen
- Heeft u een starttijd of bent u van plan om gebruik te maken van de oefenfaciliteiten, wij adviseren u om in deze periode voor vertrek de baaninformatiepagina te bekijken.
- Natte plekken vermijden met uw trolley/handicart. Kies voor de ‘drogere route’ en maak zoveel mogelijk gebruik maken van de paden.
- Een draagtas gebruiken.
- Plaggen terugleggen en pitchmarks repareren.
- Opteeën door de baan.

Valentijnsdiner voor thuis
‘Vier de liefde met een heerlijk 3- gangen menu.’
Voorgerechten proeverij om samen te delen
- Hollandse garnaaltjes met cocktailsaus
- Steak tartaar met kwartelei
- Rol van gemarineerde zalm en dille
- Ham mousse met pistache en Serranoham
- Maki sushi met avocado
- Fleur de sel boter, plukbrood
******
Hoofdgerecht:
Beef Wellington (2 pers) met truffeljus
Gekonfijte rozeval aardappel, taartje rode kool, schorseneren a la crème
******
Nagerecht:
Bavarois van frambozen en champagne likeur, witte chocolade, vanillesaus
******
Macarons voor bij de koffie / thee
€ 65,- voor 2 personen. Bestellen kan tot uiterlijk 10 februari telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat. U kunt de bestelling ophalen op zaterdag 13 of zondag 14 februari tussen 13.00 en 15.00 uur.

Bestel heerlijke afhaalgerechten:
- Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag heerlijke afhaalmaaltijden.
De afhaalmaaltijden zijn geschikt voor 2 personen. - Op vrijdag en zaterdag kunt u er ook een dessert bij bestellen.
- Bij beschikbaarheid is er elke dag soep op te halen. Dit gaat per liter.
Dit kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat tot 17.00 uur de dag ervoor. U kunt uw bestelling ophalen op de dag zelf tussen 15:00 uur en 17:00 uur.
woensdag 10 tot en met 13 februari – € 17,- (voor 2 personen)
Gekonfijte eendenbout, spekjes, gebakken krieltjes
Schorseneren a la crème
vrijdag en zaterdag dessert – € 3,50 per persoon
Bavarois van frambozen en witte chocolade