Borrel
  • Plukbrood met Flor Y Sabor* olijfolie, hummus, Fleur de Sel boter, olijven, nootjes, cornichons en ingelegde uitjes – 9,50
  • Bitterballen 9 – 9
  • Krokante kip met sesam 9 – 9
  • Pikante kipkluifjes 5 – 9,50
  • Gemengde warme borrel 12 – 12,50
  • Groenten dumplings met yoghurt munt dip 9 –  8,50
  • Zoete aardappelfriet met crème fraîche, bosui en basilicum mayonaise – 6,75
  • Rilette van eend met kruidentoast – 11
  • Borrelplank (Old Rotterdamsche, ambachtelijke gedroogde worst en walnoten) – 13

* Heerlijke olijfolie? De Flor Y Sabor olijfolie is ook beschikbaar aan de bar voor 11,95!

Lunch

Broodjes

  • Brioche bol met Eggs Benedict en Limburgse grottenham – 9,50
  • Flatbread met Hollandse mozzarella en een hummus van Westlandse tomaat – 9,25
  • Toast met smashed avocado, gepocheerd ei, radijs en cashewnoten – 9,25
  • Flatbread met Old Rotterdamsche kaas, chorizo en zongedroogde tomaat – 9,50
  • Broodje DHR met kip in zoetzure sesam en ingelegde komkommer – 9,50
  • Garnalen trio: Brioche bol met Noorse garnalen, gebakken gamba’s en een garnalenkroket – 11,50

Salades

  • Caesarsalade met Polderhoen kip, krokante ham, ei, little gem en Grana Padano  – 12,50
  • Tuinsalade met geroosterde asperge, venkel, biet, cashewnoten, siepelmarmelade en kruidenolie– 12,50
  • Poké bowl met zalm, krokante garnaal, sojabonen, zeewier en sesamdressing – 14,50

Warme gerechten

  • Soep van de dag – 6,50
  • Spinaziesoep met crème fraîche – 7,50
  • Currysoep met kip, citroengras en kokos – 8
  • Uitsmijter naturel (extra toevoeging van ham, kaas of spek voor +0,75 per supplement) 10,75
  • ‘3 sterren Beter Leven rundvlees’ hamburger op een bietenbrioche bol met bacon en knoflookcrème geserveerd met rustieke frites – 18,75

Kroketten met brood (i.p.v. brood frites +3)

  • Rundvlees – 10
  • Garnalen – 13,50
  • Vegetarisch – 10

Tosti, meergranen of wit:

  • Ham en kaas – 6,50
  • Kaas – 5,50

Lunch TO GO

  • Broodje kaas – 5,25
  • Broodje ham – 5,75
  • Broodje gezond – 6,75

van 12:00 tot 16:00 uur

Diner

Voorgerechten

  • Plukbrood met Flor Y Sabor* olijfolie, hummus, Fleur de Sel boter en aioli7,50
  • Soep van de dag – 6,50
  • Spinaziesoep met crème fraîche – 7,50
  • Currysoep met kip, citroengras en kokos – 8
  • Gravad Lax met zeewier, kruidentoast en een mosterd-dillesaus  – 14,50
  • Carpaccio met spek, tomaat, geroosterde pijnboom, truffelolie en Grana Padano – 13,50

Salades (als maaltijdsalade + € 5)

  • Caesarsalade met Polderhoen kip, krokante ham, ei, little gem en Grana Padano  – 12,50
  • Tuinsalade met geroosterde asperge, venkel, biet, cashewnoten, siepelmarmelade en kruidenolie– 12,50
  • Poké bowl met zalm, krokante garnaal, sojabonen, zeewier en sesamdressing – 14,50

Hoofdgerechten

  • Rundertournedos met gegrilde pastinaak, bospeen en een saus van geroosterde sesam – 28,50
  • Roodbaarsfilet met een kroket van Hollandse garnalen en een warme cocktailsaus – 23
  • Kipsaté met atjar, pindasaus en ingelegde komkommer geserveerd met rustieke frites  – 18,50
  • ‘3 sterren Beter Leven rundvlees’ hamburger op een bietenbrioche bol met bacon en knoflookcrème geserveerd met rustieke frites – 18,75
  • Vegetarische curry met prei, linzen en krokante dumplings – 17,50

Nagerechten

  • Cassata van pistache en kersen met pandan cake – 8,50
  • Brusselse wafel met crème anglaise en Grand Marnier- 8,50
  • Wisselende taart met vanille-ijs en slagroom – 8,50

Vanaf 17:00 uur

Menu van de maand

Voorgerecht

Pastei gevuld met Polderhoen, bundelzwam en peterselie

of

Gegrilde asperges met Limburgse grottenham en amandelen

Hoofdgerecht

Surf & Turf – runderhaas met grote garnalen, aardappelgratin en seizoen groenten

of

Rijkgevulde Noordzee bouillabaisse met waddenkokkels, makreel, Hollandse garnalen, kabeljauw, mosselen en krieltjes

Er is ook een vegetarische variant beschikbaar

Dessert

Huisgemaakte worteltaart met pistache ijs

 

Keuze uit: 2-gangen 27,50 p.p.

                     3-gangen 33,00 p.p.

Op vertoon van je NGF pas, krijg je als lid van de De Hooge Rotterdamsche 15% korting op het Menu van de maand.

    Wijnen

    Wit

    • Legendary – Sauvignon Blanc – 4,90 / 28,50
    • Legendary – Chardonnay – 4,90 / 28,50
    • Casa Silva –  Semillion – 5,30 / 29,75
    • Cum Laude Chardonnay – 4,90 / 28,50
    • Javier Beltran – Verdejo – 32,50
    • QuercusPinot Grigio – 5,90 / 34
    • 1924 Chardonnay – 34
    • Menard – Sauvignon Blanc – 28,50
    • Flysing solo – Grenache Blanc, Viognier – 5,90 / 28,50

    Rosé

    • Legendary – Pinot Grigio Blush – 4,90 / 28,50
    • Terre AIX’ception – Grenache, Cinsault – 5,90 / 34

    Rood

    • N47 – Pinot Noir – 4,90 / 28,50
    • Calusari – Merlot – 4,90 / 28,50
    • Valerino – Susumaniello – 4,90 / 28,50
    • Casa Silva – Cabernet Sauvignon – 29,75
    • Trulli – Primitivo – 5,30 / 32,50
    • Sendero – Tempranillo – 32,50
    • 1924 – Cabernet Sauvignon – 37

    Mousserend

    • Jaume Serra, Cava, Brut – 6 / 32,50