Nieuwsbrief 2 oktober 2020

Corona update

Op 28 september 2020 heeft de overheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Ze zijn ingegaan op dinsdag 29 september om 18.00 uur en zijn in elk geval drie weken van kracht.
Deze aangescherpte maatregelen gelden voor het hele land en hebben als doel het aantal sociale contactmomenten tussen mensen terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De besmettingen nemen de afgelopen dagen flink toe. De aangescherpte maatregelen raken ook de golfsport en de horeca op golfbanen.

Clubhuis

 • In het clubhuis wordt door ambulant personeel een mondkapje gedragen.
 • Het bestuur stelt het op prijs indien u een mondkapje draagt tijdens het lopen door het clubhuis.

Brasserie

 • Tot 21.00 uur inloop, om 22.00 uur is de brasserie gesloten.
 • Maximaal 30 personen binnen (exclusief het personeel).
 • Buiten op het terras geldt een maximum van 40 personen.
 • Maximaal 4 personen boven de 13 jaar aan een tafel, tenzij het een huishouden betreft.

Golfen & Wedstrijden
De golfsport kan gewoon doorgang vinden voor losse golfrondes en groepen. Hier is geen limiet aan het maximum aantal personen, de sport is uitgezonderd van de regel van maximaal 40 personen buiten. Maar Nederlanders wordt gevraagd zo min mogelijk te reizen door het land.

De Jeugd- en Najaarscompetitie gaan vooralsnog gewoon door.

Voorkom verspreiding virus
Bent u in contact geweest met mensen die besmet zijn of heeft u klachten? Blijf thuis! Indien er besmettingen worden vastgesteld heeft dit verregaande gevolgen voor de baan, brasserie, personeel en anderen waarmee u in contact bent geweest. Wij doen er alles aan om sluiting te voorkomen.

Online ALV | 26 oktober 2020

Op maandag 26 oktober om 20:00 uur is de Algemene Ledenvergadering. Een fysieke vergadering met meer dan 30 deelnemers is door de corona maatregelen niet mogelijk. Het bestuur wil het aantal deelnemers niet maximeren, daarom zal de vergadering dit jaar digitaal plaatsvinden.  We hebben gekozen om gebruik te maken van het platform www.online-alv.nl. Dit platform wordt geadviseerd door de NGF en is veilig en gebruiksvriendelijk. We hopen dat u in groten getale de ALV digitaal zult bijwonen.

Uitnodiging & inloggen

Voorafgaand aan de vergadering ontvangt u de uitnodiging inclusief instructies per mail. Via de knop inloggen kunt u naar de inlogpagina navigeren. 

Uitnodigingsmail:

Op de inlogpagina klikt u op de knop ‘klik hier om een sms te ontvangen met een toegangscode’ om de SMS te ontvangen met daarin de inlogcode. 
Inlogpagina:


Beschikt u niet over een 06 nummer waarop een sms kunt ontvangen? Wij kunnen u een code toesturen. Neem hierover contact op via secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl.

Tijdens de online vergadering is er geen communicatie met het bestuur mogelijk

Het bestuur is gaarne bereid de leden desgewenst op een tijdstip vóór de vergadering (tot uiterlijk 21 oktober) een persoonlijke toelichting te geven c.q. individuele vragen te beantwoorden over de agendapunten. U kunt uw verzoek voor een gesprek mailen naar secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl.

Overige vragen en opmerkingen kunt u uiterlijk 21 oktober per mail naar het bestuur sturen via secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl. Deze algemene vragen en opmerkingen zullen tijdens de vergadering door het bestuur behandeld worden.

Stemmen

Tijdens de ALV zullen er stemrondes zijn over agendapunten 3 t/m 9 waarbij online gestemd wordt. Op het moment van stemmen verschijnt springt er een venster in uw beeld. Via de bijbehorende knoppen VOOR of tegen kunt u uw stem uitbrengen.

Conform artikel 18 lid 9 Statuten Golfclub De Hooge Rotterdamsche en art 16 lid 8 Administratievoorwaarden Vereniging, kan ieder lid aan een andere stemgerechtigde of aan het bestuur schriftelijk volmacht verlenen tot het uitbrengen van zijn/haar stem. Hierover leest u meer in de volgende nieuwsbrief.

Test ALV 20 oktober
Op dinsdag 20 oktober organiseren wij een testvergadering. Op verzoek kunt u hieraan deelnemen zodat u bij de officiële ALV niet voor verrassingen of inlogproblemen komt te staan.
Aanmelden voor de test alv kan middels een e-mail aan jeroen@dehoogerotterdamsche.nl.

Samen Trainen 2020/2021

Op 23 september sloot de inschrijving voor deelname aan Samen Trainen seizoen 20/21.

De inschrijving was overweldigend met ruim 190 inschrijvingen! Dit heeft wel voor de nodige hoofdbrekens gezorgd bij zowel de commissie als de pro’s om iedereen een plek te kunnen geven. Dat laatste is helaas niet helemaal gelukt: voor 14 mensen hebben wij een wachtlijst aangelegd, zodat zij kunnen inschuiven bij afzeggingen.

Er zijn 22 groepen van 8 personen die op dinsdag tot en met zondag zullen gaan trainen. De indeling is gemaakt op basis van binnenkomst van inschrijving: dus wie er vlug bij was, is verzekerd van een plekje op het moment van zijn of haar keuze.

Deelnemers hebben afgelopen donderdag een e-mail ontvangen. De volledige indeling vindt u hier. De eerste Samen Trainen start op dinsdag 6 oktober om 10:00 uur.

Wij wensen iedereen veel train plezier!

Baanupdate: bewerking greens ter bestrijding van de emelten (larven langpootmug)

Op vrijdag 9 oktober worden de greens ingespoten met nematoden m.b.v. een speciaal ontwikkelde machine. Door de zachte winter ervaren we dit jaar overlast van emelten. Emelten zijn larven van de langpootmug. Deze larven komen twee keer per jaar uit en dan vliegt de langpootmug uit, maar er blijven larven achter die eitjes leggen en het proces opnieuw starten.

Aanvankelijk hadden we last van emelten die op de green van hole 18 naar de oppervlakte kwamen en het gras van de green beschadigden. Na bestrijding met nematoden op hole 18 en uitvliegen van de muggen was de verwachting dat we even geen last van de emelten zouden hebben. Echter, de larven die achtergebleven waren om eitjes te leggen zijn populair bij de vogels. Omdat deze achtergebleven larven wat dieper in de bodem zitten pikken de vogels behoorlijk diepe gaatjes in de greens.

We hebben besloten om de emelten op biologische wijze te bestrijden. In samenwerking met Koppert Biological System uit Berkel hebben we eerder dit jaar op de green van hole 18 nematoden ingebracht. Nematoden zijn hele kleine aaltjes die de emelten doden. Via de onderstaande link kunt u dit proces bekijken.

We hebben op hole 14 de ontwikkeling van de larven in de gaten gehouden en nu de larven opnieuw zijn uitgekomen is dit het moment om met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine de nematoden op alle greens in te brengen.  We doen dit op 9 oktober aanstaande.  Op deze dag start de machine op de green van hole 18 en gaat dan zo terug richting hole 1.  Het inbrengen van de nematoden duurt per green ongeveer 10 a 15 minuten. U zult hier nauwelijks overlast van ondervinden.

https://www.koppert.nl/uitdagingen/muggen-en-vliegen/emelten/

Zie hieronder een filmpje over bestrijding van taxuskever, vergelijkbaar met bestrijding emelten.

Diner voor thuis

Helaas is het aantal gasten dat wij in brasserie mogen ontvangen beperkt. U kunt de brasserie steunen door heerlijke afhaalgerechten te bestellen. Dit kan telefonisch 010 – 522 00 52 of via Whatsapp 06 – 15 52 30 52 – start chat. U kunt uw bestelling ophalen op de dag zelf tussen 15:00 uur en 17:00 uur.

Woensdag 7 en vrijdag 9 oktober
Rode curry van kip met Basmati rijst – €15 (voor 2 personen)

Menu zaterdag 10 oktober – € 45,-  (voor 2 personen)

Rol van gemarineerde zalm met zoetzuur van komkommer en dille mayonaise
***
Ossenhaas met krachtige kalfsjus, paddenstoelen,
witlof, romanesco, stoofpeer en salade
***
Mascarpone taartje met vanille en appel

Woensdag 14 en vrijdag 16 oktober
Lasagne zalm en spinazie –€15 (voor 2 personen)

 Woensdag 21 en vrijdag 23 oktober
 Nasi schotel met kipsaté –€15 (voor 2 personen)

Woensdag 28 en vrijdag 30 oktober
Hazenpeper aardappelpuree, rode kool –€15 (voor 2 personen)

Herfstavond

Chef Dick heeft voor zaterdag 17 oktober een speciaal ‘herfst’ menu samengesteld. 5-gangen voor € 45,-  p.p..  Inloop vanaf 18:30 uur, het diner start om 19:00 uur.

Menu

Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado

***
Pompoensoep
***

Ravioli gevuld met wijngaardslakken
met schuimige saus van Ratafia de Champagne

***

Beef  ‘Wellington’ met pastinaak, rode kool en truffeljus

  ***

Crème brûlée met zoethout, specerijen Anglaise en cocosijs

Reserveer tijdig er is slechts plaats voor 30 personen.  Vanzelfsprekend met inachtneming van de corona voorschriften.  Maximaal vier personen per tafel.

Reserveren bij de brasserie of via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl

Nieuws wedstrijdcommissie

Uitslag Monthly Medal A en Seizoenscup

Seizoenscup

 1. Martin Reuver
 2. Marja Reuver
 3. Sander van Beurden

Monthly Medal A

 1. Rob van Nuijsenburg (beste bruto en beste netto)
 2. Tom van Nuijsenburg
 3. Ab van der Knaap

Uitslag Soldaat van Oranje

De uitslag van de Texas Scramble

 • Beste Bruto (66) – Rob en Tom van Nuijsenburg, Lot Peijnenburg en Carel Verhoeff
 • Beste Netto (50) – Vera Janmaar, Rene de Jong, Rusell Swart en Raymond Herbergs
 • Tweede Netto (50) – Marilla en Frits Louw, Wim en Netty Beijn

SuperTrio

Op zaterdag 24 oktober is er een teamwedstrijd. In een team van 2 personen speel je eerst 6 holes greensome dan 6 holes chapman en de laatste 6 holes scramble.

De eerste zes holes slaan beide spelers af maar dan is de keuze voor welke bal gespeeld wordt om vervolgens om en om te slaan tot de bal in de hole ligt. Daarna mag je 6 holes beide afslaan, dan elkaars bal slaan maar vanaf dat punt om en om verder tot de bal is uitgeholed. De laatste zes holes krijg je beide bij iedere slag de mogelijkheid om een bal te slaan van de gekozen plek.

De beste netto score wint de wedstrijd maar er is ook een prijs voor de beste bruto.

Je kunt alleen als team inschrijven. Vul in het opmerking veld met wie je een team vormt.

Inschrijven kan t/m handicap 55 maar in de wedstrijd wordt gespeeld vanaf maximaal handicap 36.

Bij inschrijving graag het inschrijfgeld van €3,- overmaken op rekeningnummer NL30RABO0327731184 tnv Golfclub De Hooge Rotterdamsche ov.v. Supertrio

De Hooge Rotterdamsche in beeld