Nieuwsbrief 22 april 2022

EziGolf Tourer

Vanaf 29 april kunt u op De Hooge Rotterdamsche gebruik maken van de EziGolf Tourer, we hebben er in totaal 4 beschikbaar.

De Tourer is een alternatief voor de traditionele golfbuggy. De Tourer geeft u een gevoel van vrijheid en maakt golf makkelijk voor iedere golfer. Begeef u overal op de baan in de buurt van uw medespelers en rijd tevens snel en gemakkelijk naar uw eigen bal.

Vanaf 29 april kunt u een EziGolf Tourer huren:

 • 9 holes introductie prijs: € 9,-
 • 18 holes introductie prijs: €15,-

Op 28 april tussen 11:00 en 12:00 uur kunt u kennis maken met de Tourer. Op de parkeerplaats is het mogelijk om onder begeleiding een proefritje maken. U kunt gewoon langs komen, zonder aanmelding.

Brasserie nieuws

Aspergeavond 21 mei
Op zaterdag 21 mei bent u om 18.30 uur van harte welkom om te genieten van het Aspergemenu:

Bombe van witte asperge gevuld met forelmousse,
zoetzure aspergelinten en wilde Korenaar asperges
***
Krokante gebakken kalfszwezerik (alternatief: coquilles) met asperge crème,
bosje mini asperges en saus met morieljes
***
Lamsrib en lamsstoof met gegrilde asperges
doperwtjes en nieuwe aardappeltjes en bieslookjus
***
Limburgse grottenkaas op cranberrybrood
met schuim van ahorn en asperge
***
Panna cotta ring van yoghurt-citrus, coulis van kokos
En zomerse fruitsalade

De kosten bedragen €49.50 p.p.

Reserveren kan bij de brasserie of per mail via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl.

Olijfboom geadopteerd
Om de eeuwenoude Moorse olijfbomen in het gebied te beschermen en de Spaanse boeren financieel te steunen, zette Flor y Sabor een adoptieplan op. Zo bouwen zij vanuit Nederland een brug tussen een groep Andalusische boeren en liefhebbers van eerlijke producten. Door hun duurzame werkwijze, die ver weg staat van massaproductie en bodemuitputting, wordt hun traditionele manier van biologisch boeren in ere gehouden.
De Hooge Rotterdamsche heeft een boom geadopteerd en u kunt naar de olie vragen voor bij uw gerechten. Ook zijn blikken van 0,25 liter te koop in onze brasserie voor €11.95 om thuis te gebruiken.

Kappen van bomen
Vandaag viel erop het pad van 14 naar 15 door de wind plotseling een enorme tak uit een boom. Gelukkig was de flight van Marjan van Bennekum, Marjan den Heijer en Marianne Janssen net hieraan ontsnapt, maar de dames waren uiteraard wel geschrokken. Zij vroegen zich eigenlijk af of dit een reden was om het noodnummer te bellen. Maar dat is het niet, dat is alleen van toepassing in levensbedreigende situaties. Hiermee benadrukken we graag ook nog een keer dat het kappen van onveilige bomen echt een must is om ongelukken te voorkomen.

Fittingdag Wilson – 14 mei

Ben je op zoek naar een nieuwe set en moet deze niet alleen goed gefit zijn qua swing maar ook qua budget?Maak dan een afspraak en ontdek dat Wilson Staff goede clubs maakt voor een goede prijs. Wilson Staff opties voor ieder spelniveau.

Zaterdag 14 mei tussen 11:00 en 15:00 uur komt de Wilson Staff fittingspecialist langs. We bieden jou de kans op een uurtje doorlichten van je huidige en toekomstige mogelijkheden.

Maak via deze link een afspraak voor een vrijblijvende fitting. Vol = Vol

 

Buitenbokaal 2022

Traditioneel wordt de buitenbokaal op de laatste vrijdag in Juni gespeeld en ook dit jaar is dat weer het geval. Dit jaar is dat op vrijdag 24 Juni.

Het is de commissie wederom gelukt om een golfpareltje te vinden waar we mogen spelen, namelijk op Golfclub De Dommel in Sint-Michielsgestel (op Landgoed Zegenwerp, net ten zuiden van ’s Hertogenbosch), met een score van 7,9 op Leadingcourses.

Het buitenbokaal evenement bestaat uit ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, de 18 holes golfwedstrijd (stableford, non-qualifying), een borrel na afloop en een gezamenlijk 3-gangen diner en prijsuitreiking ter plaatse, met alle deelnemers.

Er is plaats voor 24 deelnemers en clubleden met alle soorten abonnementen mogen hier aan mee doen. Op verzoek van De Dommel handicap maximaal 36.

De inschrijving start op 1 Mei a.s., wees er snel bij want vol is vol. Kosten zijn € 97,00 per persoon, graag bij inschrijving over te maken (nr. staat in EGolf4U).

De wedstrijdleiding doet haar uiterste best om voor die dag ook goed weer te regelen.

Wij hebben er zin in!

Joke Lemij, Marja Brummer en Jan Karel Burggraaff

Nieuws Wedstrijdcommissie

Wedstrijden

 • Zondag 22 mei: Seizoenscup 1 (individueel strokeplay volgens WHS systeem, Qualifying)
 • Donderdag 26 mei, Hemelvaart Superballs (Texas Scramble, 4-bal NQ funwedstrijd). U speelt voor dubbele punten door het inzetten van een gele bal of voor triple punten met de oranje bal. U kunt zich per team inschrijven of individueel. In het laatste geval deelt de wedstrijdleiding u in.
 • Zaterdag 4 juni, 13.00u: Pinksterwedstrijd/Luilak (non-qualifying/fun-wedstrijd)
 • Maandag 6 juni: Jachttrofee Pro Golf Challenge (4-bal Texas Scramble) – Shotgun wedstrijd georganiseerd door de golfschool – open voor alle lidmaatschappen. U speelt in een team van 4 tegen de par van de pro’s. U kunt zich per team inschrijven of individueel. In het laatste geval deelt de wedstrijdleiding u in.

Rectificatie
In de vorige nieuwsbrief stond in de tekst over de inschrijving voor de Seizoenscup 1 op 22 mei a.s., dat spelers met een handicap van 18.0 en lager van de back-tees spelen. Echter, er is voor deze categorie spelers een keuzemogelijkheid om voor de front tees te kiezen. Dus u mag ook van geel of rood spelen. Kies bij inschrijving uw teebox naar keuze. Spelers met een handicap van 18.1 en hoger worden ingedeeld vanaf de front tees.

Inschrijving clubkampioenschappen
U kunt zich nog steeds inschrijven voor de clubkampioenschappen. De data zijn als volgt:

 • CK Tegen Par: 11 + 12 juni
 • CK Strokeplay: 9 + 10 juli  
 • CK Matchplay: 3 + 4 september 

Heren dienen voorrondes te lopen voor het CK MP. In eGolf-4U kunt u zich hiervoor tot uiterlijk 30 mei inschrijven bij ‘WC Start CK Matchplay Heren’ (1 juni 2022). De eerste voorronde loopt tot 15 juli en de tweede tot eind augustus. De finale wordt gespeeld in het weekend van 3 en 4 september.

Uitslagen

Vier de Lente! 16 april
Omdat niet alle eigenlijke winnaars van deze 9 holes wedstrijd bij de prijsuitreiking nog aanwezig waren, zijn tot winnaars uitgeroepen: 1e Anneke Paulusma, 2e Fenna de Haan en 3e plaats voor Jan Kool. De speciale verrichtingen zijn gewonnen door Gert Dingemanse (leary), neary Luc Ouwendijk (neary) en Siebe Cieraad (2e leary). 

Stichting Handicart wedstrijd, 18 april

De Stichting Handicart heeft tot doel spelers met een (tijdelijke) lichamelijke beperking te kunnen laten golfen, door ze met korting handicarts te laten gebruiken. Naast donaties, worden er door de Stichting activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Bij ons op de club houden we 1x per jaar een handicartwedstrijd, waarbij spelers de mogelijkheid krijgen om Mulligans te kopen voor het goede doel. De Mulligans kunnen als extra slagen worden ingezet in de wedstrijd. In totaal zijn er maar liefst 215 Mulligans gekocht. Dankzij sponsoring van de 1e prijs door de golfschool en prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Hooge Rotterdamsche, komt dit jaar naast de opbrengst van de Mulligans, de volledige opbrengst van het inschrijfgeld ook ten goede aan de Stichting Handicart. In totaal is er EUR 610 ingezameld. Winnaars:

 1. Kim Willems, Sebastiaan Lindenhof (48 stbfd)
 2. Markus van der Geest, Pamela Sedee (41 stbfd)
 3. Jolanda Oosterwaal, Marion Tusveld (40 stbfd)

Nieuws Jeugdcommissie

Op Tweede Paasdag werd er door de jeugd gestreden om The Masters.
Waar vorig jaar het seizoen werd geopend met hagel, wind en verkleumde ouders, stond dit jaar in het teken van korte broeken en volop zon! Dat was te merken! 

Er werd begonnen met een putting challenge, niet met een normale golfbal, maar met eieren! En dat is toch net wat lastiger putten dan normaal… Een play-off was nodig om de winnaar te bepalen, waarbij Jasper uiteindelijk nipt Julia wist te verslaan.

Vervolgens gingen we naar de Driving Range. Waar sommige van onze jeugdspelers het liefst zo ver mogelijk slaan, werd deze challenge wel heel anders met eieren en paashazen als targets.
Ook hier moest er in een play-off beslist worden wie er met de overwinning vandaar zou gaan. Quinn en Aron waren hierin aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk vond Quinn de rake club en pakte zo de overwinning.

Bij de laatste challenge van de middag was snelheid belangrijk. Als snelste de bal uitholen van een pitchafstand, bleek toch een hele uitdaging! Onze jeugdbegeleider werd nog even geraakt door een scherp geslagen bal, maar de tijden waren flitsend en het spel supersnel.
Toen iedereen buiten adem was na 2 rondes, bleek Christijan het felbegeerde chocolade ei mee naar huis te mogen nemen!

 Met heerlijk weer, een lekker drankje en veel plezier kwam deze dag ten einde. 

Op dinsdag 10 mei is de volgende wedstrijd, dan start de Jan van ’t Kloosterbokaal (9 holes).