Brasserie

Brasserie

De Brasserie is geopend voor lunch

Pré-kerstdiner 17 December
Het diner bestaat uit een 6-gangen menu, met heerlijke gerechten en uiteraard bijpassende wijnen. Er is ook een vegetarische optie, speciaal samengesteld door onze chefs. Kom alvast de kerstsfeer proeven op de Hooge Rotterdamsche.

Meld je aan voor deze feestelijke avond via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl of schrijf je in aan de bar in de brasserie. De kosten voor het menu bedragen € 68,- p.p.

15% Ledenkorting op het menu van de maand
Elke maand stellen onze chefs een heerlijk 2- of 3-gangen menu samen. Als lid krijgt u, op vertoon van uw NFG-pas, 15% korting op het menu!

Happy hour!
Van 15 oktober t/m 26 november is het elke zaterdag tussen 17:00 en 18:00 uur happy hour bij de brasserie. U ontvangt dan 50% korting op uw tweede drankje.

Even voorstellen
Wellicht heeft u al opgemerkt dat er een aantal nieuwe gezichten het keukenteam versterken. Graag stellen wij het nieuwe keukenteam aan u voor.

Nik Landzaat – Chef
Al enkele jaren springt Nik af en toe bij in onze keuken. Vanaf augustus is De Hooge Rotterdamsche zijn Homecourse als Chef-kok. Nik is 37 jaar en woont met zijn vriendin en dochter (3 jaar) in Vlaardingen.

Hier had hij sinds 2018 ook zijn eigen zaak: ‘De Vreemde Vogel’. Het vele freelance werk in combinatie met een eigen zaak zorgde ervoor dat hij maar weinig tijd had voor zijn gezin. Vandaar de overstap naar De Hooge Rotterdamsche.

Bij De Hooge Rotterdamsche voelt hij zich thuis. Het team in de keuken is helemaal nieuw, maar ook in de bediening zien we veel nieuwe gezichten. “Het team dat er nu staat komt ook vanuit de greenkeeping of uit de spoelkeuken. Maar de jongens zijn erg gedreven en leergierig. Daarnaast hebben we twee zeer ervaren chefs bij het team die hun kennis graag delen. Ik zie veel potentie in dit team en denk dat we iets fantastisch moois kunnen neerzetten.”

Nieuwe kaart
De kaart is inmiddels volledig vernieuwd met vele maaltijden met verse producten. Nik heeft altijd gekookt vanuit een moestuin bij zijn vorige zaak, op die voet wil hij door. Zijn favoriete gerecht op de kaart is de tuinsalade. “Dit gerecht is een uitstekend voorbeeld van hoe je zonder dierlijke producten echt een goede maaltijd kunt neerzetten.”
Culinair en eerlijk eten. Het zal nog steeds wel een bourgondische keuken blijven, maar met invloeden uit de gehele wereld. Waar mogelijk worden er meer groenten gebruikt  in de gerechten en wordt er creatief omgegaan met de opmaak van de borden. Er zijn veel plannen voor thema-avonden voor in de wintermaanden. De eerstvolgende is natuurlijk onze wildavond.

Op de golfbaan
Het liefst gaat Nik in zijn vrije tijd op pad mijn zijn dochter. Sporadisch verzorgt hij nog catering op locatie voor bedrijven en demonstraties voor keukens op vakbeurzen. Maar zijn nieuwe hobby is toch ook wel het golfen geworden. “Ik ben druk bezig met het oefenen van mijn swing. Ik heb mijn GVB en loop af en toe ook in de baan. Het is ook fijn dat dit nu te combineren is met mijn werkzaamheden”

Jack Tau – Zelfstandig werkend kok
Toen Nik versterking zocht voor het keukenteam, vroeg hij direct of Jack kon bijspringen. Zij kennen elkaar al jaren en hebben veel samengewerkt.
Jack is 41 jaar en woont in Den Haag, waar hij 10 jaar lang chef is geweest bij een Japans restaurant. Zijn hele leven staat in het teken van koken. 

Vers en mooi eten
Nik en Jack staan voor mooi, lekker en vers eten. Jack merkt dat er steeds meer vraag is naar vegetarische gerechten en dus zijn er ook bij De Hooge Rotterdamsche altijd voldoende vegetarische keuzes.

Zijn favoriete gerecht op de kaart? “Zelf ben ik een echte liefhebber van goed vlees dus kan het Duo van Runderhaas en sukade zeker aanraden!”

Goede sfeer, druk en soepel
Werken bij De Hooge Rotterdamsche bevalt Jack goed. “Het team is leuk en de mensen zijn erg aardig. Er er is een goede sfeer. Wat ik mooi vind is dat iedereen zo fijn samenwerkt.”
Hij is tevreden als het druk is en alles soepel verloopt.
“Dat houd in dat we vol zitten en dat we de gasten een heerlijke maaltijd op tafel kunnen bieden.” Ook haalt hij er voldoening uit om mensen te helpen. Zo had hij altijd leerlingen in de keuken die hij kon begeleiden.

Vrije tijd
Het liefst brengt hij zijn vrije tijd door met zijn 11-jarige dochter of met zijn vrienden. Zijn golfcarriere staat nog ik de kinderschoenen. “Ik ben er nog niet echt mee bezig. Ik heb op de driving range wel eens een balletje geslagen samen met Nik. Misschien dat ik er binnenkort mee ga beginnen.”

Jeroen van Steenbergen – Zelfstandig werkend kok

Vanaf september versterkt Jeroen de keukenbrigade. Jeroen is  een local, 31 jaar oud en woonachtig in Bergschenhoek. Hiervoor was hij sous-chef in een restaurant in Bergschenhoek. Hij is met veel plezier begonnen aan deze mooie nieuwe uitdaging: “Fijne collega’s waar je veel van kan leren. De mensen kunnen nieuwe smaakvolle gerechten verwachten. We willen het allemaal een beetje beter maken en dat het ook een lust voor het oog wordt”.

Goede Hollandse vis
Zijn favoriete gerecht van de nieuwe kaart is de kabeljauw. “Het is een hele fijne combinatie van vis en de parelgort en zeekraal zijn heel smaakvol. En een goede Hollandse vis is altijd goed!”

Echte Feyenoordfan
Jeroen is een echte Feyenoordfan en kijkt daarom iedere wedstrijd. Het golfvirus heeft hij nog niet te pakken: “Ik sla wel heel graag een balletje af op de driving range maar 18-holes lopen dat trekt me nog niet genoeg. Wie weet in de toekomst.”