Terras en brasserie open!

 Update versoepelingen

Op 18 juni is bekend gemaakt dat veel coronamaatregelen vanaf zaterdag 26 juni versoepeld worden. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen voor de golfsport op een rij:

  • Mondkapjesplicht vervalt: u hoeft in het clubhuis/brasserie geen mondkapje meer te dragen omdat hier 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
  • Openingstijden: het clubhuis/brasserie mag weer open zijn volgens reguliere openingstijden.
  • Brasserie: Een vaste zitplaats is verplicht. Er zit geen limiet meer op het aantal mensen dat de brasserie gelijktijdig mag bezoeken. Op voorwaarde dat de 1,5-meter regel gehandhaafd kan worden.
  • Binnenruimtes: in binnenruimtes waar mensen geen vaste plek hebben geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5 vierkante meter. Dit geldt bijvoorbeeld voor golfshops en -winkels, maar ook voor ruimtes in het clubhuis waar mensen geen vaste plek hebben (bijvoorbeeld kleedkamers).
  • Wedstrijden: sportwedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden. Voor golf betekent dit dat wedstrijden en competities tussen verschillende clubs weer zijn toegestaan. Prijsuitreikingen zijn weer toegestaan met inachtneming van 1.5-m regel.

Golfbanen en -clubs blijven verantwoordelijk voor het reguleren van de toestroom – en de doorstroming – met als doel dat er geen groepsvorming ontstaat. Om deze reden adviseert de NGF nog steeds om met starttijden te werken of op een andere wijze te voorkomen dat er drukte ontstaat op de holes waar spelers starten. Er mag dus per 26 juni weer veel meer, maar oplevingen van het virus zoals in Groot-Brittannië maken duidelijk dat de coronapandemie nog niet voorbij is. Het blijft daarom belangrijk dat we ons aan de basisregels en resterende coronarichtlijnen houden.