Nieuwsbrief 18 september 2020

Drukte aan de telefoon

Het is momenteel erg druk aan de telefoon. De wachttijd kan hierdoor langer zijn dan u van ons gewend bent. Uiteraard kunt u ons altijd bellen tussen 8.30 en 17.00 uur, maar wist u dat u ons ook via whatsapp kunt bereiken? Voor niet urgente zaken is dat wellicht sneller en u hoeft niet aan de telefoon te wachten.

Om de receptie via whatsapp te bereiken kunt u:

 • Direct een chat starten: klik hier.
 • De Hooge Rotterdamsche toevoegen aan uw adresboek/contacten: klik hier.

Hartelijk dank voor uw begrip.

Samen Trainen gaat op 6 oktober van start

Vorig winterseizoen zijn wij op de Hooge Rotterdamsche gestart met Samen Trainen, een initiatief van de NGF, dat wij met veel plezier hebben overgenomen.

Het doel is om zo veel mogelijk clubleden aan het trainen van hun golfvaardigheid te krijgen. Af en toe een bal slaan op de drivingrange of een balletje putten op de oefengreens is leuk, maar is geen training.

Trainen onder leiding van een pro die oefeningen uitzet om allerlei situaties te oefenen helpt je om jouw golfvaardigheid te vergroten. Trainen gebeurt in groepsverband met maximaal 8 personen verspreid over 10 trainingen, gedurende de maanden oktober tot en met april, waarbij de laatste twee trainingen een twee uur durende baan-training is. De 10 trainingen kost je als lid € 99,00 dat is dus nog geen € 10,00 voor een training van een uur!

Lijkt je dit leuk en denk je er wat aan te hebben, aarzel dan niet en geef je snel op. Er zijn nog een beperkt aan plekken. Je kunt je inschrijven tot en met 23 september via deze link: https://www.dehoogerotterdamsche.nl/samen-trainen/

Lukt inschrijven niet meer omdat het vol is, dan kun je je via de mail aanmelden via samentrainen@dehoogerotterdamsche.nl en zullen wij kijken of wij extra uren kunnen krijgen van de pro’s.

Nieuws wedstrijdcommissie

Uitslag Clubkampioenschap Matchplay 2020

Dames

 1. Caya Huijbregts
 2. Lotte Hoekstra
 3. Bo Snel
 4. Marilla Louw

Heren

 1. Stijn Rhodes
 2. Arnoud Gast
 3. Rutger van der Cammen
 4. Matthijs Heemskerk

Medal A en Seizoenscup zondag 4 oktober

Iedereen met handicap van 36,0 of lager mag meedoen. A-spelers kunnen kiezen.
Medal A Strokeplay witte-blauwe tee
Seizoenscup Stableford gele-rode tee

Inschrijving staat open, de Seizoenscup en Medal A staan onder elkaar in de kalender

Supertrio 24 oktober

Save the date! In een team van 2 personen speel je eerst 6 holes greensome dan 6 holes chapman en de laatste 6 holes scramble.

De eerste zes holes slaan beide spelers af maar dan is de keuze voor welke bal gespeeld wordt om vervolgens om en om te slaan tot de bal in de hole ligt. Daarna mag je 6 holes beide afslaan, dan elkaars bal slaan maar vanaf dat punt om en om verder tot de bal is uitgeholed. De laatste zes holes krijg je beide bij iedere slag de mogelijkheid om een bal te slaan van de gekozen plek.

De beste netto score wint de wedstrijd.

SCHRIJF IN SAMEN MET JE MEDESPELER

Inschrijven kan vanaf 3 oktober en  t/m handicap 55 maar in de wedstrijd wordt gespeeld vanaf maximaal handicap 36.

Reminder:NGF Najaarscompetitie 2020 & voorjaarscompetitie 2021

Na het verwerken van de teleurstelling over het afgelasten van de voorjaarscompetitie is de competitiecommissie verheugd over het enthousiasme waarmee de najaarscompetitie is omarmd! We hopen dat alle teams die zich hebben ingeschreven een fijne competitie kunnen spelen. Ook is de inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2021 alweer geopend.

Via OGS kunt u zich inschrijven tot en met 30-09-2020. Als u al samen een team heeft gevormd, geef dan bij de individuele inschrijving de naam van jullie contactpersoon aan. Ook zullen we ons de komende tijd buigen over de kwalificatie, samenstelling en indeling van de prestatieteams. Aangezien er in 2020 slechts een beperkt aantal wedstrijden is gespeeld zal hiervoor ook naar de resultaten in het verleden worden gekeken.  Meer informatie over de competitie treft u hier.

De competitiecommissie

Uitslag challenge ‘Spelen als Joost’

De uitdaging van de caddiemasters om eens een keer van de oranje afslagplaats te spelen is door 30 leden aangegaan. Voor velen was het een verrassend leuke ervaring.

Winnaars van de categorie bruto strokeplay zijn:

 1. 70 slagen José Helder (laatste 9 holes 33 slagen)
 2. 70 slagen Rutger van der Cammen (laatste 9 holes 34 slagen)
 3. 74 slagen Gerben Wigmans. Gerben maakte een eagle vanaf 50 meter op hole 2!

Winnaars van de categorie stableford zijn:

 1. 45 punten Jan Vreeburg
 2. 42 punten Elize Hammer
 3. 39 punten Rene Hogeveen

De uitdaging is zo goed bevallen dat de caddiemasters van plan zijn om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Een jaar lang mogen José en Jan zich de koning en de keizer van de oranje afslagplaats noemen! Zij krijgen een oranje rozet aan de tas.

De winnaars ontvangende bericht als de prijzen bij de receptie klaar liggen.

Anne-Mieke, Sandra, Rick, David, Archie, Victor, Bennie

Fittingdag Wilson – 3 oktober

Op de laatste merk Fittingdag van het seizoen komt Wilson Staff op bezoek. Een mooi merk met een mooie en toegankelijke lijn aan clubs, niet alleen qua prestaties maar ook qua prijs. 

Door een fitting te boeken kunnen we de juiste combinatie van shaft en club vinden bij jouw swing om het maximale uit je spel te halen.

Zaterdag 3 oktober tussen 11:00 en 15:00 uur komt Wilson Staff op bezoek. Zij bieden jouw de mogelijkheid om kennis te maken met het nieuwste materiaal. Maak via de link hieronder een afspraak voor een vrijblijvende fitting.

Fittingen volgens huidige Corona richtlijnen, alleen op afspraak en met 1 persoon. We nemen ruimer de tijd zodat we na afloop alles schoon kunnen maken voor de volgende fitting. Dus geef je snel op want we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Kan je niet op 3 oktober maar wil je wel een afspraak maken voor een Fitting? Dat kan, geef je op via de link.

Golf.nl magazine digitaal

Beste golfer,
De coronapandemie kent vele (financiële) gevolgen, zo ook voor de golfbranche en de NGF. In het kader van noodzakelijke kostenbesparingen geven we daarom dit najaar het magazine GOLF.NL niet in print uit maar in digitale vorm. Natuurlijk wel met dezelfde kwaliteit die je van GOLF.NL gewend bent!

Zo swingen we in woord en beeld met Miss Montreal die als gevierd muzikant rust vindt in golf. We gaan op reis naar ons eigen Limburgse land, je krijgt alle zin en onzin te weten over shafts én met de instructievideo over de heupdraai, drive jij binnenkort (bijna) als een pro.

Verder heeft GOLF.NL twee trolleys getest, hebben we alles op een rij gezet over het nieuwe handicapsysteem en kom je met onze gerichte golffitnessoefeningen echt de winter wel door. En naast het lijstje met prachtig gekleurde bosbanen waar je dit najaar heerlijk kunt spelen, valt nog veel meer te ontdekken in het digitale magazine GOLF.NL!

Klik hier om naar het magazine GOLF.NL te gaan.

Veel leesplezier (en vergeet niet mee te doen aan twee leuke winacties!).
De redactie van GOLF.NL